Rămâi conectat

Curier Județean

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba va avea bugetul diminuat cu peste 8 la sută

Publicat

în

După punerea lacătului pe trei spitale, după transferarea angajaţilor de la o unitate la alta şi mutarea pacienţilor dintr-un judeţ în altul, după tăierile numărului de paturi, iată că sistemul de sănătate de la noi din judeţ va primi o nouă lovitură. De data aceasta însă unitatea vizată este Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba care, dacă ideea Ministerului Sănătăţii (M.S.) va funcţiona, o să aibă bugetul diminuat cu 8,28%…
Pe pagina de web a M.S. se află în dezbatere publică proiectul de Ordin privind aprobarea tarifelor pe cap de locuitor necesare stabilirii bugetului global contractat de serviciile publice de ambulanţă cu casele de asigurări de sănătate. Conform proiectului de act normativ, începând cu luna iunie a acestui an, fondurile alocate serviciilor de ambulanţă vor fi calculate în funcţie de numărul de locuitori din fiecare judeţ şi nu în baza bugetului istoric sau a unor criterii subiective, cum s-a procedat până în prezent, deoarece acestea nu reflectă necesitatea reală de fonduri. Această măsură vine ca urmare a unei analize a Comisiei de Medicină de Urgenţă şi Dezastre din Ministerul Sănătăţii cu privire la valorile contractate de casele de asigurări de sănătate cu serviciile publice de ambulanţă. S-a constatat că există diferenţe semnificative, nejustificate privind modul în care au fost repartizate fondurile bugetare pe judeţe. Astfel, în 2009 diferenţa între nivelul minim şi maxim al sumei alocate per cap de locuitor a variat între 17 lei şi 81 de lei, iar în anul 2010 între 16,88 lei şi 74,81 lei. Începând cu acest an, vor fi stabilite plafoane maxime şi minime de 37 lei şi 23,5 lei per cap de locuitor, în funcţie de numărul de locuitori din fiecare judeţ. În acest fel, spun cei din Sănătate, se va asigura distribuirea corectă şi echilibrată a fondurilor bugetare la nivelul ţări. Corecţiile se vor realiza, eşalonat, pe o durată de 3 ani. În aceste condiţii, judeţul Alba se numără printre cele 20 de judeţe cărora bugetul le va fi diminuat cu procente cuprinse între 0,10% şi 50,58%. În anul 2010 Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba a avut alocată, din partea Casei de Asigurări de Sănătate Publică Alba, suma de 13.763.000 lei, 36,53 lei fiind suma alocată per capita. Pentru anul 2011, Ministerul Sănătăţii propune un buget de 12.622.934 lei şi 33,50 lei alocarea propusă per capita. Acest lucru înseamnă o scădere a bugetului cu 1.140.066 lei faţă de 2010, adică cu 8,28%. Pe ţară, serviciile de ambulanţă au repartizat un buget de 633.835,3 mii lei, similar cu cel din 2010. Cum şi dacă se vor descurca cei aflaţi în prima linie a medicinii de urgenţă sunt întrebări la care doar ei şi bolnavii care depind de ei pot să răspundă. Reducerea de buget atrage după sine o serie de lucruri. Cei aflaţi la conducerea serviciilor vor trebui să taie la rândul lor… (L.I.)

Publicitate

Curier Județean

ACCIDENT rutier GRAV pe DN1, la intrare în Aiud: Trei răniți după ce o mașină a intrat într-un cap de pod. Trafic BLOCAT

Publicat

în

ACCIDENT rutier GRAV pe DN1, la intrare în Aiud: Trei răniți după ce o mașină a intrat într-un cap de pod. Trafic BLOCAT

Un accident rutier a avut loc vineri, 21 ianuarie, în jurul orei 20.40, pe Drumul Național 1, la intrarea în municipiul Aiud.

Trafic blocat pe DN1, la intrarea în Aiud, pe sensul de mers Unirea – Aiud din cauza unui accident rutier.

Din primele date se pare ca un autoturism a intrat in coliziune cu un cap de pod si s-a răsturnat. Sunt trei victime, din care una posibil sa fie rănită grav.

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Curier Județean

IPJ Alba: Recomandări pentru conducătorii auto, în scopul creșterii siguranței în trafic

Publicat

în

IPJ Alba: Recomandări pentru conducătorii auto, în scopul creșterii siguranței în trafic

Inspectoratul de Poliție Județean Alba transmite câteva reconamdări conducătorilor auto, în vederea creșterii siguranței în trafic.

Recomandări pentru siguranța traficului rutier

Electrica Furnizare Discount
  • Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
  • Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
  • Păstrați în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
  • Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Citește mai mult

Curier Județean

IPJ Alba: Peste 150 de polițiști vor asigura ordinea și siguranță publică în minivacanța de Mica Unire

Publicat

în

IPJ Alba: Peste 150 de polițiști vor asigura ordinea și siguranță publică în minivacanța de Mica Unire

Peste 150 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru ca cetățenii din judeţul Alba să se poată bucura, în linişte, de minivacanţa prilejuită de Unirea Principatelor Române.

În perioada 21 – 24 ianuarie 2022, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile, va suplimenta efectivele de siguranţă publică şi va asigura prezenţa echipajelor de poliţie pentru menținerea climatului de siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale și asigurarea unei intervenții prompte la evenimente.

Citește și:  Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918

Zilnic, vor acţiona, în medie, 150 de poliţişti, cu 70 de mijloace auto, care vor fi prezenți în zonele aglomerate și în stațiunile turistice și vor urmări inclusiv respectarea măsurilor de sănătate publică, în contextul pandemiei de Sars Cov 2.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pentru prevenirea accidentelor de circulație şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii de la rutieră vor acţiona cu 12 aparate radar şi vor asigura prezenţa în trafic, pentru depistarea şi sancţionarea, cu fermitate, a conducătorilor auto care încalcă normele privind circulaţia pe drumurile publice.

Având în vedere numărul în creștere a cazurilor de Covid 19, facem un nou apel către cetățeni, să respecte măsurile de protecție sanitară, pentru a limita răspândirea virusului Sars Cov 2.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare