Șomajul în scădere, în Alba: Câte persoane fără loc de muncă erau la sfârșitul lunii august 2024, în județ
Șomajul în scădere, în Alba: Câte persoane fără loc de muncă erau la sfârșitul lunii august 2024, în județ
Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii august 2024 în Regiunea Centru a fost de 31813 persoane, reprezentând 12,9% din numărul total al şomerilor înregistraţi la nivel national (246382 persoane), informează Institutul Național de Statistică, Direcția Regională de Statistică Alba.
Citește și: Șomajul în creștere, în Alba: Câte persoane fără loc de muncă erau la sfârșitul lunii iulie 2024, în județ
Ponderea şomerilor de sex masculin a fost de 52,7% (16754 persoane), iar de sex feminin a fost de 47,3% (15059 persoane).
Numărul şomerilor a scăzut faţă de luna anterioară cu 2,4% (-773 persoane) şi a crescut cu 0,5% (+172 persoane) faţă de luna corespunzătoare din anul 2023.
La nivelul regiunii, cei mai mulţi şomeri s-au înregistrat în judeţele Brașov (6366 persoane) și Mureș (6079 persoane).
Rata şomajului înregistrată în Regiunea Centru, calculată ca raport între numărul şomerilor şi populaţia activă civilă, a fost în luna august 2024 de 3,1% (3,4% în rândul femeilor), egală cu valoarea înregistrata la nivel naţional: 3,1% (3,2% în rândul femeilor). Cea mai mare rata a şomajului s-a înregistrat în judeţele Covasna 4,6%, Harghita 4,5%, Alba 3,2%, Mureș 2,8%, Sibiu de 2,6% și Brașov 2,5%.
Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii august 2024 în judeţul Alba a fost de 5060 persoane, în scădere cu 25 persoane ( – 0,5%) comparativ cu luna anterioară și în scădere cu 409 persoane (- 7,5%) comparativ cu luna august 2023.
Şomerii înregistraţi reprezintă persoanele înscrise la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în conformitate cu legislaţia în vigoare (Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă).
Rata şomajului reprezintă proporţia numărului de şomeri înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în populaţia activă civilă. Populaţia activă civilă se determină prin însumarea populaţiei ocupate civile cu numărul şomerilor înregistraţi.
Populaţia activă din punct de vedere economic cuprinde toate persoanele care furnizează forţa de muncă disponibilă pentru producţia de bunuri şi servicii în timpul perioadei de referinţă incluzând populaţia ocupată şi şomerii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Povești din ghiozdănel: O fetiță dintr-un cătun din Alba visează să devină viitorul medic veterinar al satului
FOTO | Povești din ghiozdănel: O fetiță dintr-un cătun din Alba visează să devină viitorul medic veterinar al satului În timp ce alți copii au ca prieteni păpușile sau jucăriile de pluș o fetiță dintr-un cătun din județul Alba visează să devină viitorul medic veterinar al satului și are o gospodărie întreagă de prieteni necuvântători. […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Actualitateacum o zi
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a