Rămâi conectat

Curier Județean

Sindicatul ”Viitorul Mineritului” din Roșia Montană pichetează Prefectura Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Zeci de mineri din Roșia Montană și-au cerut miercuri dreptul constituțional la muncă

Începând de astăzi, Sindicatul Viitorul Mineritului (SVM) din Roșia Montană pichetează în fața Prefecturii Județului Alba, într-o mișcare autorizată de protest, pentru a arăta țării întregi că Munții Apuseni și județul Alba depind de repornirea de urgență a mineritului în zonă.

Am arătat răspicat că vrem minerit chiar în decembrie anul trecut, la referendumul pentru minerit, când localitățile cu tradiție minieră au votat DA pentru minerit, și nimeni nu poate contesta acest lucru. E momentul ca membrii parlamentului, reprezentanții noștri la cârma țării, să țină cont de voința celor care i-au ales și să ia decizia repornirii mineritului la Roșia Montană! Orice altă amânare nu este justificată. Trece an după an și noi tot așteptăm. Nu mai putem aștepta!”, a spus Cristian Albu, președintele Sindicatului ”Viitorul Mineritului”

Acesta a mai anunțat că acțiunea de protest pașnic va continua până când mesajul minerilor din Apuseni va fi auzit de toată țara și de toată lumea.

Democrația ne dă tuturor dreptul să ne spunem opinia și să protestăm. Dar noi dorim să amintim tuturor că există DREPTUL CONSTITUȚIONAL la MUNCĂ. Nouă ne este încălcat acest drept prin faptul că nu se pornește mineritul, deși este mai mult decât evident că oamenii de aici, în marea lor majoritate, îl vor. Solicităm membrilor Parlamentului și autorităților statului, în numele zecilor de mii de oameni disperați din județul Alba, să meargă până la capăt pentru repornirea mineritului la Roșia Montană. Avem nevoie de locurile de muncă din minerit acum! Noi v-am votat să ne reprezentați în Parlamentul României, acum e rândul Dumneavoastră să VOTAȚI PENTRU DREPTUL NOSTRU CONSTITUȚIONAL LA MUNCĂ! Doamne-ajută și Noroc Bun!”, a mai declarat sindicalistul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Românii ar putea călători în SUA fără viză, începând de anul viitor: Ce au declarat oficialii țării

Bera Larisa

Publicat

în

Românii ar putea călători în SUA fără viză, începând de anul viitor: Ce au declarat oficialii țării În prezent, românii pot călători în Statele Unite doar cu viză, iar obținerea acesteia implică îndeplinirea unor condiții specifice. Totuși, Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, a menționat posibilitatea eliminării vizelor pentru români. Într-un interviu pentru Antena 3, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea