Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Simion Creţu, vicepreşedinte PNL Alba: Prin Programul de guvernare pe care îl propunem – Ne concentrăm eforturile să reparăm inechităţile sociale şi să oferim locuri de muncă oamenilor!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Astăzi va intra în dezbaterea Parlamentului Programul de guvernare propus de Victor Ponta, premierul desemnat din partea USL, susţinut de o parte importantă a legislativului. Priorităţile programului de guvernare elaborate de USL sunt: respectarea legilor, fără excepţii, fără derogări sau scuze, repararea inechităţilor sociale, implementarea unei viziuni economice de lungă durată, predictibilă, care să ducă la crearea a cât mai multe locuri de muncă şi să protejeze resursele naturale ale ţării. Ne dorim depolitizarea administraţiei publice, concomitent cu „toleranţă zero” faţă de corupţie şi clientelism politic.
Un foarte important capitol este cel dedicat sănătăţii cetăţenilor. Guvernul USL şi-a propus pentru acest an finalizarea, promovarea şi aprobarea noului proiect de lege a sănătăţii, creşterea accesibilităţii populaţiei vulnerabile la servicii medicale şi înfiinţarea centrelor multifuncţionale în zonele în care şi-au încetat activitatea spitalele considerate ineficiente. După ce Guvernul lui Boc a închis trei spitale în Alba, comasând unităţi medicale cu specific diferit şi lăsând mii de bolnavi fără un sprijin, această reparaţie morală este o urgenţă absolută. Accesul a peste 50.000 de oameni din zonele Zlatna, Ocna Mureş şi Baia de Arieş la servicii medicale a fost blocat de PDL, inclusiv prin votul vicepreşedintelui pe ţară al acestui partid, domnul Mircea Hava, cu susţinerea actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. Acum, dânşii susţin că nu ştiu ce s-a întâmplat la Bucureşti, dar calitatea actului medical din judeţul nostru a rămas la voia întâmplării.
În domeniul Administraţiei şi Internelor, Guvernul Ponta şi-a propus îmbunătăţirea cooperării dintre instituţiile abilitate în combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei dar şi aderarea României la Spaţiul Schengen. De aceea, o atenţie mare va fi acordată adoptării măsurilor necesare pentru desfăşurarea alegerilor locale şi parlamentare în condiţii de deplină legalitate.
O prioritate pentru guvern, precum şi pentru noi, liderii USL de la nivelul judeţului Alba, o reprezintă crearea de locuri de muncă. Acestea se pot realiza doar în firme performante, care să ofere salarii cât mai bune. În acest sens, pentru sporirea competitivităţii economice şi refacerea încrederii investitorilor în mediul de afaceri românesc, Guvernul USL va înfiinţa fonduri de risc şi va lansa un Program de micro-industrializare. Programul de guvernare ce intră acum în dezbatere prevede, printre altele, control financiar fiscal de fond doar o singură dată la trei ani pentru IMM-uri. În plus, în judeţul Alba vom putea pregăti înfiinţarea celor cinci poli de dezvoltare judeţeni (Alba Iulia – Sebeş, Aiud – Ocna Mureş, zona Munţilor Apuseni, Cugir şi Blaj), în funcţie de structurile de afaceri nou create, în raport cu necesităţile populaţiei şi cu necesităţile de dezvoltare economică. În acest fel vom reuşi ca fiecare cetăţean să aibă acces, din orice localitate din judeţ, în raza a maximum 50 km, către un centru de sănătate modernizat sau spital modern, edificat în fiecare dintre cei cinci poli de dezvoltare. Aceasta este o componentă de bază a strategiei noastre de dezvoltare de la nivel judeţean.
Pe de altă parte, Guvernul va reanaliza în mod transparent şi pe baza dialogului deschis situaţia existentă în cazul Roşia Montană, având în vedere preocuparea publică pentru această investiţie, astfel încât deciziile să fie în acord cu interesul naţional, cu necesităţile de protecţie a mediului şi cu legislaţia europeană.
O atenţie mare va fi acordată şi accelerării ratei de absorbţie a fondurilor europene, ca şi reducerii riscului dezangajărilor de fonduri comunitare (prin renunţări la finanţare sau rezilieri de contracte) la sfârşitul anului 2012. USL va îmbunătăţi sistemul de management şi control al absorbţiei fondurilor UE şi va verifica respectarea clară a rolului instituţiilor implicate în această activitate, inclusiv din perspectiva sistemului achiziţiilor publice. Acest lucru se realizează prin simplificarea procedurilor de verificare şi de rambursare a cheltuielilor efectuate, lucru cerut insistent de către beneficiarii de fonduri şi nerealizat până în prezent.
Măsurile adoptate în acest an de Guvernul USL ne vor permite ca, începând cu 2013, să realizăm extinderea, modernizarea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Alba; implementarea Planului Judeţean de Management Integrat al Deşeurilor; creşterea eficienţei energetice prin izolarea locuinţelor publice şi private (aşa cum am anunţat încă de la începutul anului), precum şi dezvoltarea, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii administrative.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea