Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Simion Creţu: Teodor Atanasiu şi Ioan Dîrzu – O echipă de politicieni experimentaţi şi devotaţi oamenilor!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zona Munţilor Apuseni este una cu o topologie unică, diferită faţă de cerinţele obişnuite ale judeţului Alba, dar cu aceleaşi necesităţi de bază ale oamenilor: crearea de locuri de muncă şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. USL Alba are ca obiectiv prioritar acordarea respectului şi atenţiei necesare problemelor cetăţenilor din Apuseni. În acest an Uniunea Social Liberală a început schimbarea în bine a României. Am îndepărtat o guvernare coruptă, care a distrus ţara şi i-a sărăcit pe români. Am venit la guvernare şi am început să reparăm nedreptăţile făcute de fosta putere portocalie.
În Alba am început să relansăm industria de apărare de la Cugir şi mineritul în Munţii Apuseni. Practic, Cuprumin Abrud va intra pe profit real până la sfârşitul anului şi dorim să atragem şi alţi investitori în zonă, pentru crearea de locuri de muncă. Asta fiindcă oamenii din Apuseni au nevoie de locuri de muncă stabile şi bine plătite. Vrem să facem legi corecte şi europene în beneficiul oamenilor din Alba, iar una dintre acestea va fi pentru prima întabulare a terenurilor fără taxe.
În acest moment USL propune moţilor şi cetăţenilor din Teiuş cel mai puternic cuplu de politicieni pentru a reprezenta problemele lor în Parlament. Vorbim de preşedinţii organizaţiilor PNL şi PSD din judeţ, Teodor Atanasiu şi Ioan Dîrzu cumu­lând o experienţă politică şi managerială cum nu mai are nimeni în Alba. Astfel, Atanasiu a fost preşedintele Consiliului Judeţean Alba care a dat o viziune pe termen lung judeţului, a fost singurul Ministru al Apărării care a avut curajul să desfiinţeze stagiul militar obligatoriu şi să transforme Armata României în armată de profesionişti, iar ca senator va susţine relansarea mineritului, precum şi măsurile legislative necesare pentru a stimula turismul rural din Munţii Apuseni. În plus, Ioan Dîrzu are o experienţă managerială care o completează pe cea dobândită de Atanasiu la Cugir. Astfel, Dîrzu a fost director al DSVSA Alba şi cunoaşte foarte bine problemele satului românesc. Dar, mai mult decât atât, el ştie cum să abordeze dezvoltarea rurală şi a zonei montane, deoarece a venit permanent în contact, ca manager a două importante societăţi comerciale, cu sute de angajaţi şi cu nevoile crescătorilor de animale şi în general, ale agricultorilor. Acum, cei doi îşi pun experienţa şi devotamentul în slujba moţilor şi a teiuşenilor.
Pentru asigurarea locurilor de muncă pentru oamenii din Apuseni, Atanasiu şi Dîrzu, împreună cu Guvernul USL, vor înfiinţa poli de dezvoltare economică în zona montană în care vor fi atraşi investitori puternici. În plus, exploatarea resurselor minerale va fi făcută corect, legal şi respectând condiţiile de mediu în interesul statului şi a locuitorilor din această zonă. Primele măsuri concrete vor viza funcţionalizarea Agenţiei Zonelor Montane, precum şi actualizarea legislaţiei silvice, în folosul micilor proprietari de păduri din Apuseni, astfel încât aceştia să-şi poată exploata pădurile, fără să fie la cheremul unor grupuri mafiote care să le ia cea mai mare parte a profitului rezultat din această activitate.
Atanasiu şi Dîrzu s-au întâlnit în ultima perioadă cu oamenii din zeci de localităţi din Munţii Apuseni, iar majoritatea s-au plâns de problemele pe care le au legate de proprietatea terenurilor deoarece de cele mai multe ori amână să-şi reglementeze regimul juridic al proprietăţilor din cauza taxelor mari de întabulare. Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai din zona rurală, prima întabulare a terenurilor va fi gratuită, iar subvenţiile pentru terenuri şi animale vor fi corect acordate şi la timp. Atât Ioan Dîrzu cât şi Teodor Atanasiu ştiu că moţii au nevoie de mici abatoare pentru sacrificarea animalelor, centre de colectare a laptelui şi a produselor agricole. De asemenea, se vor lua măsuri ca fructele de pădure, produsele din lemn, sau alte produse tradiţionale din Apuseni să se colecteze sau prelucreze, după caz, în zona unde au fost achiziţionate, în aşa fel încât, prin prelucrarea lor ulterioară să le crească valoarea şi ele să poată fi comercializate de moţi la preţuri cât mai bune.
Oamenii din zona Munţilor Apuseni au dreptul la servicii de sănătate de calitate, au dreptul să fie trataţi în spitale dotate şi modernizate. Candidaţii USL doresc să repare greşelile făcute în domeniul sănătăţii de PDL, prin redeschiderea spitalelor din Zlatna şi Baia de Arieş, precum şi prin dotarea şi modernizarea tuturor spitalelor din Apuseni. Pe lângă acest aspect, la nivelul judeţului nostru se vor face demersuri pentru ca în zona montană să funcţioneze, cel puţin periodic, Comisia de expertizare a persoanelor cu dizabilităţi, ca să se evite transportul anevoios şi traumatizant al celor cu nevoi speciale la Alba Iulia.
Pentru ca toate acestea să devină realitate e nevoie de un guvern puternic, corect, susţinut de o majoritate parlamentară stabilă. Noi garantăm să îl susţinem în Parlament doar dacă este de partea României şi a românilor în mod cinstit. Pentru aceasta, Teodor Atanasiu şi Ioan Dîrzu sunt cei mai recomandaţi să ocupe un post de senator şi unul de deputat, în numele moţilor din Alba!

Simion CREŢU
Vicepreşedinte PNL Alba – Lider grup Consilieri judeţeni PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea