Rămâi conectat

Ştirea zilei

Senatorul Dobra sare în apărarea fratelui arestat: „Nu este vinovat. Dacă a greşit, nu a fost cu intenţie”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Senatorul PDL de Alba, Nicolae Dobra, sare în apărarea fratelui său, Ioan Dobra, aflat în arest preventiv alături alţi trei funcţionari de la DGFP Alba şi spune că nu se face vinovat de acuzaţiile care i se aduc, conflict de interese şi evaziune fiscală. „Eu cred că nu este vinovat. Eu am discutat cu el miercuri dimineaţă (n.r. – 11 mai 2011, ziua în care Ioan Dobra a fost chemat la audieri de procurorii DIICOT şi reţinut de aceştia), l-am întrebat destul de franc şi el mi-a spus că n-a primit, n-a luat de nimeni nimic, nu este implicat în fapte care să fie de natură infracţională. Sigur, de atunci nu m-am mai întâlnit cu el decât la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde a fost adus pentru recurs, însă nu am putut să discut cu el pentru că nu te lasă nimeni. Doar ne-am văzut, ne-am privit şi l-am încurajat în acelaşi mod ca să-şi apere interesele, să spună ceea ce este corect să spună şi să se prezinte cu demnitate şi să-şi analizeze şi el activitatea că are timp destul acum, să vadă unde a greşit, dacă a greşit”, a declarat senatorul Nicolae Dobra ieri, în cadrul conferinţei săptămânale a PDL Alba. Parlamentarul a încercat să demonteze acuzaţiile pe care procurorii i le aduc directorului adjunct de la DGFP Alba: „Cred că n-a făcut lucrurile pentru care este învinuit. Privitor la evaziunea fiscală el spune că a uitat să-şi declare veniturile firmei soţiei, faptul că este asociată la o firmă de audit. Ei au depus la ÎCCJ veniturile de când este asociată până acum, care sunt de aproximativ 2.000 de lei pe an. Fratele meu spune că a uitat să treacă aceste venituri în declaraţia sa de venituri. (…) El nu şi-a trimis niciun membru al familiei să facă vreun audit sau să facă vreo activitate cu vreo instituţie a statului, sau cu vreo societate comercială care aparţine statului. El, în calitate de funcţionar public, nu are niciun fel de activitate de acest gen nici cu băiatul lui, nici cu soţia. Faptul că băiatul lui a executat o culegere de date pentru firma respectivă care e o firmă privată, (n.r. Pomponio) pe baza unui contract, nu are nicio legătură cu conflictul de interese aşa cum este definit în lege”.
Senatorul Nicolae Dobra spune că e treaba avocatului să convingă instanţa că fratele său este nevinovat, argumentele sale fiind mai mult subiective: „Eu nu-l cred pe fratele meu în stare să condiţioneze nişte servicii de alte servicii, nu-l recunosc. Eu îl cunosc de 55 de ani, în sensul că sunt conştient de existenţa lui, şi niciodată n-am sesizat că el ar face prostii de genul acesta. (…) Sigur, a putut face greşeli dar nu cred că a făcut ceva intenţionat să-şi bage colegii la necaz, mai ales că lucrează cu unii dintre ei de peste 10 ani. În plus, el pe data de 1 ianuarie 2011 trebuia să fie pensionar, nu înţeleg de ce şi-ar fi complicat ultima perioadă a vieţii lui, mai ales că înţeleg că faptele de care este acuzat sunt recente, de anul trecut”, a mai spus senatorul PDL în apărarea lui Ioan Dobra.
Directorul adjunct executiv de la DGFP Alba, Ioan Dobra, a fost arestat preventiv în 13 mai 2011 alături de trei funcţionari – Dorin Conţan, Ioan Sârbu şi Ioan Lazăr, pentru că ar fi sprijinit şi îndrumat un grup infracţional de la firma de construcţii Pomponio, prejudiciul stabilit fiind de 2,2 milioane de lei. Ei au făcut recurs la decizia Curţii de Apel Alba Iulia, însă ÎCCJ a refuzat eliberarea lor, semn că probele adunate de procurorii DIICOT la dosar sunt unele solide.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea