Rămâi conectat

Curier Județean

Sorin Bumb, deputat PNL Alba: Măsuri concrete de ajutorare a firmelor și cetățenilor afectați de epidemia COVID 19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În prima ședință a cabinetului Orban de după declanșarea stării de urgență, Guvernul a luat o serie de măsuri pentru a-i proteja pe românii afectați de această epidemie dar și pentru a susține firmele a căror activitate este puternic lovită de schimbările economice care se petrec în această perioada.

Astfel, pentru angajații care intră în șomaj tehnic, Statul va suporta, prin intermediul ANOFM, plata a 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut. Este o măsură cave vine în sprijinul persoanelor afectate direct sau indirect de această epidemie și a firmelor la care ei lucrează, care le va permite să treacă cu bine prin criză și să revină la serviciu după încetarea epidemiei și reluarea normală a activității. Numeroase firme sunt deja afectate, confruntându-se cu reduceri drastice ale veniturilor sau încasărilor, fie că e vorba de cele afectate direct, care și-au întrerupt total sau parțial activitatea, cum sunt cele din industria ospitalității, fie că e vorba de firme afectate indirect, pentru că au fost afectate de schimbările bruște apărute în piață.

Aceste firme vor trebui să depună o declarație pe proprie răspundere pentru a primi ajutor, condiția de acordare fiind să le fi scăzut veniturile cu minim 25%. În plus, este o măsură care previne răspândirea virusului și asigură protecția sănătății acestor angajați, care nu vor mai fi nevoite să intre în contact cu alte persoane și vor putea sta acasă.

În paralel au fost crescute și garanțiile guvernamentale pentru creditele acordate IMM-urilor cu 5 miliarde de lei, în primă fază, alte 5 miliarde de lei fiind disponibile, dacă este necesar. Astfel, IMM-urile care au nevoie să se împrumute pentru investiții și pentru asigurarea capitalului de lucru, vor beneficia de garanții din partea statului și de o dobândă a creditului subvenționată cu 100%.

Pentru că este foarte important ca măsurile economice să fie susținute de o bună disciplină și de asigurarea unui climat de siguranță deplină, o serie de măsuri au fost luate pentru protejarea cetățenilor și a bunurilor lor. Astfel, au fost mărite pedepsele pentru fals în declarații, tocmai pentru a evita cazurile în care cetățeni întorși din țări cu număr mare de cazuri se sustrag carantinei sau izolării, mințind în declarațiile oficiale pe care trebuie să le dea autorităților. Au fost majorate pedepsele și pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii răspândirii epidemiei. Astfel, începând de astăzi, cei care mint în declarații sau care fug din carantină sau din izolare vor avea dosar penal. Nu putem tolera ca persoane care nu respectă aceste reguli să umble de capul lor prin sate și orașe, riscând să îmbolnăvească alți oameni. Trebuie să-i protejăm pe cei care respectă legea și deciziile autorităților, ajutând astfel în lupta cu această boală.

Sorin Ioan BUMB,

Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea