Rămâi conectat

Curier Județean

Şofer condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru un accident mortal provocat în 2015, în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sentinţa definitivă într-un dosar penal rezultat în urma unui accident rutier produs în decembrie 2015 pe DN1, în zona localităţii Unirea, a fost pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia. Evenimentul rutier din urmă cu trei ani s-a soldat cu decesul unui bărbat, care a murit la spital după şase luni, perioadă în care a fost în comă.

Şoferul găsit vinovat de producerea accidentului (R. Gabriel Alexandru, 28 de ani), din Bucureşti a fost condamnat, definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani. Instanţa de la Curtea de Apel a modificat doar cuantumul daunelor morale şi materiale, pe care le-a stabilit la suma totală de 297.000 de lei, bani care vor fi plătiţi de o societate de asigurare.

Potrivit rechizitoriului, la data de 29 decembrie 2015, pe DN nr.1, în afara localităţii Unirea, inculpatul R. Gabriel Alexandru, în timp ce conducea un autoturism a pătruns pe contrasens, prin călcarea liniei continue, şi a intrat în coliziune la circa 1,10 metri de axul drumului, cu alt autovehicul, lovind cu partea stângă – faţă a autoturismului, condus regulamentar din sens opus de victimă cu o viteză de circa 50 km/h.

”Modalitatea în care s-a produs accidentul reiese fără dubiu din coroborarea mijloacelor de probă administrate atât la urmărire penală cât şi în faţa instanţei. Din procesul-verbal de cercetare la faţa locului, schiţa locului accidentului şi planşa fotografică aferentă, rezultă sectorul de drum unde a avut loc accidentul şi urmele materiale rămase după impact, precum şi consecinţa vătămării corporale uşoare a două persoane şi a vătămării corporale grave a conducătorului auto; sensurile de circulaţie erau despărţite prin linie continuă, carosabilul fiind din asfalt, uscat şi fără declivităţi; majoritatea urmelor materiale rămase în urma accidentului rutier se găsesc pe sensul de circulaţie Turda – Aiud; ambele autoturisme implicate în accident au fost avariate.

Edificatoare este expertiza tehnică efectuată, ale cărei concluzii, inclusiv cele desprinse din suplimentul de expertiză efectuat la solicitarea inculpatului, precum şi cele rezultate din audierea ca martor a expertului, stabilesc producerea coliziunii pe sensul de mers al victimei, în urma pătrunderii pe contrasens a autoturismului condus de inculpat”, se precizează în decizia instanţei de judecată. Maşina condusă de victimă a fost distrusă în procent de peste 80 la sută.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea