Rămâi conectat

Curier Județean

Simularea examenului de Bacalaureat 2016 începe luni cu proba la limba și literatura română

Dragoş Suciu

Publicat

în

Simularea examenului de Bacalaureat 2016 pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a începe luni cu proba la limba și literatura română, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Și în acest an, testările vor avea loc la aceeași dată în toate liceele din țară, iar elevii vor avea de rezolvat subiecte unice.

Elevii vor susține proba la limba și literatura română în 7 martie, iar cei aparținând minorităților naționale, care au studiat în limba maternă, vor avea pe 8 martie simularea la limba și literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului este programată pe 9 martie și, exclusiv, pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării — 10 martie.

MENCȘ precizează că toate probele sunt scrise, rezultatele urmând a fi afișate pe 18 martie.

Ministerul a stabilit ca rezultatele de la aceste simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei și ședințe cu părinții.

Potrivit ministerului, simulările au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de Bacalaureat, dar și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea