Sfaturi pentru o buna detoxifiere, după sărbători. De ce este importantă şi cum poţi acorda atenţie corpului tău
În perioada de după sărbători sunt recomandate mâncărurile uşoare pentru a acorda corpului şi sistemului digestiv o mică pauză. Masa de Paști este îmbelşugată şi bogată în calorii, iar o detoxifiere este binevenită.
Încercați, pentru câteva zile, să renunțați la mâncărurile grele, grase și să consumați cât mai multe legume proaspete, fructe sau supe.
Un important pas este să fiți mereu hidratați. Beți cel puțin doi litri de apă pe zi, în care să adăugați și sucul unei lămâi (este bogată în vitamina C și acționează ca detoxifiant) sau alternați apa cu sucul de ghimbir sau limonada.
Dimineața, la micul dejun, consumați sucuri naturale de fructe sau smoothie-uri, în care să combinați fructe cu legume: banane, spanac, țelină, morcov, mere.
Pentru prânz, optați pentru pește sau carne slabă de pui, pe care să le consumați gătite la abur, fierte sau pe grătar, alături de garnituri de broccoli, morcovi, condimentate cu ulei de măsline, usturoi sau busuioc.
Spre după-amiază, dacă doriți o gustare, puteți opta pentru migdale sau nuci, în cantitate mică.
La cină, preparați o garnitură de orez sau legume, pe care le puteți servi lângă pește sau tofu. La desert, fructe.
De ce e important sa ne detoxifiem
Când bem prea mult şi mâncam alimente bogate în grăsimi si amidon, sistemul digestiv e afectat. Acumularea de toxine îngreunează procesul de digestie, ducând la balonare si constipaţie. De altfel, excesul de mâncare face ca stomacul sa devina „leneş“, ceea ce înseamnă că grăsimile încep să fie absorbite în organism, în loc sa fie dizolvate, iar kilogramele se tot aduna. În plus, toxinele ramase de la alcool si alimentele digerate necorespunzător destabilizează nivelul PH-ului din corp, fiind acide.
O cură de detoxifiere ne poate ajuta să eliminam aceste substanţe dăunătoare, împreuna cu paraziţii şi celulele moarte, restaurând buna funcţionare a sistemului digestiv. Un alt avantaj al detoxifierii este că reface flora intestinala, sporind numărul de bacterii „bune“ care susţin digestia. Iată de ce o astfel de cura este recomandata după perioadele de excese alimentare. Nu doar ca ne ofera un plus de energie si de vitalitate, contribuind la îmbunătăţirea sanatatii generale si a dispoziţiei, dar si catalizează revigorarea organismului si repararea micilor probleme cauzate de alimentaţia neadecvata.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde
Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde Este alertă meteo de caniculă în aceste zile în România, motiv pentru care specialiştii în sănătate publică din România recomandă populaţiei, mai ales persoanelor care suferă de inimă sau au afecţiuni respiratorii, renale sau metabolice, ca în perioadele […]
Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul
Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul Originile cireşului se pierd în preistorie, fiind un pom fructifer cu un areal imens, care porneşte de undeva din Japonia şi ajunge pe coastele Africii şi până în nordul Europei. În lume, există zeci de soiuri de cireşe, de la […]
Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism
Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism Slănina, un produs alimentar iubit de mulți români, s-a dovedit a fi benefică în reducerea colesterolului. Specialiștii recomandă anumite combinații pentru ca aceasta să aibă efecte maxime asupra organismului. Citește și: Zeama de varză murată sau moarea: Proprietăți și […]