SONDAJ alegeri parlamentare: PSD conduce cu 43%, iar PNL are 27%. Cât ar lua celelalte partide și care sunt cei mai apreciați lideri politici
Partidul Social Democrat se află, cu o săptămână înainte de alegeri, în topul preferinţelor, cu 43%. Potrivit unui sondaj Avangarde, PSD este urmat, în opțiunile alegătorilor, de PNL și USR. În plus, potrivit aceluiaşi sondaj, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Alina Gorghiu sunt cei mai apreciaţi preşedinţi de partide.
Din sondajul Avangarde reiese că aproximativ trei sferturi dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită.
De asemenea, întrebaţi care este părerea lor despre preşedinţii partidelor din România, Liviu Dragnea şi-a adjudecat primul loc în topul opiniilor pozitive ale respondenţilor. Cota acestuia este de 43 la sută.
Liderul PSD este urmat de Călin Popescu Tăriceanu, cu 38 de procente, pe locurile trei şi patru sunt Alina Gorghiu şi Traian Băsescu, la o diferenţă mică, de 29, respectiv 27 la sută.
Pe locul cinci se află Nicuşor Dan, cu 19 la sută. Pe ultimele trei locuri sunt Marian Munteanu, Bogdan Diaconu şi Kelemen Hunor.
Cel mai bine cotați președinți de partid:
Liviu Dragea – 43%
- P. Tăriceanu – 38%
Alina Gorghiu – 29%
Traian Băsescu – 27%
Nicușor Dan –19%
Marian Munteanu – 17%
Bogdan Diaconu – 16%
Kelemen Hunor – 9%
În ceea ce privește preferințele în ceea ce privește votul românilor la alegerile parlamentare, primul loc este ocupat de PSD, cu 43 la sută. Locul doi este ocupat de PNL, cu 27 la sută.
La o diferenţă considerabilă urmează şi USR cu 8 la sută. Potrivit sondajului, ALDE ar obţine 6 la sută. PMP şi UDMR se află la egalitate, cu 5 procente fiecare.
Datele mai arată că Partidul România Unită, Alianţa Noastră România şi Partidul România Mare ar rata intrarea în Parlament.
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, dvs. personal cu ce partid sau alianţă politică aţi vota?
PSD – 43%
PNL – 27%
USR – 8%
ALDE – 6%
PMP – 5%
UDMR – 5%
PRU – 3%
ANR – 1%
PRM – 1%
Alții – 1%
Sondajul a fost realizat de Avangarde în perioada 20 – 27 noiembrie. Au fost intervievaţi telefonic 1.000 de repondenţi cu vârsta de peste 18 ani. Marja maximă de eroare este de plus – minus 3,1 la sută, pentru un interval de încredere de 95 la sută.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Delegarea gestiunii serviciului de iluminat public în comuna Rimetea: Licitația de peste 400 mii de lei, lansată în SEAP
Delegarea gestiunii serviciului de iluminat public în comuna Rimetea: Licitația de peste 400 mii de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Rimetea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru „Delegarea de gestiune prin concesiune a Serviciului de iluminat public al Comunei Rimetea, judetul Alba”. Valoarea totală a investiției este de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci