Semnalul de alarmă venit de la Banca Națională a României. De ce se teme Mugur Isărescu și ce previziuni are pentru economia țării

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, atrage atenția factorilor de decizie de la nivel înalt în legătură cu pericolele reprezentate de creșterea economică a țării bazată pe consum. Acesta face o analiză în legătură cu principalele temeri ale Băncii Naționale în ceea ce privește „sănătatea” economică a României.

„De 2 ani de zile zicem că vor veni costurile acestei creșteri economice bazate pe consum. A sporit presiunea asupra balanței comerciale. Bunurile de consum, producția internă cresc dar importurile cresc mult mai mult. Avem o problemă de fond în domeniul politicii monetare, inflația de bază a accelerat.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Prețurile sunt împinse în sus de o cerere în exces și din păcate avem și pe partea costurilor, în special la costurile salariale, împingerea costurilor în sus,” a declarat Mugur Isărescu.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Guvernatorul BNR vine totuși și cu vești bune, arătând că încrederea în activitatea economică a sporit în prima parte a anului, având loc o redresare față de finalul mai slab al anului trecut.

„Activitatea economică s-a intensificat oarecum surprinzator în trimestrul I 2019. Avem o îmbunătățire a încrederii în activitatea economică. Este adevărat însă că, din punctul nostru de vedere, al echilibrelor macroeconomice, consumul este principala componentă care trage în sus creșterea economică și e un efect negativ. Dar e bine că dupa slăbirea de la sfârșitul anului trecut avem o redresare a încrederii în economie,” conchide Mugur Isărescu.

sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei