Sfaturi pentru o buna detoxifiere, după sărbători. De ce este importantă şi cum poţi acorda atenţie corpului tău
În perioada de după sărbători sunt recomandate mâncărurile uşoare pentru a acorda corpului şi sistemului digestiv o mică pauză. Masa de Paști este îmbelşugată şi bogată în calorii, iar o detoxifiere este binevenită.
Încercați, pentru câteva zile, să renunțați la mâncărurile grele, grase și să consumați cât mai multe legume proaspete, fructe sau supe.
Un important pas este să fiți mereu hidratați. Beți cel puțin doi litri de apă pe zi, în care să adăugați și sucul unei lămâi (este bogată în vitamina C și acționează ca detoxifiant) sau alternați apa cu sucul de ghimbir sau limonada.
Dimineața, la micul dejun, consumați sucuri naturale de fructe sau smoothie-uri, în care să combinați fructe cu legume: banane, spanac, țelină, morcov, mere.
Pentru prânz, optați pentru pește sau carne slabă de pui, pe care să le consumați gătite la abur, fierte sau pe grătar, alături de garnituri de broccoli, morcovi, condimentate cu ulei de măsline, usturoi sau busuioc.
Spre după-amiază, dacă doriți o gustare, puteți opta pentru migdale sau nuci, în cantitate mică.
La cină, preparați o garnitură de orez sau legume, pe care le puteți servi lângă pește sau tofu. La desert, fructe.
De ce e important sa ne detoxifiem
Când bem prea mult şi mâncam alimente bogate în grăsimi si amidon, sistemul digestiv e afectat. Acumularea de toxine îngreunează procesul de digestie, ducând la balonare si constipaţie. De altfel, excesul de mâncare face ca stomacul sa devina „leneş“, ceea ce înseamnă că grăsimile încep să fie absorbite în organism, în loc sa fie dizolvate, iar kilogramele se tot aduna. În plus, toxinele ramase de la alcool si alimentele digerate necorespunzător destabilizează nivelul PH-ului din corp, fiind acide.
O cură de detoxifiere ne poate ajuta să eliminam aceste substanţe dăunătoare, împreuna cu paraziţii şi celulele moarte, restaurând buna funcţionare a sistemului digestiv. Un alt avantaj al detoxifierii este că reface flora intestinala, sporind numărul de bacterii „bune“ care susţin digestia. Iată de ce o astfel de cura este recomandata după perioadele de excese alimentare. Nu doar ca ne ofera un plus de energie si de vitalitate, contribuind la îmbunătăţirea sanatatii generale si a dispoziţiei, dar si catalizează revigorarea organismului si repararea micilor probleme cauzate de alimentaţia neadecvata.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
28 IULIE | Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei. Beneficiile unui ficat sănătos
28 IULIE | Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei. Beneficiile unui ficat sănătos Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei, celebrată anual pe 28 iulie, se desfășoară anul acesta sub sloganul „O singură viață, un singur ficat!”. Această zi reprezintă o oportunitate de a sublinia importanța accelerării eforturilor pentru eradicarea hepatitei virale, precum și de a […]
Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă
Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă Pentru a avea o grădină sănătoasă chiar și în perioadele de caniculă, pentru irigarea legumelor trebuie să ținem cont de niște reguli. Cu ajutorul acestor reguli ne putem bucura de plante sănătoase și o economie la […]
Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente
Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente Lăsate cumva în umbră de către cireşe, cu roşul strălucitor şi prospeţimea lor inconfundabilă, codiţele prin care aceste fructe se hrănesc sunt prea rar luate în seamă. Şi totuşi, creşterea rapidă a cireşelor, culoarea şi gustul lor, totul […]