Rămâi conectat

Ştirea zilei

Situația autorizațiilor sanitare pentru școlile din Alba, la începutul de an școlar. Alexandru Sinea: „Prin prisma condițiilor sanitare, la nivelul județului suntem pe un drum bun”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Situația autorizațiilor sanitare pentru școlile din Alba, la începutul de an școlar. Alexandru Sinea: „Prin prisma condițiilor sanitare, la nivelul județului suntem pe un drum bun”

Numărul unităților de învățământ care nu aveau autorizație sanitară, în județul Alba, a scăzut semnificativ anul acesta. După ce în anii anteriorii numărul școlilor neautorizate era undeva la 100-120, în 2021, numărul a scăzut la mai puțin de 20, iar în majoritatea acestora nu se vor mai desfășura cursuri.

„Dacă acum câțiva ani vorbeam de 100-120 de unități de învățământ care nu aveau autorizație sanitară de la DSP Alba, acum numărul lor a scăzut la sub 20. Unele dintre acestea nu au nici plan educațional, adică nu vor desfășura cursuri, iar altele sunt din zone izolate, catune din Munții Apuseni, cu foarte puțini copii care se preconizează că în anii următori nu vor avea plan de școlarizare.

Școlile și grădinițele, prin prisma condițiilor sanitare, la nivelul județului Alba sunt pe un drum bun. Chestiunile nu sunt perfecte peste tot, exista deficiențe, însă nu majore, care să pună sănătatea copiilor în pericol. Noi facem aceste controale și ne vom asigura ca începutul anului școlar să fie unul căt se poate de normal în județul Alba, prin prisma condițiilor igienico-sanitare.

Avem foarte multe criterii în baza cărora evaluăm o unitate de învățământ, cum ar fi existența sau nu a surselor de iluminat natural într-o clasă, tipul de paviment, existența grupurilor sociale, existența apei curente. În principal cei de la DSP nu au cerut un grad de lux, însă au cerut curățenie. Nu putem să avem unități de învățământ care să prezinte praf sau mizerie, mai ales când vorbim de copii”, a spus Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, la Radio Unirea FM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea