Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Soferiță din Alba, prinsă că ”zbura” cu 198 km/h, a scăpat, în instanța, de sancțiunea suspendării permisului. Ce greșeală a făcut polițistul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Soferiță din Alba, prinsă că ”zbura” cu 198 km/h, a scăpat, în instanța, de sancțiunea suspendării permisului. Ce greșeală a făcut polițistul

Vitezomanii pot scăpa de amenzi și chiar de suspendarea permisului, din cauza unei greșeli pe care polițiștii rutieri o fac des. Procesele verbale de contravenție sunt anulate, de multe ori, deoarece magistrații nu își pot da seama din filmări care este autovehiculul al cărui conducător auto este vizat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cu alte cuvinte, în filmarea depusă la instanță magistratul nu poate stabili cu certitudine care este autovehiculul vizat de către polițiștii rutieri.

Un astfel de caz se referă la un proces-verbal încheiat de polițiștii rutieri în 15 iulie 2022. O șoferiță a fost depistată că circula cu viteza de 152 de km/h pe autostrada A10, într-o zonă în care viteza era limitată la 100 de km/h.

”În înregistrarea depusă de intimat, se observă permanent mai multe autoturisme care circulă în același sens în paralel și care par a avea viteze diferite. În momentul în care viteza măsurată de aparatul radar este de 152 km/h, pe filmare se observă două autoturisme care circulă pe aceeași bandă, una în fața celeilalte, iar în imaginea surprinsă instantaneu punctul de măsurare a vitezei indicat cu semnul + se suprapune parțial cu ambele autoturisme dintre care unul este cel condus de către petentă.

În acest context, instanţa consideră că probele suplimentare prezentate de intimat nu sunt suficiente pentru a răsturna prezumţia de nevinovăţie de care se bucură petenta, aşa încât dubiul care subzistă cu privire la viteza de deplasare a autovehiculului condus de petentă poate profita numai acestuia şi justifică reţinerea netemeiniciei actului sancţionator”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, instanță care a analizat, pe fond, contestația depusă de femeie. Aceasta a fost amendată cu suma de 1.305 de lei şi s-a dispus sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Instanța a anulat procesul-verbal, dar hotărârea a fost contestată de către poliție. Un caz similar a avut loc în 21 aprilie 2022. Tot o femeie a fost sancționată cu 2.900 lei şi cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 120 de zile pentru că a circulat cu 198 km/h pe secțiunea de autostradă unde viteza era de 100 km/h. De asemenea, s-a mai reținut și faptul că petenta nu avea asupra sa permisul de conducere și cartea de identitate.

Șoferița a contestat procesul-verbal și a avut, de asemenea, câștig de cauză la fond. Motivarea instanței a fost aceeași: ”În înregistrarea depusă de intimat, se observă permanent două autoturisme care circulă în același sens în paralel și care par a avea viteze diferite. În momentul în care viteza măsurată de aparatul radar este de 198 km/h, pe filmare cele două autoturisme circulă aproape în paralel, iar în imaginea surprinsă instantaneu punctul de măsurare a vitezei indicat cu semnul + se suprapune parțial cu ambele autoturisme, unul dintre acestea fiind cel condus de către petentă.

În acest context, instanţa consideră că probele suplimentare prezentate de intimat nu sunt suficiente pentru a răsturna prezumția de nevinovăţie de care se bucură petenta, aşa încât dubiul care subzistă cu privire la viteza de deplasare a autovehiculului condus de petentă poate profita numai acesteia şi justifică reţinerea netemeiniciei actului sancţionator”.

Magistratul a menținut sancțiunea pentru lipsa permisului de conducere și a cărții de identitate. Cel mai probabil, ambele cauze a fost judecate de același magistrat. Și această hotărâre a fost contestată de reprezentanții poliției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea