Ziarul Unirea

Simion Creţu: Teodor Atanasiu şi Ioan Dîrzu – O echipă de politicieni experimentaţi şi devotaţi oamenilor!

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Zona Munţilor Apuseni este una cu o topologie unică, diferită faţă de cerinţele obişnuite ale judeţului Alba, dar cu aceleaşi necesităţi de bază ale oamenilor: crearea de locuri de muncă şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. USL Alba are ca obiectiv prioritar acordarea respectului şi atenţiei necesare problemelor cetăţenilor din Apuseni. În acest an Uniunea Social Liberală a început schimbarea în bine a României. Am îndepărtat o guvernare coruptă, care a distrus ţara şi i-a sărăcit pe români. Am venit la guvernare şi am început să reparăm nedreptăţile făcute de fosta putere portocalie.
În Alba am început să relansăm industria de apărare de la Cugir şi mineritul în Munţii Apuseni. Practic, Cuprumin Abrud va intra pe profit real până la sfârşitul anului şi dorim să atragem şi alţi investitori în zonă, pentru crearea de locuri de muncă. Asta fiindcă oamenii din Apuseni au nevoie de locuri de muncă stabile şi bine plătite. Vrem să facem legi corecte şi europene în beneficiul oamenilor din Alba, iar una dintre acestea va fi pentru prima întabulare a terenurilor fără taxe.
În acest moment USL propune moţilor şi cetăţenilor din Teiuş cel mai puternic cuplu de politicieni pentru a reprezenta problemele lor în Parlament. Vorbim de preşedinţii organizaţiilor PNL şi PSD din judeţ, Teodor Atanasiu şi Ioan Dîrzu cumu­lând o experienţă politică şi managerială cum nu mai are nimeni în Alba. Astfel, Atanasiu a fost preşedintele Consiliului Judeţean Alba care a dat o viziune pe termen lung judeţului, a fost singurul Ministru al Apărării care a avut curajul să desfiinţeze stagiul militar obligatoriu şi să transforme Armata României în armată de profesionişti, iar ca senator va susţine relansarea mineritului, precum şi măsurile legislative necesare pentru a stimula turismul rural din Munţii Apuseni. În plus, Ioan Dîrzu are o experienţă managerială care o completează pe cea dobândită de Atanasiu la Cugir. Astfel, Dîrzu a fost director al DSVSA Alba şi cunoaşte foarte bine problemele satului românesc. Dar, mai mult decât atât, el ştie cum să abordeze dezvoltarea rurală şi a zonei montane, deoarece a venit permanent în contact, ca manager a două importante societăţi comerciale, cu sute de angajaţi şi cu nevoile crescătorilor de animale şi în general, ale agricultorilor. Acum, cei doi îşi pun experienţa şi devotamentul în slujba moţilor şi a teiuşenilor.
Pentru asigurarea locurilor de muncă pentru oamenii din Apuseni, Atanasiu şi Dîrzu, împreună cu Guvernul USL, vor înfiinţa poli de dezvoltare economică în zona montană în care vor fi atraşi investitori puternici. În plus, exploatarea resurselor minerale va fi făcută corect, legal şi respectând condiţiile de mediu în interesul statului şi a locuitorilor din această zonă. Primele măsuri concrete vor viza funcţionalizarea Agenţiei Zonelor Montane, precum şi actualizarea legislaţiei silvice, în folosul micilor proprietari de păduri din Apuseni, astfel încât aceştia să-şi poată exploata pădurile, fără să fie la cheremul unor grupuri mafiote care să le ia cea mai mare parte a profitului rezultat din această activitate.
Atanasiu şi Dîrzu s-au întâlnit în ultima perioadă cu oamenii din zeci de localităţi din Munţii Apuseni, iar majoritatea s-au plâns de problemele pe care le au legate de proprietatea terenurilor deoarece de cele mai multe ori amână să-şi reglementeze regimul juridic al proprietăţilor din cauza taxelor mari de întabulare. Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai din zona rurală, prima întabulare a terenurilor va fi gratuită, iar subvenţiile pentru terenuri şi animale vor fi corect acordate şi la timp. Atât Ioan Dîrzu cât şi Teodor Atanasiu ştiu că moţii au nevoie de mici abatoare pentru sacrificarea animalelor, centre de colectare a laptelui şi a produselor agricole. De asemenea, se vor lua măsuri ca fructele de pădure, produsele din lemn, sau alte produse tradiţionale din Apuseni să se colecteze sau prelucreze, după caz, în zona unde au fost achiziţionate, în aşa fel încât, prin prelucrarea lor ulterioară să le crească valoarea şi ele să poată fi comercializate de moţi la preţuri cât mai bune.
Oamenii din zona Munţilor Apuseni au dreptul la servicii de sănătate de calitate, au dreptul să fie trataţi în spitale dotate şi modernizate. Candidaţii USL doresc să repare greşelile făcute în domeniul sănătăţii de PDL, prin redeschiderea spitalelor din Zlatna şi Baia de Arieş, precum şi prin dotarea şi modernizarea tuturor spitalelor din Apuseni. Pe lângă acest aspect, la nivelul judeţului nostru se vor face demersuri pentru ca în zona montană să funcţioneze, cel puţin periodic, Comisia de expertizare a persoanelor cu dizabilităţi, ca să se evite transportul anevoios şi traumatizant al celor cu nevoi speciale la Alba Iulia.
Pentru ca toate acestea să devină realitate e nevoie de un guvern puternic, corect, susţinut de o majoritate parlamentară stabilă. Noi garantăm să îl susţinem în Parlament doar dacă este de partea României şi a românilor în mod cinstit. Pentru aceasta, Teodor Atanasiu şi Ioan Dîrzu sunt cei mai recomandaţi să ocupe un post de senator şi unul de deputat, în numele moţilor din Alba!

Simion CREŢU
Vicepreşedinte PNL Alba – Lider grup Consilieri judeţeni PNL Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: PSD a pregătit și va promova un proiect de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii

Partidul Social Democrat a pregătit și va promova un proiect de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii, în contextul în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

Da' cine va crede? 7 decembrie 2012 at 12:38

USL conduce Romania de peste 7 luni,ce-ati realizat pana acum,drept garantie pt promisiunile(minciunile)voastre? Investitii blocate,somaj,scumpiri la alimente,energie,carburanti,privatizari oprite,buget pe anul viitor inexistent,etc,etc. Apucati-va de altceva(de munca adevarata),lasati-va de politica!

Aiudeanul Liberal 7 decembrie 2012 at 15:34

Atanasiu, cu experienta si devotamentul lui pentru acest judet mai vrea un mandat ca, vezi doamne, in celelalte nu a reusit sa faca totul pentru a ne falimenta economia judetului. Dupa ca ce nu a facut nimic pentru a ajuta acest judet, atunci in a ajuns sef la AVAS a falimetata economic populatia municipiului Aiud prin vanzarea preferentiala a Intreprinderi Metalurgica unor „investitori strategici” care au reusit ca dupa 100 de ani sa stinga flacara din topitoriile aiudene. Oare de ce nu a vandut activele nemtilor de la Star Transmision? Nimeni nu stie, sau daca stie nimeni nu spune nimic. De ce? De ce nu se sesizeaza sau se autosesizeaza vre-un procuror asa cum in alte cazutri marunte;e se autosesizeaza foarte rapid? Ghici ciuperca ce-i?

Petru 7 decembrie 2012 at 16:51

Unde l-ati lasat pe dottore Putorina? Doar Atanasiu si Darzu candideaza din partea USL ? Mare sustinere are dottore, daca nici ai lui nu stau alaturi de el ,noi alegatorii nici atat. Dottore sa-ti fie tarana usoara. Colegii USL-isti te-au ingropat, echipa lui Atanasiu iti rupea afisele, in campanie nu ati aparut impreuna ca o echipa sudata.
Votez USL la Senat si ARD la Camera Deputatilor. Nu pot vota cu un tradator ci doar cu candidati pur sange.

Aurelian 8 decembrie 2012 at 16:20

Cristos, intre cei 2 talhari? Nu, cei mai mari 3 talhari din USL!

Comentariile sunt oprite