Rămâi conectat

Actualitate

Senat: Purtarea sau arborarea pe teritoriul României a drapelelor altor state este interzisă, dacă aduce atingere demnităţii naţionale

Ziarul Unirea

Publicat

în

senatoriO inițiativă legislativă care interzice purtarea sau arborarea pe teritoriul României a drapelelor altor state, stemele, sigiliile, steagurile sau orice alt însemn naţional, statal, regional sau individual, asimilate, dacă ele aduc atingere în vreun fel demnităţii naţionale  a fost adoptată tacit, marți, de Senat. 

Propunere legislativă privind modificarea Legii 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice este iniţiată de senatorii PNL Dorin Dobra şi Marius Obreja şi însuşită de mai mulţi senatori liberali, printre care Teodor Atanasiu, Cătălin Boboc, Petru Ehegartner, Sebastian Grapă, Puiu Haşotti, Octavian Motoc, Nicolae Nasta, Liviu-Titus Paşca şi Iosif Secăşan.

După anunţul privind adoptarea tacită, făcut de preşedintele de şedinţă, unul dintre iniţiatori, Dorin Dobra a ţinut să se disculpe, precizând că proiectul de lege nu este ” împotriva UDMR”.

”Este iniţiativa mea şi a domnului Oreja şi, chiar dacă după nume ar putea părea că ar fi ceva împotriva UDMR, îmi pare rău că nu am apucat să dezbatem, în niciun caz nu e aşa ceva. Este o iniţiativă de bun simţ”, a afirmat acesta.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea