Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Sfaturi pentru o buna detoxifiere, după sărbători. De ce este importantă şi cum poţi acorda atenţie corpului tău

Dragoş Suciu

Publicat

în

În perioada de după sărbători sunt recomandate mâncărurile uşoare pentru a acorda corpului şi sistemului digestiv o mică pauză. Masa de Paști este îmbelşugată şi bogată în calorii, iar o detoxifiere  este binevenită.

detoxifiereÎncercați, pentru câteva zile, să renunțați la mâncărurile grele, grase și să consumați cât mai multe legume proaspete, fructe sau supe.

Un important pas este să fiți mereu hidratați. Beți cel puțin doi litri de apă pe zi, în care să adăugați și sucul unei lămâi (este bogată în vitamina C și acționează ca detoxifiant) sau alternați apa cu sucul de ghimbir sau limonada.

Dimineața, la micul dejun, consumați sucuri naturale de fructe sau smoothie-uri, în care să combinați fructe cu legume: banane, spanac, țelină, morcov, mere.

Pentru prânz, optați pentru pește sau carne slabă de pui, pe care să le consumați gătite la abur, fierte sau pe grătar, alături de garnituri de broccoli, morcovi, condimentate cu ulei de măsline, usturoi sau busuioc.

Spre după-amiază, dacă doriți o gustare, puteți opta pentru migdale sau nuci, în cantitate mică.

La cină, preparați o garnitură de orez sau legume, pe care le puteți servi lângă pește sau tofu. La desert, fructe.

De ce e important sa ne detoxifiem

Când bem prea mult şi mâncam alimente bogate în grăsimi si amidon, sistemul digestiv e afectat. Acumularea de toxine îngreunează procesul de digestie, ducând la balonare si constipaţie. De altfel, excesul de mâncare face ca stomacul sa devina „leneş“, ceea ce înseamnă că grăsimile încep să fie absorbite în organism, în loc sa fie dizolvate, iar kilogramele se tot aduna. În plus, toxinele ramase de la alcool si alimentele digerate necorespunzător destabilizează nivelul PH-ului din corp, fiind acide.

O cură de detoxifiere ne poate ajuta să eliminam aceste substanţe dăunătoare, împreuna cu paraziţii şi celulele moarte, restaurând buna funcţionare a sistemului digestiv. Un alt avantaj al detoxifierii este că reface flora intestinala, sporind numărul de bacterii „bune“ care susţin digestia. Iată de ce o astfel de cura este recomandata după perioadele de excese alimentare. Nu doar ca ne ofera un plus de energie si de vitalitate, contribuind la îmbunătăţirea sanatatii generale si a dispoziţiei, dar si catalizează revigorarea organismului si repararea micilor probleme cauzate de alimentaţia neadecvata.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente

Ioana Oprean

Publicat

în

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente Lăsate cumva în umbră de către cireşe, cu roşul strălucitor şi prospeţimea lor inconfundabilă, codiţele prin care aceste fructe se hrănesc sunt prea rar luate în seamă. Şi totuşi, creşterea rapidă a cireşelor, culoarea şi gustul lor, totul […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală

Ioana Oprean

Publicat

în

Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală În nemărginita ei bunătate pentru toate făpturile vii, mama natură are grijă şi de bietele vieţuitoare ale pădurii, pe care iarna le ameninţă cu foamete şi îngheţ. Exact acum, când oamenii strâng ultima recoltă din grădini şi livezi, pregătindu-se să o depoziteze în hambare, arborii din păduri îşi scutură […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Grădina mea 2025: Care sunt cauzele pentru care castraveții se curbează în timpul creșterii și se îngălbenesc înainte de a ajunge la maturitate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Grădina mea 2025: Care sunt cauzele pentru care castraveții se curbează în timpul creșterii și se îngălbenesc înainte de a ajunge la maturitate Tot mai frecvent constatăm că legumele din grădină par să iasă din tiparul obișnuit, dar nu ân sensul bun al cuvântului. Îngălbenirea și deformarea rodului înainte de coacere sunt probleme întâlnite la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea