Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Politică Administrație

Simion Creţu: Teodor Atanasiu şi Ioan Dîrzu – O echipă de politicieni experimentaţi şi devotaţi oamenilor!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Zona Munţilor Apuseni este una cu o topologie unică, diferită faţă de cerinţele obişnuite ale judeţului Alba, dar cu aceleaşi necesităţi de bază ale oamenilor: crearea de locuri de muncă şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. USL Alba are ca obiectiv prioritar acordarea respectului şi atenţiei necesare problemelor cetăţenilor din Apuseni. În acest an Uniunea Social Liberală a început schimbarea în bine a României. Am îndepărtat o guvernare coruptă, care a distrus ţara şi i-a sărăcit pe români. Am venit la guvernare şi am început să reparăm nedreptăţile făcute de fosta putere portocalie.
În Alba am început să relansăm industria de apărare de la Cugir şi mineritul în Munţii Apuseni. Practic, Cuprumin Abrud va intra pe profit real până la sfârşitul anului şi dorim să atragem şi alţi investitori în zonă, pentru crearea de locuri de muncă. Asta fiindcă oamenii din Apuseni au nevoie de locuri de muncă stabile şi bine plătite. Vrem să facem legi corecte şi europene în beneficiul oamenilor din Alba, iar una dintre acestea va fi pentru prima întabulare a terenurilor fără taxe.
În acest moment USL propune moţilor şi cetăţenilor din Teiuş cel mai puternic cuplu de politicieni pentru a reprezenta problemele lor în Parlament. Vorbim de preşedinţii organizaţiilor PNL şi PSD din judeţ, Teodor Atanasiu şi Ioan Dîrzu cumu­lând o experienţă politică şi managerială cum nu mai are nimeni în Alba. Astfel, Atanasiu a fost preşedintele Consiliului Judeţean Alba care a dat o viziune pe termen lung judeţului, a fost singurul Ministru al Apărării care a avut curajul să desfiinţeze stagiul militar obligatoriu şi să transforme Armata României în armată de profesionişti, iar ca senator va susţine relansarea mineritului, precum şi măsurile legislative necesare pentru a stimula turismul rural din Munţii Apuseni. În plus, Ioan Dîrzu are o experienţă managerială care o completează pe cea dobândită de Atanasiu la Cugir. Astfel, Dîrzu a fost director al DSVSA Alba şi cunoaşte foarte bine problemele satului românesc. Dar, mai mult decât atât, el ştie cum să abordeze dezvoltarea rurală şi a zonei montane, deoarece a venit permanent în contact, ca manager a două importante societăţi comerciale, cu sute de angajaţi şi cu nevoile crescătorilor de animale şi în general, ale agricultorilor. Acum, cei doi îşi pun experienţa şi devotamentul în slujba moţilor şi a teiuşenilor.
Pentru asigurarea locurilor de muncă pentru oamenii din Apuseni, Atanasiu şi Dîrzu, împreună cu Guvernul USL, vor înfiinţa poli de dezvoltare economică în zona montană în care vor fi atraşi investitori puternici. În plus, exploatarea resurselor minerale va fi făcută corect, legal şi respectând condiţiile de mediu în interesul statului şi a locuitorilor din această zonă. Primele măsuri concrete vor viza funcţionalizarea Agenţiei Zonelor Montane, precum şi actualizarea legislaţiei silvice, în folosul micilor proprietari de păduri din Apuseni, astfel încât aceştia să-şi poată exploata pădurile, fără să fie la cheremul unor grupuri mafiote care să le ia cea mai mare parte a profitului rezultat din această activitate.
Atanasiu şi Dîrzu s-au întâlnit în ultima perioadă cu oamenii din zeci de localităţi din Munţii Apuseni, iar majoritatea s-au plâns de problemele pe care le au legate de proprietatea terenurilor deoarece de cele mai multe ori amână să-şi reglementeze regimul juridic al proprietăţilor din cauza taxelor mari de întabulare. Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai din zona rurală, prima întabulare a terenurilor va fi gratuită, iar subvenţiile pentru terenuri şi animale vor fi corect acordate şi la timp. Atât Ioan Dîrzu cât şi Teodor Atanasiu ştiu că moţii au nevoie de mici abatoare pentru sacrificarea animalelor, centre de colectare a laptelui şi a produselor agricole. De asemenea, se vor lua măsuri ca fructele de pădure, produsele din lemn, sau alte produse tradiţionale din Apuseni să se colecteze sau prelucreze, după caz, în zona unde au fost achiziţionate, în aşa fel încât, prin prelucrarea lor ulterioară să le crească valoarea şi ele să poată fi comercializate de moţi la preţuri cât mai bune.
Oamenii din zona Munţilor Apuseni au dreptul la servicii de sănătate de calitate, au dreptul să fie trataţi în spitale dotate şi modernizate. Candidaţii USL doresc să repare greşelile făcute în domeniul sănătăţii de PDL, prin redeschiderea spitalelor din Zlatna şi Baia de Arieş, precum şi prin dotarea şi modernizarea tuturor spitalelor din Apuseni. Pe lângă acest aspect, la nivelul judeţului nostru se vor face demersuri pentru ca în zona montană să funcţioneze, cel puţin periodic, Comisia de expertizare a persoanelor cu dizabilităţi, ca să se evite transportul anevoios şi traumatizant al celor cu nevoi speciale la Alba Iulia.
Pentru ca toate acestea să devină realitate e nevoie de un guvern puternic, corect, susţinut de o majoritate parlamentară stabilă. Noi garantăm să îl susţinem în Parlament doar dacă este de partea României şi a românilor în mod cinstit. Pentru aceasta, Teodor Atanasiu şi Ioan Dîrzu sunt cei mai recomandaţi să ocupe un post de senator şi unul de deputat, în numele moţilor din Alba!

Simion CREŢU
Vicepreşedinte PNL Alba – Lider grup Consilieri judeţeni PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Daniel Zdrânc, vicepreședinte ANRSC: „Cum poate deveni Alba un județ curat, atractiv pentru cetățeni, turiști și investitori!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Comunicat de presă| Daniel Zdrânc, vicepreședinte ANRSC: „Cum poate deveni Alba un județ curat, atractiv pentru cetățeni, turiști și investitori!”

Un județ curat atrage atât turiști, cât și investitori. Dar, mai ales, un județ curat influențează, în bine, calitatea vieții locuitorilor lui.

Odată cu darea în folosință a depozitului „ecologic” de la Galda, parte a SMID (sistem de management integrat al deșeurilor), sistem care nu funcționează decât parțial, planurile Consiliului Județean pentru viitor în ce privește gestionarea deșeurilor s-au oprit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Eu cred că este nevoie de o dezvoltare pe etape, inteligentă, care să vizeze câteva componente generale:

– Colectarea și transportul deșeurilor;
– Refolosire/reciclare;
– Pretratarea deșeurilor biodegrdabile prin compostare;
– Depozitarea ecologică a reziduurilor;

Iar pentru asta aș pregăti un program etapizat de investiții pe termen lung în domeniul managementului deșeurilor pentru județul Alba.

Ce aș face concret:

– Pregătirea unei noi celule ecologice pentru depozitare.
– Stații noi de sortare în cât mai multe zone ale județului, ușor accesibile.
– Stații de compost individuale distribuite gratuit, dar și platforme de compostare.
– Complementar, colectarea gratuită a deșeurilor vegetale de la populație, agricultori și ferme agricole.
– Platforme de depozitare a materialelor din construcții și demolări, unde să fie sortate și procesate, dotate cu concasoare care transformă betonul, piatra și cărămizile în materiale ce pot avea o utilizare ulterioară.
– Deșeurile provenite din construcții și demolări reprezintă până la o treime din totalul deșeurilor.
– Sprijinirea constantă a primăriilor pentru efectuarea unor acțiuni de igienizare și întreținere a curățeniei pe toate drumurile publice, șanțuri și acostamente, a cursurilor de apă și a zonelor turistice din județ.

Daniel Zdrânc, Vicepreședinte Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare