Silviu Ponoran: „Minte Ponta, mint şi oamenii lui din Consiliul Local Zlatna”
Ca urmare a articolului „Zlatna: presiunea publică a candidaţilor USL, dă roade încă din campania electorală”, vă rog să publicaţi articolul cu titlul de mai sus.
Este binecunoscut faptul că unul dintre oamenii care au făcut cel mai mult rău oraşului Zlatna, prin toate frânele puse în perioada cât a fost ministru al Apărării şi apoi şef la AVAS, a fost Teodor Atanasiu.
În acea perioadă, a existat oportunitatea de a obţine finanţare prin fonduri europene în scopul amenajării unui ambulator de specialitate în clădirea fostei Exploatări miniere (bloc nefamilişti), dar această oportunitate s-a pierdut datorită oamenilor aflaţi în cârdăşie cu Teodor Atanasiu: Daniel Negrea, Dorel Vârciu, etc. care au întârziat cu 4 ani, prin procesele intentate, dobândirea în proprietate publică a acestui imobil.
Acum, în perioada campaniei electorale, aceiaşi oameni şi-au adus aminte că gestul lor a făcut mult rău comunităţii şi au recurs la o altă murdărie, mai odioasă, prin care încearcă să manipuleze opinia publică, încercând să inducă ideea că demersurile autorităţilor locale de a deschide o secţie spitalicească, cu paturi, sub orice formă de organizare, sunt făcute la „presiunea” lor. Oare ce presiune pot exercita 5 oameni mărunţi, minoritari în consiliul local, dispuşi să-şi folosească poziţia socială, obţinută prin voturile oamenilor, numai în scopuri josnice de discreditare şi manipulare? Minciuna i-a caracterizat în permanenţă, ca şi pe Ponta, conducătorul lor, dar zlătnenii pot cu uşurinţă să constate că iniţiatorul proiectului de hotărâre este primarul oraşului Zlatna iar numărul consilierilor USL este insuficient pentru a-şi impune punctul de vedere în Consiliul Local. De altfel, şedinţa a fost filmată şi orice alt comentariu este de prisos. Consilierii USL sunt cei 5 semnatari ai articolului: Daniel Negrea, Emil Nistor, Petru Nichifor, Daniel Demenic, Ioan Bunea, care, ca urmare a lipsei de caracter, mai fac o încercare murdară de a-şi aroga merite pe care nu le au, dar cu care ar vrea să-şi încununeze candidaţii la alegerile parlamentare.
În mod cert, dacă în perioada cât a fost manager al spitalului Negrea Daniel ar fi dat dovadă de profesionalism sau măcar de onestitate, nu ar fi acumulat atâtea datorii şi lipsuri, iar spitalul ar fi funcţionat şi astăzi. Datoriile acumulate de spital în acea tristă perioadă când Negrea Daniel era manager, ameninţă în prezent bugetul local al oraşului Zlatna, prin sentinţele definitive care încep să vină de la diferite instanţe şi care puse în executare riscă să conducă la falimentul oraşului.
De la închiderea spitalului şi până în prezent am fost iniţiatorul hotărârilor adoptate de consiliul local prin care s-au înfiinţat: Centrul de permanenţă, Laboratorul de radiologie şi promotorul demersurilor pentru înfiinţarea unor structuri cu paturi: Centru de sănătate multifuncţional sau Secţie externă a Spitalului Judeţean Alba. Am beneficiat permanent de o bună colaborare cu autorităţile judeţene şi urmează ca în cel mai scurt timp posibil, împreună cu reprezentaţi ai acestora, să ne deplasăm la Bucureşti în scopul perfectării documentelor de înfiinţare a secţiei externe de boli cronice.
Să dea Dumnezeu ca neîmplinirea privind închiderea spitalului să-şi găsească rezolvarea prin deschiderea unei Secţii externe de boli cronice a Spitalului Judeţean Alba, iar nevrednicii care încearcă să inducă ideea că aceasta se datorează candidaţilor USL să-şi găsească vindecarea de minciună. Oricum candidaţii USL au ocupat şi până în prezent funcţii importante, obţinute şi prin votul zlătnenilor, dar până la declanşarea campaniei electorale „nu le-au mai călcat pragul” şi nu au fost interesaţi de eforturile locale privind redeschiderea spitalului, deşi conducerea Ministerului Sănătăţii Ie aparţine. Oare de ce ar face-o de acum încolo?
ing. Silviu PONORAN, primarul oraşului ZLATNA
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Impozitarea pensiilor diferit, în raport de partea contributivă sau cea necontributivă este neconstituțională. Trebuie aplicată cota de 10% – Decizie CCR
Impozitarea pensiilor diferit, în raport de partea contributivă sau cea necontributivă este neconstituțională. Trebuie aplicată cota de 10% – Decizie CCR Curtea Constituţională a decis, joi, 19 decembrie 2024, că modalitatea de impozitare a pensiilor este neconstituţională și că trebuie aplicată cota de 10%. Citește și: PENSII 2025 | Când se plătesc pensiile în luna […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci