Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Spectacolul ”Povestea lui Muck cel Mic”, la Alba Iulia, în 7 și 8 martie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia are plăcerea să anunțe prezentarea noii producții teatrale cu titlul POVESTEA LUI MUCK CEL MIC în regia lui Todor Valov din Bulgaria, având la bază povestea cu același titlu scrisă de poetul și prozatorul german Wilhelm Hauff. Spectacolul va avea avanpremiera pe data de luni, 7 martie a.c., ora 11.00 iar PREMIERA pe data de marți, 8 martie 2016, ora 11.00 la sediul teatrului.

Teatru„Povestea lui Muck cel Mic” este o poveste moralizatoare a modului în care aspectul exterior al omului nu se potrivește întotdeauna cu conținutul, cu sufletul și calitățile sale, precum gândirea, inteligența, bunătatea, compasiunea, corectitudinea… Trebuie să reamintim că noblețea naturii umane și puritatea spirituală a omului sunt virtuți care trebuie respectate nu numai în timpul romantismului european, al cărui reprezentant este Wilhelm Hauff. Aceste valori umane sunt veșnice. Totuși, în timpul nostru, ele au devenit vagi, fiind mereu supuse agresiunii și cruzimii, fapt dezumanizant pentru societate. De aceea, credem că subiectul este binevenit și necesar pentru atenția publicului, mai ales pus în scenă prin intermediul teatrului de păpuși, spațiu ludic și cu evidente funcții educative”, a spus Todor Valov, regizor

Regizorul Todor Valov a produs peste 80 de spectacole pe scena internațională din Bulgaria, Germania, Serbia, Muntenegru, România, Bosnia și Herțegovina, este membru în jurii internaționale ale festivalurilor de teatru fiind distins cu zeci de premii internaționale.

Acest spectacol este unul deosebit care cu siguranță nu trebuie ratat! „Povestea lui Muck cel Mic” este un titlu nou în repertoriul nostru și vine cu o abordare regizorală aparte. Păpușile și obiectele animate sunt foarte expresive și lucrate în detaliu. Muzica originală, alături de o scenografie de excepție, te cucerește încă de la început și dublează la perfecție firul poveștii. Ai sentimentul că ești într-o lume de basm, mirifică, cu tentă orientală din care nu-ți mai dorești să pleci. Valoarea spectacolului este împlinită prin expresivitatea și mânuirea de excepție a actorilor care fac parte din distribuție. Producția a durat peste trei luni iar cinci săptămâni s-a lucrat efectiv cu actorii și personalul tehnic pe scenă. Felicitări întregii echipe de producție ! Vă așteptăm cu drag la teatru!”, a spus Ioana BOGĂȚAN, manager teatru. 

Echipa spectacolului este formată din: regizor artistic: Todor Valov, scenografie: Natalia Gocheva (Bulgaria), dramatizarea: Darko Kovachovsky (Bulgaria), muzica: Mirchev Plamen (Bulgaria), distrbuția: Ramona Mincu Benchea, Irina Melnic, Teodora Popa, Viorica Boda, Radu Hăprian Dan, Mădălin Costea, construcție păpuși: Masters of puppets Sofia – Bulgaria, realizare costume: Mirela Tămășan, lumini: Ovidiu Tămășan, sunet: Florin Andrea, tehnicieni scenă: Ilie Petrescu, Horia Oarga.

Durata spectacolului: 50 minute.

 Prețul biletului la premieră și avanpremieră este de 5 lei. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Trei elevi, din Galda de Jos, Daia Română și Ciugud, calificare la etapa națională a Concursului pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei elevi, din Galda de Jos, Daia Română și Ciugud, calificare la etapa națională a Concursului pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură” Etapa județeană a CONCURSULUI NAȚIONAL PENTRU ELEVII DIN MEDIUL RURAL „UNIVERSUL CUNOAŞTERII PRIN LECTURĂ” (CLASELE V-VIII), s-a desfășurat în data de 15.04.2024, la Școala Gimnazială Ciugud, coordonată de inspector școlar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea