Rămâi conectat

Politică Administrație

Sistem de supraveghere video stradal și sistem Wi-Fi în spațiile publice din localitățile Doștat și Boz. Licitația lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Sistem de supraveghere video stradal și sistem Wi-Fi în spațiile publice din localitățile Doștat și Boz. Licitația lansată pe SEAP

Administrația comunei Doștat a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede înființarea unui sistem de supraveghere video pentru monitorizarea unor puncte de interes public din localitățile Doștat și Boz.

Citește și: Primăria municipiului Sebeș achiziționează două autovehicule electrice hibrid, plug-in. Licitația, lansată pe SEAP

Potrivit caietului de sarcini, investiția are ca obiectiv principal înființarea unui sistem de supraveghere video, care va permite monitorizarea unor puncte de interes public bine stabilite în vederea creșterii nivelului de securitate al locuitorilor, ducând însă și la ușurarea muncii specifice de detectare a eventualelor infracțiuni și a identificării făptașilor, prin amplasarea unor camere de supraveghere în punctele de interes, precum și asigurarea conectivității la internet în comunitatea locală prin realizarea unui sistem Wi-Fi în spațiile publice din localitățile Doștat și Boz, aparținătoare comunei Doștat.

Proiectul va genera un impact pozitiv asupra comunei Doștat prin modernizarea mijloacelor de comunicare între cetățeni și administrația locală, prin creșterea atractivității zonei având în vedere condițiile de siguranță create precum și reducerea efectelor negative legate de infracționalitate și accidente în zonă.

Proiectul vizează siguranța cetățeanului, precum și creșterea eficienței activității de pază și susținere a ordinii publice. Înființarea de sistem Wi-Fi în spațiile publice din localitățile Doștat și Boz, comuna Doștat este în corelare cu nevoile cetățenilor de acces la comunicare si accesul la informatii.

Furnizarea de acces Wi-Fi gratuit în spațiile publice interioare sau exterioare (zone publice, parcuri, școli, centre medicale, piețe) va contribui la o mai bună integrare a cetățenilor cu direcția de digitalizare a comunei, va crește gradul de alfabetizare digital și va facilita accesul cetățenilor la informațiile publice.

Pentru realizarea investiției se optează pentru un sistem care folosește un număr de 80 camere de supraveghere cu cadru general, 12 camere tip LPR (License Plate Recognition) cu recunoașterea numerelor de înmatriculare și 2 camere video tip PTZ. Sistemul va folosi 2 înregistratoare video dedicate pentru camerele video cu cadru general: în Boz, respectiv Doștat se vor utiliza local cate un înregistrator video, unul de 64 canale, altul de 128 canale.

Pentru camerele video LPR se va utiliza un server echipat aplicație dedicată pentru camerele LPR și o aplicație device gestionare numere auto de la camerele LPR.

Transmisia datelor în cadrul localităților va fi făcută prin implementarea unei infrastructuri de fibră optică în fiecare din cele 2 localități ale comunei pentru distanțe mari si pe cablu de rețea pentru distanțe mici, infrastructură realizată prin prezenta investiție care va acoperi toate punctele de interes. Camerele video folosite sunt de tip tehnologie IP.

Dimensionarea fibrei optice s-a realizat astfel încât să rămână perechi libere pentru eventualele aplicații ulterioare. în cadrul acestei investiții se urmărește și implementarea unui sistem Wi-Fi care va asigura accesul la internet în spațiile publice predefinite, prin amplasarea a 14 Kituri acces- point Wi-Fi în locații prestabilite distincte.

Valoarea totală estimată, fără TVA este 564.362,94 RON.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Peste 14 milioane de euro, investiți în infrastructura învățământului la Cugir: Activitatea școlară, relocată sau comasată în clădirile care pot găzdui activități. Stadiul lucrărilor la începutul anului școlar 2024-2025

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 14 milioane de euro, investiți în infrastructura învățământului la Cugir: Activitatea școlară, relocată sau comasată în clădirile care pot găzdui activități. Stadiul lucrărilor la începutul anului școlar 2024-2025 Peste 14 milioane de euro, investiți în infrastructura învățământului preșcolar, școlar și liceal la Cugir. În cadrul evaluării în teren realizată de edilul Adrian Teban, constructorii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea