Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sergiu Turic, un tânăr din Zlatna, trimis în judecată pentru complicitate la înșelăciune pe bursa de transport. A creat prejudiciu mai multor firme

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tânăr din Zlatna, judecat în două dosare pentru prejudicii provocate unor societăți comerciale.

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din oraşul Zlatna a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru înșelăciune. Turic Sergiu Sorin este acuzat că a creat un mecanism infracţional ce a avut ca finalitate obţinerea de sume ilegale prin inducerea în eroare a unor agenţi economici ce desfăşoară activităţi în domeniul transporturilor, prin comandarea acestui tip de servicii pe bursa de transport.

În acest fel, inculpatul a creat un prejudiciu de circa 50.000 de lei în dauna mai multor societăţi comerciale, care au efectuat transporturi de marfă neachitate. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia în 20 decembrie 2017. ”În perioada aprilie 2015 – aprilie 2016, în vederea obţinerii de foloase materiale injuste, inculpatul Turic Sergiu Sorin (în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale) a indus în eroare pe reprezentanţii a 8 societăţi comerciale, determinându-i pe aceştia să încheie şi să execute contracte de transport de lemn de foc paletizat din România în mai multe ţări din Uniunea Europeană, iar ulterior nu a achitat contravaloarea niciunui transport, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu în cuantum total de aproximativ 50.000 lei”, se susţine în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată inculpatul.

Bărbatul a mai fost trimis în judecată, împreună cu alte trei persoane, într-un dosar similar care se află în procedura camerei preliminare la Judecătoria Alba Iulia. Din cercetări a rezultat că în perioada 2014 – 2015, reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Alba au contractat, prin intermediul bursei de transporturi, efectuarea de servicii în domeniul transporturilor de mărfuri, de la un număr de 18 operatori de transport, fără ca operaţiunile economice sa fie achitate, conform contractelor încheiate.

Ceilalţi trei inculpaţi sunt David Bogdan Aurelian, Clonţa Cosmin Marius şi Sunzuiană Marius Ovidiu. Pentru a putea induce în eroare mai mulţi operatori de transport, reprezentanţii societăţii au înregistrat persoana juridică contractantă pe numele unei persoane fizice care avea capacitate de răspundere limitată, iar ulterior au utilizat două societăţi comerciale din Alba şi Cluj, cu un comportament de tip fantomă şi administrate prin interpuşi. Prejudiciul a fost stabilit la circa 200.000 de lei.

Până la pronunţarea unor sentinţe definitive, inculpaţii beneficiază de presumţia de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea