Rămâi conectat

Actualitate

Senatul a adoptat legea privind combaterea ambroziei. Amenzi de până la 20.000 de lei pentru cei care nu curăță terenurile de respectiva buruiană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plenul Senatului a adoptat marţi,24 octombrie,  cu unanimitate de voturi, iniţiativa legislativă privind combaterea ambroziei. Sunt prevăzute amenzi cuprinse între 750 de lei şi 5.000 de lei pentru proprietarii de terenuri persoane fizice şi între 5.000 de lei şi 20.000 de lei pentru proprietarii persoane juridice, dacă aceştia nu combat şi nu distrug această buruiană.

Conform proiectului, „proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, ai căilor ferate, ai cursurilor de apă, ai lacurilor, ai sistemelor de irigaţii, ai bazinelor piscicole, au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei adventive invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane“.

Legea prevede că proprietarii sau deţinătorii de terenuri vor fi obligaţi să execute periodic lucrări de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare şi alte lucrări specifice, astfel încât să împiedice creşterea, înflorirea şi răspândirea plantei.

Dacă proprietarii de terenuri nu respectă prevederile legale de combatere a ambroziei, vor fi sancţionaţi cu avertisment, iar dacă nu se conformează prevederilor din avertisment, vor primi o amendă contravenţională cuprinsă între 750 de lei şi 5.000 de lei – persoanele fizice – şi între 5.000 de lei şi 20.000 de lei persoanele juridice. Senatul este primă cameră sesizată în acest caz, urmând ca forul decizional să fie Cameră Deputaţilor.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea