Ziarul Unirea

Simion Creţu, vicepreşedinte PNL Alba: Prin Programul de guvernare pe care îl propunem – Ne concentrăm eforturile să reparăm inechităţile sociale şi să oferim locuri de muncă oamenilor!

    Astăzi va intra în dezbaterea Parlamentului Programul de guvernare propus de Victor Ponta, premierul desemnat din partea USL, susţinut de o parte importantă a legislativului. Priorităţile programului de guvernare elaborate de USL sunt: respectarea legilor, fără excepţii, fără derogări sau scuze, repararea inechităţilor sociale, implementarea unei viziuni economice de lungă durată, predictibilă, care să ducă la crearea a cât mai multe locuri de muncă şi să protejeze resursele naturale ale ţării. Ne dorim depolitizarea administraţiei publice, concomitent cu „toleranţă zero” faţă de corupţie şi clientelism politic.
Un foarte important capitol este cel dedicat sănătăţii cetăţenilor. Guvernul USL şi-a propus pentru acest an finalizarea, promovarea şi aprobarea noului proiect de lege a sănătăţii, creşterea accesibilităţii populaţiei vulnerabile la servicii medicale şi înfiinţarea centrelor multifuncţionale în zonele în care şi-au încetat activitatea spitalele considerate ineficiente. După ce Guvernul lui Boc a închis trei spitale în Alba, comasând unităţi medicale cu specific diferit şi lăsând mii de bolnavi fără un sprijin, această reparaţie morală este o urgenţă absolută. Accesul a peste 50.000 de oameni din zonele Zlatna, Ocna Mureş şi Baia de Arieş la servicii medicale a fost blocat de PDL, inclusiv prin votul vicepreşedintelui pe ţară al acestui partid, domnul Mircea Hava, cu susţinerea actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. Acum, dânşii susţin că nu ştiu ce s-a întâmplat la Bucureşti, dar calitatea actului medical din judeţul nostru a rămas la voia întâmplării.
În domeniul Administraţiei şi Internelor, Guvernul Ponta şi-a propus îmbunătăţirea cooperării dintre instituţiile abilitate în combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei dar şi aderarea României la Spaţiul Schengen. De aceea, o atenţie mare va fi acordată adoptării măsurilor necesare pentru desfăşurarea alegerilor locale şi parlamentare în condiţii de deplină legalitate.
O prioritate pentru guvern, precum şi pentru noi, liderii USL de la nivelul judeţului Alba, o reprezintă crearea de locuri de muncă. Acestea se pot realiza doar în firme performante, care să ofere salarii cât mai bune. În acest sens, pentru sporirea competitivităţii economice şi refacerea încrederii investitorilor în mediul de afaceri românesc, Guvernul USL va înfiinţa fonduri de risc şi va lansa un Program de micro-industrializare. Programul de guvernare ce intră acum în dezbatere prevede, printre altele, control financiar fiscal de fond doar o singură dată la trei ani pentru IMM-uri. În plus, în judeţul Alba vom putea pregăti înfiinţarea celor cinci poli de dezvoltare judeţeni (Alba Iulia – Sebeş, Aiud – Ocna Mureş, zona Munţilor Apuseni, Cugir şi Blaj), în funcţie de structurile de afaceri nou create, în raport cu necesităţile populaţiei şi cu necesităţile de dezvoltare economică. În acest fel vom reuşi ca fiecare cetăţean să aibă acces, din orice localitate din judeţ, în raza a maximum 50 km, către un centru de sănătate modernizat sau spital modern, edificat în fiecare dintre cei cinci poli de dezvoltare. Aceasta este o componentă de bază a strategiei noastre de dezvoltare de la nivel judeţean.
Pe de altă parte, Guvernul va reanaliza în mod transparent şi pe baza dialogului deschis situaţia existentă în cazul Roşia Montană, având în vedere preocuparea publică pentru această investiţie, astfel încât deciziile să fie în acord cu interesul naţional, cu necesităţile de protecţie a mediului şi cu legislaţia europeană.
O atenţie mare va fi acordată şi accelerării ratei de absorbţie a fondurilor europene, ca şi reducerii riscului dezangajărilor de fonduri comunitare (prin renunţări la finanţare sau rezilieri de contracte) la sfârşitul anului 2012. USL va îmbunătăţi sistemul de management şi control al absorbţiei fondurilor UE şi va verifica respectarea clară a rolului instituţiilor implicate în această activitate, inclusiv din perspectiva sistemului achiziţiilor publice. Acest lucru se realizează prin simplificarea procedurilor de verificare şi de rambursare a cheltuielilor efectuate, lucru cerut insistent de către beneficiarii de fonduri şi nerealizat până în prezent.
Măsurile adoptate în acest an de Guvernul USL ne vor permite ca, începând cu 2013, să realizăm extinderea, modernizarea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Alba; implementarea Planului Judeţean de Management Integrat al Deşeurilor; creşterea eficienţei energetice prin izolarea locuinţelor publice şi private (aşa cum am anunţat încă de la începutul anului), precum şi dezvoltarea, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii administrative.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

ADEZIUNE PLUS ALBA

Te-ar putea interesa și:

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

13 aprilie: Ziua Internaţională a Rock and Roll-ului

Pe 13 aprilie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Rock and Roll-ului. Rock and roll (scris și rock & roll sau… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

Nasu 7 mai 2012 at 8:36

Inca nu am auzit despre un astfel de program. Poate astazi va rosti cateva cuvinte Ponta. Dca este la fel ca si al lui Josan vai de tarisoara asta.

Stremtanu 7 mai 2012 at 8:37

Abureli politice

Tetea 7 mai 2012 at 11:23

…nu sunt PDL-ist si nici nu am votat vreodata cu PDL dar imi este imposibil sa cred ceva din cele scrise mai sus pt ca omul in teritoriu al USL-ului in Aiud este domnul Josan care dupa parerea mea efectiv nu poate si asta a demonstrat in cei 12 ani de mandat la primaria Aiud in care a promis atatea si a realizat foarte putin sau nimic desi la putere au fost guverne prietene (Tariceanu PNL&PDL) sau mai putin prietene (Boc PDL&UDMR&UNPR).USL este un fel de Frankenstein politic sau lupi in piele de oaie ,romanii care nu sufera de amnezie isi aduc aminte ca toti cei care conduc Romania au mai condus tara si inainte si nu au realizat mai nimic decat ce s-a vazut adica haos economic ,coruptie si multa hotie….De ce am crede oare ca acum ar fii capabili de mai mult cand pana acum nu au fost capabili decat de foarte putin pt popor si foarte mult pt buzunarele lor?

????? 7 mai 2012 at 12:18

ce fabulatii! ii mai rabda pamantul pe mincinosii astia?

cl 7 mai 2012 at 13:42

saracu cretu.

T.B. 7 mai 2012 at 16:52

„Din strategia noului Executiv lipsesc cu desăvârşire obiective precum reducerea CAS sau a TVA la anumite produse de bază. În schimb, se vor continua programe desfăşurate de guvernele PDL, inclusiv „PNDI-ul lui Udrea”, despre care liderii USL spuneau că are rolul să hrănească clientela politică.
În programul de guvernare depus joi seară la Parlament, împreună cu lista miniştrilor propuşi, nu găsim nici un cuvânt despre priorităţile USL enunţate cu atâta pompă înainte de instalarea la putere: majorarea „din prima zi” a salariului minim pe economie, reducerea CAS, crearea a un milion de locuri de muncă, acordarea unui card de credit pentru IMM-uri, etc. Cum lipseşte cu desăvârşire şi ideea reducerii TVA la anumite produse de bază. Liderii USL pot invoca în apărarea lor faptul că acest program de guvernare ar urma să acopere doar următoarele şase luni, până la alegerile parlamentare. Totuşi, capacitatea USL de a-şi ţine promisiunile este pusă sub semnul întrebării şi din perspectiva reîntregirii salariilor bugetarilor şi a restituirii contribuţiilor reţinute ilegal din pensii” R.L.

Sturm 10 mai 2012 at 23:53

Alt simpatic! Nu era destul cu Atanasiu, Roman, Darzu si Potor. Echipa e completa.

V-as recomanda va concentrati prea mult ca deja vedem ca lucururile o iau razna si n-ati fost mai mult de-o saptamana la volan.

Cat despre locurile de munca aici nu ma-ndoiesc ca odata veniti la putere in toamna locurile de munca or sa apara ca ciupercile dupa ploaie in judet.

Cata impertinenta pe oamenii astia. Cat tupeu! Cata inconstiinta!

Comentariile sunt oprite