Rămâi conectat

Actualitate

Silviu Bian, preşedinte al ANOFM şi vicepreşedinte PDL Alba, reţinut pentru luare de mită!

Publicat

în

    Albaiulianul Silviu Bian, preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), susţinut şi propus în această funcţie de PDL Alba, a fost reţinut de procurorii DNA pentru că a pretins şi primit în repetate rânduri sume de bani, sub formă de mită, de la angajaţii agenţiilor subordonate din ţară. El a fost prins în flagrant sâmbătă seară, la Braşov, imediat după ce a primit  suma de 82.000 lei de la funcţionarii AJOFM Braşov. „Banii au fost pretinşi de către inculpatul Bian Silviu pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene şi destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanţarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulări a activităţii în cadrul proiectelor. De asemenea, această sumă, primită cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcţionarilor respectivi pe luna august 2011”, se arată într-un comunicat al procurorilor DNA. În mod similar, la data de 17 septembrie, Bian a mai primit suma de 22.000 euro şi 19.000 lei, din aceeaşi sursă. Silviu Bian a fost dus la sediul DNA Bucureşti, unde a fost audiat pe parcursul nopţii de sâmbătă, iar duminică dimineaţă procurorii au decis reţinerea sa pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă.

Şeful ANOFM a susţinut prin intermediul avocatului că el a mers la Braşov la o petrecere la ziua unui angajat al AJOFM Braşov, unde a primit cadou o pungă în care i s-a spus că este o sticlă de ţuică din partea salariaţilor direcţiei judeţene de muncă. El a spus că nu s-a uitat în pungă şi nu ştia că sunt bani acolo.
Procurorii DNA fac verificări şi în alte judeţe la sediile AJOFM pentru a vedea dacă Silviu Bian a cerut mită şi de la alţi angajaţi pentru menţinerea în funcţii. Contactat telefonic, directorul AJOFM Alba Corneliu Engi, a spus că la instituţia pe care o conduce nu au fost astfel de probleme şi că angajaţilor de aici nu li s-a cerut procent din salarii deşi şi Agenţia Alba desfăşoară proiecte cu finanţări europene. „M-am mirat când am auzit ce s-a înâtmplat. La noi nu au fost probleme şi nu se fac niciun fel de verificări. Şi noi derulăm proiecte cu finanţare europeană dar sumele care revin în plus angajaţilor sunt foarte mici, spre exemplu eu iau în plus 500 de lei. Cu domnul Silviu Bian am avut o colaborare în limitele normalului”, a precizat Corneliu Engi.
*8 terenuri şi case cumpărate din salariul de bugetar
Silviu Bian este preşedinte al ANOFM cu rang de secretar de stat din anul 2010, funcţie pe care a mai ocupat-o şi în intervalul 2005-2007. Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, Bian a câştigat anul trecut din salariu circa 4.505 lei pe lună, iar soţia sa, în calitate de medic de familie a câştigat lunar doar 2.800 lei. Familia Bian a mai realizat anul trecut 25.000 lei din activităţi agricole. Chiar şi aşa, Silviu Bian a reuşit să adune o avere impresionantă – 4 terenuri agricole, din care două în Alba Iulia, unul în Teiuş şi unul Ighiu dar şi 4 locuinţe – 2 case în Alba Iulia, 1 apartament în Alba Iulia şi un apartament în Cluj-Napoca. Toate bunurile sunt cumpărate, niciunul moştenit. Familia Bian are în conturi 90.000 lei.
lŞi fiul are probleme cu justiţia. Alin Bian este judecat pentru vătămare corporală din culpă
La sfârşitul lunii iunie, în 2008, Alin George Bian, fiul şefului ANOFM, aflat la volanul unui BMW, a accidentat grav un bărbat în vârstă de 62 de ani. Potrivit poliţiştilor bărbatul se angajase corect în traversarea străzii, iar când a fost accidentat era pe trecerea de pietoni. După mai multe operaţii şi săptămâni de spitalizare bărbatul accidentat, Ioan Man, a murit. După moartea bărbatului, autorităţile au început urmărirea penală, sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă. Procesul a început de-abia în iulie 2010 şi de atunci până în prezent au avut loc mai multe amânări şi prelungiri ale dreptului de a conduce pentru fiul şefului ANOFM. Magistraţii de la Judecătoria Alba Iulia au dispus ca la următorul termen, stabilit pentru data de 1 noiembrie 2011, Alin George Bian să fie adus cu mandat de aducere.
lPDL Alba: Reţinerea lui Bian este o lovitură de imagine nedorită de nimeni
În rândul PDL Alba, singurul dispus să discute pe marginea reţinerii lui Silviu Bian, a fost noul şef al departamentului de comunicare, Mihai Babiţchi. Acesta s-a declarat şocat de ceea ce s-a întâmplat însă a salutat intransigenţa DNA. „Am aflat de la tv ce s-a întâmplat şi ne-a şocat pentru că niciuna din atitudinile anterioare ale lui Silviu Bian, atât în calitate de şef al corpului de inspectori din cadrul CJ Alba cât şi apoi ca lider în administraţia centrală, nu ne-a îndreptăţit să credem că are aceste tare morale. PDL Alba nu poate decât să fie de acord, să aplaude intransigenţa DNA care ajută partidul să-şi facă ordine în propria ogradă. Atât pentru organizaţia noastră cât şi pentru PDL aceasta a fost o lovitură de imagine nedorită de nimeni, cu atât mai mult cu cât PDL e la putere. Trebuie să se înţeleagă însă că organizaţia PDL Alba nu e un coş cu mere în care toate merele sunt putrede”, a declarat Mihai Babiţchi. Comunicatorul PDL Alba a precizat că o decizie cu privire la viitorul politic al lui Bian se va lua o decizie abia în şedinţa Biroului Permanent Judeţean de joi: „A existat un flagrant ceea ce presupune că fapta este dovedită, joi vom adopta o decizie dacă Silviu Bian va fi sau nu schimbat din funcţia de vicepreşedinte al PDL Alba”. Bian a fost desemnat vicepreşedinte al PDL Alba la alegerile din februarie 2010.

Ioana PITICARIU

Electrica Furnizare Discount

Update:  Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor anticorupţie, care îl acuză pe Silviu Bian de luare de mită, acesta fiind arestat preventiv pentru 29 de zile.

Publicitate

Actualitate

Managerul Spitalului „Victor Babeș”, despre noua tulpină COVID: „Poate cauza o adevărată catastrofă’

Publicat

în

Managerul Spitalului „Victor Babeș”, despre noua tulpină COVID: „Poate cauza o adevărată catastrofă’

Emilian Imbri lansează un avertisment cu privire la noua tulpină africană a COVID. Managerul Spitalului „Victor Babeș” spune că orice formă de virus care nu e recunoscută de anticorpi poate cauza o adevărată catastrofă.

”La noi ar trebui să îi trimitem pe cei care nu se vaccinează în Africa de Sud, prin zboruri charter. Glumesc! Este grav ce se întâmplă. Faptul că nu știm multe despre noua tulpină nu este o problemă. Ideea e că știm că a apărut, poate produce îmbolnăviri în masă în decurs de câteva zile care să atingă valul unei epidemii și apoi unei pandemii care nu se va mai termina. Un mare epidemiolog a spus că e era pandemiilor.

Până acum bolile se transmiteau în mod accidental de la animal la om, în momentul în care se transmite de la om la om ceva ce a venit de la animal la om, este o mare problemă. Înțelegem că nu se știe dacă vaccinurile pot acoperi noua tulpină. Avem vaccinuri care asigură celor care au făcut vaccinul să treacă mai ușor prin boală și să nu ajungă la ATI să moară. Orice formă de virus care atacă și nu e recunoscută de anticorpi poate deveni o reală problemă și să facă adevărate catastrofe. Moderna a anunțat că este gata să ceară aprobare pentru vaccinul cu varianta pentru Omicron, nu știm încă.”, a declarat Emilian Imbri.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna decembrie 2021. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna decembrie 2021. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni. Primele estimări legate de vremea de Crăciun 2021.

ANM a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 29 noiembrie – 27 decembrie 2021.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, mai exact aproape întreaga lună decembrie.

Citește și: MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi

Din datele meteorologilor aflăm cum va fi vremea în primele zile de sărbătoare ale iernii, precum Sfântul Nicolae sau Crăciun. Cum va fi vremea de Crăciun.

Electrica Furnizare Discount

Prognoza ANM pentru perioada 29 noiembrie – 27 decembrie

Conform ANM, intervalul de prognoză debutează cu o săptămână 29 noiembrie – 6 decembrie cu temperaturi destul de scăzute și multe precipitații.
Specialiștii estimează valori termice mai mici decât norma perioadei. În aceste condiții, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare ar putea cădea și în zonele mai joase de relief.

Veștile pentru cei care visează la un Crăciun alb nu sunt foarte bune. Din estimările ANM aflăm că, în perioada 20 – 27 decembrie va fi mai cald în majoritatea regiunilor.

Citește și: PROGRAM de 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: paradă militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Prognoza ANM pentru săptămâna 29 noiembrie – 6 decembrie

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în cele vestice și la munte.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Cum va fi vremea în săptămâna 6 decembrie – 13 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Prognoza ANM pentru săptămâna 13 decembrie – 20 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea de Crăciun 2021. Prognoza pentru săptămâna 20 – 27 decembrie

În ultima săptămână de prognoză, cea în care avem și Crăciunul, vremea va fi mai cald decât de obicei, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în nord-est.

”Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, anunță ANM.

Citește mai mult

Actualitate

De ce este important să verifici periodic instalația electrică din casă? Peste 1 300 de INCENDII au fost provocate din cauza defecțiunii acestora, în țară

Publicat

în

De ce este important să verifici periodic instalația electrică din casă? Peste 1 300 de INCENDII au fost provocate din cauza defecțiunii acestora, în țară

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, defecțiunile apărute la instalațiile electrice au cauzat în primele 8 luni ale anului aproximativ 27% dintre incendiile din locuințe, adică peste 1.300 de incendii la nivelul țării. Pentru a preveni evenimente care pot avea urmări tragice trebuie să respectăm câteva reguli simple și să luăm măsuri imediat ce observăm că ceva este în neregulă cu instalația electrică din casă.

Dar care sunt semnele defecțiunilor sau funcționării anormale a instalației electrice? O priză ieșită din perete, scântei sau zgomote când acționăm un întrerupător sau introducem un ștecher în priză, miros de încins/ars sau un “sfârâit” suspect în dreptul receptoarelor electrice sau a aparatajului (prize, întrerupătoare, tablouri electrice) sunt lucruri pe care nu avem voie să le ignorăm.

Mai mult, instalațiile electrice trebuie să fie verificate și reparate/ înlocuite ori de câte ori este necesar, dar nu cu meșteri de ocazie, ci cu persoane autorizate

Pentru a preveni incidente grave, specialiștii Delgaz Grid și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență recomandă:

Electrica Furnizare Discount

– Fii atent la instalația electrică din casă și la aparatele pe care le folosești.

– Cheamă un electrician autorizat să verifice periodic siguranțele și instalația electrică sau ori de cate ori observi că ceva este în neregulă.

– Ține cont de sfaturile specialiștilor, nu a meșterilor de ocazie!

– Înlocuiește echipamentele defecte: cablurile cu izolația tăiată, prizele și întreupătoarele care fac scântei etc..

– Nu lăsa persoane neautorizate să intervină la contorul de energie sau în firidele de palier, de bloc sau de cvartal. La aceste instalații trebuie să intervină doar personalul operatorilor de distribuție energie sau al companiilor desemnate de aceștia.

– La suplimentarea aparatelor electrice sau creșterea puterii acestora asigură-te, prin personal autorizat, că instalaţia existentă poate susţine sporul de consum.

– Dacă trebuie să faci modificări la instalaţia de utilizare din gospodărie, solicită avizul distribuitorului de energie şi personal autorizat pentru execuția lucrărilor.

Instalaţiile electrice interioare sunt în proprietatea consumatorilor, fiind în responsabilitatea acestora să le utilizeze corect, să le verifice şi să le remedieze eventualele defecţiuni cu ajutorul specialiștilor. O deficienţă aparent minoră (contactele slăbite, comutatoare, prize sau tablouri electrice uzate) poate duce la incidente cu urmări dintre cele mai grave.

Majoritatea incendiilor la locuințe sunt generate de utilizarea instalațiilor electrice defecte sau cu improvizații, a coșurilor de fum necurățate sau defecte și a mijloacelor de încălzire cu defecțiuni sau fără respectarea măsurilor de prevenire specifice, potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Astfel, în primele opt luni ale acestui an, numărul incendiilor la locuințe a crescut cu 9,4% față de perioada similară a anului trecut, ajungând la un total de 4.856 de astfel de evenimente. Dinamica acestor incendii în funcţie de tipul locuinţelor relevă faptul că locuinţele de tip unifamilial (case individuale) sunt mai vulnerabile din cauza unor factori precum tipul materialelor de construcții folosite sau incidența improvizațiilor efectuate de proprietari ori persoane neautorizare la rețeaua electrică a locuinței sau a sistemelor de încălzire a acesteia.

Mai multe sfaturi și recomandări despre utilizarea în siguranță a surselor de energie și gaze pot fi găsite pe conturile de social media ale proiectului Romania Sigură.

Sursa: turdanews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare