Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spectacol lingvistico-literar la Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Profesorul Dorin N. Uritescu – doctor magna cum laude al Universităţii Bucureşti, lansează vineri 29 aprilie, ora 17.00, la Casa Orăşenească de Cultură din Cugir, volumul „Dicţionar explicativ de folosire improprie a termenilor”. Autorul este absolvent al Facultăţii de Limba şi Literatura Română – Universitatea din Bucureşti şi al Facultăţii de Filozofie – Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iaşi, doctor în filologie – Universitatea Bucureşti. Dorin N. Uritescu a scris numeroase lucrări ştiinţifice în domeniul cultivării limbii printre care „Aspecte ortografice controversate, contradicţii în exprimare”, „Noutăţi în Ortografie. Corectitudine şi greşeală”, „Fascinaţia numelui”, „Dinamica actuală a limbii române” ş.a.
„Dicţionar explicativ de folosire impropie a termenilor” este o lucrare inedită cu o contribuţie de seamă la dezvoltarea limbii române ce poate trezi interesul spre cunoaştere şi poate furniza o lectură fascinantă pentru intelectualul de orice formaţie. Prezentarea la Cugir a publicaţiei este cu atât mai importantă cu cât ligvistul Dorin N. Uritescu este născut la Vinerea, iar prin cele 18 cărţi scrise până acum se poate demonstra că judeţul Alba deţine resurse intelectuale notabile în varii domenii de activitate. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV pe autostrada A1, între o mașină și un camion, pe sensul Sebeș-Deva: O persoană posibil inconștientă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV pe autostrada A1, între o mașină și un camion, pe sensul Sebeș-Deva: O persoană posibil inconștientă Un accident rutier grav a avut loc miercuri seara, în jurul orei 20.00, pe autostrada A1, pe sensul Sebeș-Deva. O persoană ar fi inconștientă după impactul dintre o mașină și un camion. Citește și: UPDATE FOTO | […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea