Ziarul Unirea

Situația COVID-19 la Cugir: Un singur caz activ din 40 confirmate cu coronavirus, 37 vindecări și 2 decese

Situația COVID-19 la Cugir: Un singur caz activ din 40 confirmate cu coronavirus, 37 vindecări și 2 decese

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, întrunit on-line în data de 29 mai a fost prezentată situația orașului Cugir în contextul pandemiei de coronavirus.

La nivelul localității au fost confirmate 40 de infectari cu virusul SARS-Cov 2, dintre care 37 de persoane s-au vindecat, iar două persoane au decedat. Persoana bolnavă de Covid 19 se află în prezent spitalizată la unitatea medicală din Blaj.

ELIT

La nivelul Spitalului Orășenesc Cugir au fost prelevate probe pentru 1573 de teste de depistare a virusului SARS Cov-19.

81 de persoane care fac parte din 36 familii se află în izolare la domiciliu. Dintre acestea, 79 persoane (35 familii) sunt izolate ca urmare a întoarcerii din străinătate, iar două persoane (o familie) sunt contacti direcți ai celor depistați pozitiv.

400 de persoane (161 familii) au ieșit din izolare de la începutul Stării de Urgență și până în momentul de față.

Impotriva unei persoane s-a dispus măsura carantinării institutionalizate ca urmare a faptului ca nu a respectat izolarea la domiciliu după intoarcerea dintr-o tară aflată in zona galbenă.

Pentru a identifica vârstnicii din localitate care sunt singuri, bolnavi sau fără aparținători, SPAS Cugir a evaluat un număr de 3989 persoane vârstnice. Dintre acestea, 286 sunt în risc crescut, iar 911 sunt în risc mediu. Acest lucru înseamnă că 1197 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical. Până în present, SPAS Cugir a onorat 191 de comenzi pentru cumpărarea de alimente și medicamente.

Au fost asigurate 249 de pachete cu produse de igienă pentru familii vulnerabile și pentru persoane aflate în izolare. Totodată, la data realizării acestei informări, sunt asigurate porții de mâncare pentru 5 de familii vulnerabile (15 persoane), aflate în izolare.

SPAS Cugir a evaluat necesarul de măști care va fi asigurat persoanelor vulnerabile din Cugir, fiind vorba de un număr de 889 de măști care vor ajunge în perioada următoare la persoanele beneficiare de ajutor social, alocații de susținere, pensionari cu pensii sociale și persoane a căror singur venit este indemnizația de handicap.

În ceea ce privește activitatea Spitalului Orășenesc Cugir, la nivelul ambulatoriului funcționează toate secțiile de specialitate, în condițiile programării la fișierul policlinicii (telefonic) și a unui triaj prealabil.

Pentru siguranța pacienților și personalului unității medicale, se consultă câte un pacient la 30 de minute, pentru a permite igienizarea cabinetului după fiecare consultație. Activitățile de tip ambulatoriu pentru chirurgie și urologie se desfășoară în containerul gri, iar din data de 1 iunie, tot în interiorul containerului se vor relua activitatile de recoltare pentru examenele de laborator. Utilizarea în continuare a containerelor are scopul de a reduce cât mai mult contactul pacienților cu mediul spitalicesc, mai ales acolo unde respectarea circuitelor este dificilă. În continuare se recomandă sistemul de telemedicină (fără contact direct cu pacientul) pentru ambulatoriile de psihiatrie și boli de nutriție.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cugir a luat decizia continuării acțiunilor de dezinfectare doar la nivelul zonelor aglomerate sau a celor cu risc de transmitere ridicat, cum ar fi curtea spitalului, a unităților de învățământ, a bisericilor, a parcurilor și locurilor de joacă, etc.

Cetățenii sunt atenționați să respecte cu multă responsabilitate măsurile de protecție și distanțare socială, CLSU Cugir atragand atentia ca relaxarea măsurilor nu înseamnă și depășirea pericolului epidemilogic.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro