Rămâi conectat

Actualitate

Silviu Ponoran: „Minte Ponta, mint şi oamenii lui din Consiliul Local Zlatna”

Publicat

în

Ca urmare a articolului „Zlatna: presiunea publică a candidaţilor USL, dă roade încă din campania electorală”, vă rog să publicaţi articolul cu titlul de mai sus.
Este binecunoscut faptul că unul dintre oamenii care au făcut cel mai mult rău oraşului Zlatna, prin toate frânele puse în perioada cât a fost ministru al Apărării şi apoi şef la AVAS, a fost Teodor Atanasiu.
În acea perioadă, a existat oportunitatea de a obţine finanţare prin fonduri europene în scopul amenajării unui ambulator de specialitate în clădirea fostei Exploatări miniere (bloc nefamilişti), dar această oportunitate s-a pierdut datorită oamenilor aflaţi în cârdăşie cu Teodor Atanasiu: Daniel Negrea, Dorel Vârciu, etc. care au întârziat cu 4 ani, prin procesele intentate, dobândirea în proprietate publică a acestui imobil.
Acum, în perioada campaniei electorale, aceiaşi oameni şi-au adus aminte că gestul lor a făcut mult rău comunităţii şi au recurs la o altă murdărie, mai odioasă, prin care încearcă să manipuleze opinia publică, încercând să inducă ideea că demersurile autorităţilor locale de a deschide o secţie spitalicească, cu paturi, sub orice formă de organizare, sunt făcute la „presiunea” lor. Oare ce presiune pot exercita 5 oameni mărunţi, minoritari în consiliul local, dispuşi să-şi folosească poziţia socială, obţinută prin voturile oamenilor, numai în scopuri josnice de discreditare şi manipulare? Minciuna i-a caracterizat în permanenţă, ca şi pe Ponta, conducătorul lor, dar zlătnenii pot cu uşurinţă să constate că iniţiatorul proiectului de hotărâre este primarul oraşului Zlatna iar numărul consilierilor USL este insuficient pentru a-şi impune punctul de vedere în Consiliul Local. De altfel, şedinţa a fost filmată şi orice alt comentariu este de prisos. Consilierii USL sunt cei 5 semnatari ai articolului: Daniel Negrea, Emil Nistor, Petru Nichifor, Daniel Demenic, Ioan Bunea, care, ca urmare a lipsei de caracter, mai fac o încercare murdară de a-şi aroga merite pe care nu le au, dar cu care ar vrea să-şi încununeze candidaţii la alegerile parlamentare.
În mod cert, dacă în perioada cât a fost manager al spitalului Negrea Daniel ar fi dat dovadă de profesionalism sau măcar de onestitate, nu ar fi acumulat atâtea datorii şi lipsuri, iar spitalul ar fi funcţionat şi astăzi. Datoriile acumulate de spital în acea tristă perioadă când Negrea Daniel era manager, ameninţă în prezent bugetul local al oraşului Zlatna, prin sentinţele definitive care încep să vină de la diferite instanţe şi care puse în executare riscă să conducă la falimentul oraşului.
De la închiderea spitalului şi până în prezent am fost iniţiatorul hotărârilor adoptate de consiliul local prin care s-au înfiinţat: Centrul de permanenţă, Laboratorul de radiologie şi promotorul demersurilor pentru înfiinţarea unor structuri cu paturi: Centru de sănătate multifuncţional sau Secţie externă a Spitalului Judeţean Alba. Am beneficiat permanent de o bună colaborare cu autorităţile judeţene şi urmează ca în cel mai scurt timp posibil, împreună cu reprezentaţi ai acestora, să ne deplasăm la Bucureşti în scopul perfectării documentelor de înfiinţare a secţiei externe de boli cronice.
Să dea Dumnezeu ca neîmplinirea privind închiderea spitalului să-şi găsească rezolvarea prin deschiderea unei Secţii externe de boli cronice a Spitalului Judeţean Alba, iar nevrednicii care încearcă să inducă ideea că aceasta se datorează candidaţilor USL să-şi găsească vindecarea de minciună. Oricum candidaţii USL au ocupat şi până în prezent funcţii importante, obţinute şi prin votul zlătnenilor, dar până la declanşarea campaniei electorale „nu le-au mai călcat pragul” şi nu au fost interesaţi de eforturile locale privind redeschiderea spitalului, deşi conducerea Ministerului Sănătăţii Ie aparţine. Oare de ce ar face-o de acum încolo?

ing. Silviu PONORAN, primarul oraşului ZLATNA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Angajații români pot verifica dacă angajatorul le-a plătit contribuţiile sau ce vechime au în muncă: Legea, promlgată de președinte

Publicat

în

Angajații români pot verifica dacă angajatorul le-a plătit contribuţiile sau ce vechime au în muncă: Legea, promlgată de președinte

Proiectul de lege prin care angajaţii din România şi foştii salariaţi vor avea acces, online şi neîngrădit, la datele proprii din Registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL), a fost promulgat, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit legii, angajaţii vor putea vedea, oricând, informaţiile privind contractele de muncă şi vechimea, dar şi dacă angajatorii le-au plătit contribuţiile către stat. Guvernul are la dispoziţie 60 de zile să implementeze modificările aduse legii, conform reporterului Observator Larisa Bernaschi.

De asemenea, în Registrul de evidenţă a salariaţilor vor fi incluse, de acum înainte, şi informaţii despre nivelul şi specialitatea studiilor absolvite, pentru a veni în sprijinul celor care ocupă funcţii pentru care sunt obligatorii anumite calificări.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, modifică şi completează art. 34 din Codul muncii (Legea nr. 53/2003). Informaţiile din Registrul vor putea fi vizualizate, descărcate şi tipărite, fiind totodată posibilă generarea online şi descărcarea unui extras din Registru.
Proiectul elimină cozile şi drumurile inutile

„Proiectul adoptat astăzi, iniţiat de mine în 2021, aduce normalitatea în România, oferind angajaţilor posibilitatea de a accesa online datele din Registrul de evidenţă a salariaţilor. Vor avea, astfel, dovada vechimii în muncă, iar în acelaşi timp vor putea să se asigure că le-au fost plătite de către angajator toate contribuţiile. Practic, proiectul repară o rotiţă defectă de pe piaţa muncii. În prezent, pentru a obţine dovada vechimii în muncă, salariaţii fie trebuie să facă drumuri la inspectoratele teritoriale de muncă – ceea ce înseamnă stat la cozi, numere de înregistrare, timp pierdut şi drumuri inutile -, fie apelează la foştii angajatori.

Proiectul elimină toate aceste probleme, oferindu-le acces online, în doar câteva click-uri. Sper doar ca Executivul, în sarcina căruia pică implementarea sistemului pentru accesul online, să nu tărăgăneze procedura şi să dea dovadă de respect faţă de cetăţeni. Mai ales că există fonduri europene prin PNRR pentru a realiza acest proiect”, a declarat Cristina Prună, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor.

La ce date vor avea acces angajaţii în REVISAL

Pe de o parte, în Registrul de evidenţă a salariaţilor vor fi incluse, de acum înainte, şi informaţii despre nivelul şi specialitatea studiilor absolvite, pentru a veni în sprijinul celor care ocupă funcţii pentru care sunt obligatorii anumite calificări.

Pe de altă parte, Revisal va fi accesibil online pentru salariaţi şi foşti salariaţi, în privinţa datelor care îi privesc. Informaţiile din Registrul vor putea fi vizualizate, descărcate şi tipărite, fiind totodată posibilă generarea online şi descărcarea unui extras din Registru.

De asemenea, vechimea în muncă şi/sau în specialitate va putea fi dovedită şi cu extrasul generat online, document cu putere juridică.

”Odată promulgată legea de către preşedintele Klaus Iohannis, Guvernul va trebui să adopte o hotărâre de guvern, în termen de 60 de zile, prin care să stabilească procedura de acces online în Revisal, modalitatea de generare şi descărcare a extrasului, precum şi condiţiile în care prin extras se va putea dovedi vechimea în muncă şi/sau în specialitate”, mai precizează USR.

Sursa: observatornews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Românul suspect de variola maimuței, din Grecia, are varicelă. A fost transferat la un spital din Atena, împreună cu iubita lui

Publicat

în

Românul suspect de variola maimuței, din Grecia, are varicelă. A fost transferat la un spital din Atena, împreună cu iubita lui

Primul caz de variola maimuței a fost anunțat de către Grecia, în cursul zilei de sâmbătă, la un turist român, de 29 de ani, care a călătorit în vacanță din Marea Britanie în Kefalonia, împreună cu iubita lui. În urma testelor, rezultatul acestora a arătat că acesta are varicelă, nu variola maimuței, arată un comunicat al Ministerului Sănătății de la Atena.

Inițial, pacientul a fost prezentat drept un turist britanic. Televiziunea SKAI a anunțat însă că este vorba despre un român în vârstă de 29 de ani, care a călătorit din Marea Britanie.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Într-o examinare de laborator a unei probe din cazul suspect al bărbatului care este tratat la Spitalul Attikon, nu a fost detectat niciun virus de variola maimuței, în timp ce proba a fost pozitivă la două teste repetate pentru virusul varicelei.”, a anunțat Ministerul elen al Greciei, care precizează că erupțiile cutanate care au apărut pe corpul pacientului sunt din cauza varicelei.

Atât românul, cât și iubita lui, care e suspectă asimptomatică, sunt tratați în camere cu presiune negativă la spitalul din Atena.

Cei doi au fost aduși sâmbătă seara târziu din Kefalonia, în camere barice, izolați, cu un avion, și internați la Attikon.

Potrivit Ministerului Sănătății din Grecia, examinările testelor românului au fost efectuate la Laboratorul de Referință (Laboratorul de Microbiologie, Școala de Medicină AUTh) pentru Variolă și la Laboratorul de Microbiologie al Spitalului Attikon.

„Virusul varicela, deși conține variola sintetică, este diferit de virusurile care provoacă variola sau variola maimuței. Există o legătură între simptome și apariția leziunilor cutanate cauzate de varicelă și variolă, sau variola maimuței.”, mai precizează autoritățile elene.

„Variola a fost eradicată din rândul populației umane din 1980, în timp ce varicela este o boală comună care provoacă aproximativ 4 milioane de infecții la copii. Există un vaccin disponibil pentru varicelă și provoacă o boală mai ușoară decât variola.”, mai spune sursa citată.

Sursa: libertatea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vești proaste pentru românii cu credite. Indicele ROBOR va continua să crească până la finalul anului

Publicat

în

Vești proaste pentru românii cu credite. Indicele ROBOR va continua să crească până la finalul anului

Adrian Vasilescu, consilier de strategie la Banca Națională, a declarat faptul că dobânzile la credite vor continua să crească. Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, o să continue să crească până la sfârșitul anului.

„Sigur că vor crește, pentru că dacă ne uităm numai la când a început războiul, din 24 februarie și până vineri, când avem ultima rată calculată, nu a fost zi de la Dumnezeu în care ROBOR să nu crească. Zi de zi, fără nicio excepție. Va crește în continuare tot așa”, a spus Vasilescu, la Antena 3, întrebat ce se va întâmpla cu dobânzile la credite, până la finalul acestui an.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, Vasilescu consideră că soluția mutării de la ROBOR la indicele IRCC nu e una perfectă.

„Trebuie să te gândești foarte bine când faci un asemenea gest dacă îl faci numai pentru că poți să îl faci sau îl faci pentru că ești strâns cu ușa. Riscurile sunt foarte mari – în primul rând, dacă ne uităm pe tabelul de vineri al creșterii ROBOR-ului vom vedea că de la ratele peste noapte care sunt de 3,84, mergem în continuare la rata pe 3 luni cu creștere la 5,71 și la rata pe 12 luni cu 6,11 – asta arată că dobânzile sunt în creștere. Și în România, și în China, spune Vasilescu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare