Şofer condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru un accident mortal provocat în 2015, în Alba

Sentinţa definitivă într-un dosar penal rezultat în urma unui accident rutier produs în decembrie 2015 pe DN1, în zona localităţii Unirea, a fost pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia. Evenimentul rutier din urmă cu trei ani s-a soldat cu decesul unui bărbat, care a murit la spital după şase luni, perioadă în care a fost în comă.

Şoferul găsit vinovat de producerea accidentului (R. Gabriel Alexandru, 28 de ani), din Bucureşti a fost condamnat, definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani. Instanţa de la Curtea de Apel a modificat doar cuantumul daunelor morale şi materiale, pe care le-a stabilit la suma totală de 297.000 de lei, bani care vor fi plătiţi de o societate de asigurare.

ELIT

Potrivit rechizitoriului, la data de 29 decembrie 2015, pe DN nr.1, în afara localităţii Unirea, inculpatul R. Gabriel Alexandru, în timp ce conducea un autoturism a pătruns pe contrasens, prin călcarea liniei continue, şi a intrat în coliziune la circa 1,10 metri de axul drumului, cu alt autovehicul, lovind cu partea stângă – faţă a autoturismului, condus regulamentar din sens opus de victimă cu o viteză de circa 50 km/h.

”Modalitatea în care s-a produs accidentul reiese fără dubiu din coroborarea mijloacelor de probă administrate atât la urmărire penală cât şi în faţa instanţei. Din procesul-verbal de cercetare la faţa locului, schiţa locului accidentului şi planşa fotografică aferentă, rezultă sectorul de drum unde a avut loc accidentul şi urmele materiale rămase după impact, precum şi consecinţa vătămării corporale uşoare a două persoane şi a vătămării corporale grave a conducătorului auto; sensurile de circulaţie erau despărţite prin linie continuă, carosabilul fiind din asfalt, uscat şi fără declivităţi; majoritatea urmelor materiale rămase în urma accidentului rutier se găsesc pe sensul de circulaţie Turda – Aiud; ambele autoturisme implicate în accident au fost avariate.

Mihail David - 2020

Edificatoare este expertiza tehnică efectuată, ale cărei concluzii, inclusiv cele desprinse din suplimentul de expertiză efectuat la solicitarea inculpatului, precum şi cele rezultate din audierea ca martor a expertului, stabilesc producerea coliziunii pe sensul de mers al victimei, în urma pătrunderii pe contrasens a autoturismului condus de inculpat”, se precizează în decizia instanţei de judecată. Maşina condusă de victimă a fost distrusă în procent de peste 80 la sută.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...