Simulare Bacalaureat 2014 (BAC): Prezenţă extrem de redusă la seral, în judeţul Alba
Simularea probei la alegere a profilului şi a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, a avut loc astăzi, martie. În judeţul Alba s-au înscris 2.865 de elevi de clasa a XII-a zi, fiind prezenţi 88,61%. Ca şi la celelalte probe, la seral prezenţa a fost extrem de redusă, doar 3,78% din cei 505 elevi înscrişi s-au prezentat la simulare.
La ultima probă elevii vor fi examinaţi la următoarele discipline fizică, chimie, biologie sau informatică (pentru profilurile real, tehnic, resurse naturale si militar), la geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie (pentru profilurile umanist şi servicii, precum şi pentru filiera vocaţională).
Centrele de corectare sunt, în Alba Iulia la Colegiul Naţional „HCC” şi Colegiul Tehnic “Apulum”, la Aiud – Colegiul Naţional “Titu Maiorescu” şi Colegiul Tehnic, la Blaj – Colegiul Naţional “I.M.C” şi Liceul Tehnologic “Ştefan Manciulea”, la Câmpeni – Colegiul Naţional “Avram Iancu” şi Liceul Tehnologic Silvic, la Cugir – Colegiul Naţional “David Prodan” şi Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu”, la Ocna Mureş – Liceul Teoretic “Petru Maior” şi Liceul Tehnologic. La Sebeş centrele de evaluare vor fi la Colegiul Naţional “Lucian Blaga” şi Liceul cu Program Sportiv, conform vicepreşedintelui Comisiei Judeţene de Bacalaureat în Alba, Dan Cherecheş. Simulările se corectează în alte instituţii de învăţământ decât în cele în care au fost susţinute.
Metodologia de organizare a examenului arată că elevii vor fi supravegheaţi în timpul simulării de câte doi profesori pe clasă, care predau alta materie. Profesorii supraveghetori provin din şcoala în care elevii susţin simularea, iar preşedintele comisiei de organizare a simulării este directorul liceului.
Rezultatele vor fi afişate în 14 martie, iar notele nu se trec în catalog.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii