Situația autorizațiilor sanitare pentru școlile din Alba, la începutul de an școlar. Alexandru Sinea: „Prin prisma condițiilor sanitare, la nivelul județului suntem pe un drum bun”
Situația autorizațiilor sanitare pentru școlile din Alba, la începutul de an școlar. Alexandru Sinea: „Prin prisma condițiilor sanitare, la nivelul județului suntem pe un drum bun”
Numărul unităților de învățământ care nu aveau autorizație sanitară, în județul Alba, a scăzut semnificativ anul acesta. După ce în anii anteriorii numărul școlilor neautorizate era undeva la 100-120, în 2021, numărul a scăzut la mai puțin de 20, iar în majoritatea acestora nu se vor mai desfășura cursuri.
„Dacă acum câțiva ani vorbeam de 100-120 de unități de învățământ care nu aveau autorizație sanitară de la DSP Alba, acum numărul lor a scăzut la sub 20. Unele dintre acestea nu au nici plan educațional, adică nu vor desfășura cursuri, iar altele sunt din zone izolate, catune din Munții Apuseni, cu foarte puțini copii care se preconizează că în anii următori nu vor avea plan de școlarizare.
Școlile și grădinițele, prin prisma condițiilor sanitare, la nivelul județului Alba sunt pe un drum bun. Chestiunile nu sunt perfecte peste tot, exista deficiențe, însă nu majore, care să pună sănătatea copiilor în pericol. Noi facem aceste controale și ne vom asigura ca începutul anului școlar să fie unul căt se poate de normal în județul Alba, prin prisma condițiilor igienico-sanitare.
Avem foarte multe criterii în baza cărora evaluăm o unitate de învățământ, cum ar fi existența sau nu a surselor de iluminat natural într-o clasă, tipul de paviment, existența grupurilor sociale, existența apei curente. În principal cei de la DSP nu au cerut un grad de lux, însă au cerut curățenie. Nu putem să avem unități de învățământ care să prezinte praf sau mizerie, mai ales când vorbim de copii”, a spus Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, la Radio Unirea FM.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 43 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii