Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spectacole cu daci și romani și ateliere antice la Alba Iulia: Achiziția publică, lansată de către primărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pimăria Municipiului Alba Iulia intenționează achiziționarea unor servicii artistice în cadrul evenimentului „Spectacole de reconstituire militară”, în vederea unor reprezentanții a Gărzii Romane și a unor ateliere antice.

Municipiul Alba lulia va derula pe perioada sezonului turistic de vară spectacole destinate creşterii atractivităţii destinaţiei turistice Cetatea Alba Carolina – Alba lulia în cadrul evenimentului „Spectacole de reconstituire militară”.

Perioada desfăşurării evenimentului: 25 iunie – 8 octombrie 2021, 16 spectacole.

Locul de desfăşurare al evenimentului: Alba lulia, Cetatea Alba Carolina.

Garda Romană

Valoarea estimată pentru servicii artistice: 56.000 lei, fără TVA.

Fiecare spectacol va prezenta un moment/eveniment istoric bine documentat din punct de vedere ştiinţific. Prezentarea echipamentelor va fi un segment repetabil, de la o reprezentaţie la alta, iar informaţiile esenţiale vor fi transmise publicului pentru înţelegearea contextului;

Minim un prezentator va avea studii de specialitate în istorie, absolvite cu diplomă de licenţă în domeniul istorie;

Ofertantul va asigura sonorizarea spectacolului cu un sistem audio pentru o capacitate de cea. 200 de persoane.

spectacole cu aspecte legate de lumea antică, oraşul Apulum, armata romană, viaţa cotidiană romană, organizarea dacilor şi momente din istoria acestora. Reenactorii/artiştii vor interpreta roluri de aristocraţi romani, meşteşugari, sclavi, gladiatori, războinici şi aristocraţi barbari (tarabostes) etc. Vor fi puse în scenă, de la o săptămână la alta, evenimente militare, lupte de gladiatori, târguri de sclavi etc, cu participarea a minim 20 de reenactori, spectacol de tip itinerant cu desfăşurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu între Muzeul Naţional al Unirii şi esplanada Porţii a IV-a, spectacol tip living-history (istorie-trăită) cu tematică antică pe esplanada Porţii a IV-a, cu o durată de minim 40 minute/reprezentaţie, cu desfăşurare în fiecare zi de vineri în perioada 18 iunie – 1 octombrie 2021- 16 reprezentaţii.

Spectacolele vor avea loc începând cu ora 19:00 şi se vor desfăşura cu precădere în ziua de vineri.

Spectacolele au rol cultural-educativ, drept pentru care vor urmări respectarea adevărului istoric.

Ateliere antice

Valoarea estimată pentru servicii artistice: 33.000 lei, fără TVA.

In cadrul fiecărui spectacol se va susţine şi prezenta tematici diverse, de la viaţa cotodiană romană şi dacică, la istoria militară a Imperiului Roman, a Daciei pre-romane şi romane şi la istoria oraşului Apulum. Dacă este cazul, se vor organiza ghidaje la obiective antice din ionteriorul Cetăţii.

Minim un prezentator va avea studii de specialitate în istorie, absolvite cu diplomă de licenţă în domeniul istorie;

– Ofertantul va asigura sonorizarea spectacolului cu un sistem audio pentru o capacitate de cea. 200 de persoane.

Achiziţia serviciilor artistice specifice necesare se va face conform descrierii următoare:

Spectacole militare şi tabere militare şi civile, ateliere meşteşugăreşti cu program interactiv – ateliere de fierărie, olărit, scris antic, prelucrare os, prelucrare lemn, jocuri antice, mini-expoziţii de replici după artefacte antice – este strict interzisă comercializarea acestora, machete după aspecte de viaţă cotidiană şi conflicte antice, atelier dedicat plantelor întrebuinţate în Antichitate, antrenamente militare etc. cu rol artistic şi educativ asupra obiceiurilor antice, cu participarea a minim 12 reenactori, spectacol de tip itinerant cu desfăşurare în zona atelierelor, spectacol tip living-history (istorie-trăită) cu tematică antică: antrenamente şi demonstraţii militare, ateliere meşteşugăreşti cu program interactiv, cu o durată de minim 5 ore/reprezentaţie, între orele 11:00-16:00, cu desfăşurare în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 1 iulie – 15 septembrie – 11 reprezentaţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea