Rămâi conectat

Actualitate

Soluție la rata inflației RECORD: Guvernul ar putea „DECAPITA” conducerea INS pentru că aduce veștile rele!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Soluție la rata inflației RECORD: Guvernul ar putea „DECAPITA” conducerea INS pentru că aduce veștile rele!

Coaliția de guvernare ia în calcul schimbarea conducerii Institutului Național de Statistică (INS), după ce Executivul nu a fost informat la timp despre creșterea inflației peste 10%, spun surse guvernamentale.

Nemulțumirile au apărut după ce ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), a fost pus într-o situație ridicolă. Demnitarul a afirmat luni seară că rata inflației în luna martie este sub 10%, după care datele publicate marți de INS au aratat o rată a inflaţiei de 10,2% în luna martie, față de 8,53% în februarie.

Surse guvernamentale susțin că ministrul nu a fost informat cu privire la noile evoluții ale inflației în condițiile în care între INS și Guvern funcționează o regulă nescrisă: INS trimite Guvernului cifrele despre inflație înainte ca acestea să fie date oficial publicității. Această înțelegere ar fi fost încălcată, spun sursele citate, iar Guvernul a aflat rata inflației din presă, marți. Inclusiv premierul a fost deranjat de situația creată, au precizat surse din coaliție.

INS este condus de către un preşedinte cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea