Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sistemul sanitar din Alba, pregătit pentru valul 5: Majoritatea secțiilor Covid au rămas deschise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sistemul sanitar din Alba, pregătit pentru valul 5: Majoritatea secțiilor Covid au rămas deschise

Sistemul sanitar din județul Alba este pregătit pentru valul 5, majoritatea secțiilor Covid din unitățile spitalicești de la nivelul județului rămânând deschise si după terminarea valului 4, tocmai pentru a nu fi nevoie să treacă din nou prin procesul de redeschidere.

Liniile de ATI Covid au rămas deschise, în spitalele din județ, chiar daca fluxul de pacienți a fost mai mic, autoritățile sanitare anticipând venirea valului 5 de coronavirus. În cadrul unei întâlniri dintre prefectul de Alba, conducerea DSP și managerii intituțiilor sanitare din județ a fost adoptat și actualizat planul de reziliență față de creșterea numărului de cazuri, astfel încât odată cu venirea valului cinci să fie aplicate cele mai bune practici.

„Planurile de reziliență față de recrudescența covid, sunt adoptate la nivelul județului, sunt actualizate, așadar sistemul sanitar județean este pregătit pentru valul 5. Majoritatea secțiilor Covid au rămas deschise, la Aiud de exemplu linia de gardă pe ATI a funcționat în continuare chiar dacă numărul de cazuri a fost mic. Noi nu am modificat foarte mult de la valul 4, tocmai pentru că am anticipat valul 5”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Alexandru Sinea, Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba.

Una dintre cele mai dificile provocări a fost asigurarea accesului bolnavilor non-Covid la tratamente, însă cadrele medicale din Alba au trecut cu brio acest test de anduranță din valul 4.

„Marea provocare să asigurăm tratament bolnavilor covid, cât și celor non covid. Efortul a fost unul foarte mare și ne-am dorit să nu restricționăm accesul pacienților non-covid în spitale. Eforturile cadrelor medicale au fost uriașe, dar bolnavii au avut acces la tratament. Un alt lucru important este că toate cazurile ATI au fost soluționate în județul Alba, nu s-a apelat la transferuri în alte județe.

Noi suntem pregătiți din toate punctele de vedere, am căpătat deja experiență și spitalele nu au fost închise”, a mai spus Alexandru Sinea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea