Sociologul Alin Tomuș: „Alegătorul român a fost orientat la aceste alegeri către argumentele de ordin rațional”
Sociologul Alin Tomuș: „Alegătorul român a fost orientat la aceste alegeri către argumentele de ordin rațional”
Sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Radio Unirea FM la o emisiune de analiză a alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie, subliniind, în contextul ratei de participare la vot în creștere, că românii sunt din ce în ce mai implicați în decizia politică.
„Ideea de parlament european este mai departe de cetățeni decât ideile de primărie și rezolvarea problemelor curente. O să vedeți, însă, că la un moment dat temele europene vor deveni foarte importante și pentru români”, a subliniat Alin Tomuș. Acesta a afirmat că la nivel de comunicare campania electorală pentru scrutinele local și europarlamentar a fost una dintre cele mai puțin consistente din istoria recentă.
„Dezbaterile reale au fost foarte puține. Au fost câteva mesaje emoționale, dar de principiu politica nu a mai reușit să coaguleze dezbateri care să capteze atenția publicului.
Cu toate acestea se poate afirma că în general alegătorul român a fost orientat la aceste alegeri către argumentele de ordin rațional și a câștigat discursul specific în care s-a spus fie «ăștia suntem noi, asta am făcut și asta dorim să facem în continuare», fie «eu nu zic că actualul primar nu este bun, dar uitați-vă la orașul în care trăiți, comparați-l cu orașe similare din jur și haideți să ne apucăm de treabă, acestea sunt proiectele mele, vă aștept alături de aceste proiecte pentru a deschide comunitatea către x,y,z…»”.
Potrivit lui Alin Tomuș, cei care au mers la vot au știut exact ce votează, de ce votează și care este nivelul așteptărilor din partea politicienilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
Iniţiată în 1973 de doi tineri americani, fraţii Brian şi Michael McCormack din Omaha, ca formă de protest la conflictul izbucnit între Israel şi Egipt din toamna aceluiaşi an, şi ca un îndemn la pace în întreaga lume, ideea a ajuns să fie susţinută de politicieni, lideri religioşi, celebrităţi şi de 31 de laureaţi ai […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată