Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Sfânta Lumină va fi adusă sâmbătă de la Ierusalim. Când va ajunge la Alba Iulia?

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Sfânta Lumină va fi adusă sâmbătă de la Ierusalim. Când va ajunge la Alba Iulia?

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, și va fi oferită delegaților eparhiilor prezenți la Aeroportul Otopeni, anunță Patriarhia Română. Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală la ora 19.00, potrivit mediafax.
Potrivit Patriarhiei Române, tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă și în acest an.

Astfel, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.

Citește și: Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

„Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii din cadrul lor. Și în acest an, Lumina Sfântă va fi dusă, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, de la București la Chișinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei”, transmite Patriarhia.

Sâmbătă seara, în jurul orei 19.00, Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Când va ajunge  Sfânta Lumină la Alba Iulia?

În Sfânta și Marea Sâmbătă (4 mai), la orele serii, o delegație a Arhiepiscopiei Alba Iuliei va fi prezentă pe Aeroportul Internațional din Sibiu, de unde va fi adusă Sfânta Lumină de la Ierusalim. Delegația Eparhiei noastre va ajunge la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia după ora 21.00, cu aproximativ două ore și jumătate înainte de Slujba Sfintei Învieri.

Ca în fiecare an, Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi oferită, la Catedrala Reîntregirii, tuturor reprezentanților parohiilor și așezămintelor monahale din județele Alba și Mureș, respectiv de pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, se arată pe pagina de internet a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Trafic îngreunat pe autostrada A1, pe ambele sensuri, după ce anvelopa unui tir a explodat. Alte două mașini au lovit un parapet în urma scurgerilor de carburant

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Trafic îngreunat pe autostrada A1, pe ambele sensuri, după ce anvelopa unui tir a explodat. Alte două mașini au lovit un parapet în urma scurgerilor de carburant Traficul de pe autostrada A1, sensul Râmnicu-Vâlcea – Deva, este îngreunat, după ce anvelopa unui tir a explodat, sâmbătă dimineața, în jurul orei 09:00. În urma scurgerilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea