Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Șofer din Cugir oprit cu focuri de armă – a fugit de polițiști pentru că avea mașina neînmatriculată

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La data de 9 noiembrie 2013, ora 21.05, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba, acţionând pe DJ 704 A, în afara localităţii Vinerea,  au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism de teren, însă şoferul a ignorat acest semnal şi  şi-a continuat deplasarea, după cum precizează reprezentantul IPJ Alba.

Poliţiştii au plecat în urmărirea autovehiculului, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei poliţiei. Întrucât conducătorul auto nu a oprit autoturismul nici în momentul în care a fost somat prin sistemul de amplificare sonoră a autospecialei, unul dintre poliţişti a executat cu pistolul din dotare patru  focuri de avertisment în plan vertical şi alte două la anvelopele din spate ale autoturismului urmărit.

După aproximativ 2 km,  autoturismului a fost blocat pe un drum forestier dintr-o zonă împădurită, în apropierea localităţii Vinerea, ocazie cu care poliţiştii au procedat imediat la identificarea conducătorului auto, stabilind că se numeşte Radu G., de 27 de ani, din oraşul Cugir. În urma primelor verificări efectuate poliţiştii au mai stabilit că în autoturism se mai aflau, în calitate de  pasageri alte cinci persoane, care au fost conduse la sediul poliţiei oraş Cugir, pentru continuarea cercetărilor.

Din primele cercetări efectuate poliţiştii au stabilit faptul că Radu G. a refuzat să oprească autovehiculul întrucât autorizaţia de circulaţie provizorie a autotursmului era expirată din anul 2010.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind negativ.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, faptă pevăzută şi pedepsită de art. 85, alin. 1  din O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea