Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Sociologul Alin Tomuș: „Alegătorul român a fost orientat la aceste alegeri către argumentele de ordin rațional”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sociologul Alin Tomuș: „Alegătorul român a fost orientat la aceste alegeri către argumentele de ordin rațional”

Sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Radio Unirea FM la o emisiune de analiză a alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie, subliniind, în contextul ratei de participare la vot în creștere, că românii sunt din ce în ce mai implicați în decizia politică.

„Ideea de parlament european este mai departe de cetățeni decât ideile de primărie și rezolvarea problemelor curente. O să vedeți, însă, că la un moment dat temele europene vor deveni foarte importante și pentru români”, a subliniat Alin Tomuș. Acesta a afirmat că la nivel de comunicare campania electorală pentru scrutinele local și europarlamentar a fost una dintre cele mai puțin consistente din istoria recentă.

„Dezbaterile reale au fost foarte puține. Au fost câteva mesaje emoționale, dar de principiu politica nu a mai reușit să coaguleze dezbateri care să capteze atenția publicului.

Cu toate acestea se poate afirma că în general alegătorul român a fost orientat la aceste alegeri către argumentele de ordin rațional și a câștigat discursul specific în care s-a spus fie «ăștia suntem noi, asta am făcut și asta dorim să facem în continuare», fie «eu nu zic că actualul primar nu este bun, dar uitați-vă la orașul în care trăiți, comparați-l cu orașe similare din jur și haideți să ne apucăm de treabă, acestea sunt proiectele mele, vă aștept alături de aceste proiecte pentru a deschide comunitatea către x,y,z…»”.

Potrivit lui Alin Tomuș, cei care au mers la vot au știut exact ce votează, de ce votează și care este nivelul așteptărilor din partea politicienilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Frații Faur din Roșia Montană, magnații care exploatau aurul din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Frații Faur din Roșia Montană, magnații care exploatau aurul din Apuseni Pământul Roșiei Montane, cea mai veche localitate minieră din țară, a fost cutreierat de mai bine de două milenii de localnici, dar și de aventurieri veniți de la mii de kilometri distanță, în căutarea aurului, dornici de îmbogățire peste noapte. Scoaterea minereului aurifer din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea