Rămâi conectat

Curier Județean

Semnale pozitive din piaţa bancară

Publicat

în

Scăderea semnificativă a dobânzilor din piaţa bancară atât la creditele de nevoi personale cât şi la cele garantate cu ipotecă, vorbesc despre o relaxare cu paşi mărunţi dar siguri a creditării. În lipsa unui număr mare de clienţi cu bonitate, prin accentuarea lipsei de siguranţă la locul de muncă, băncile şi-au manifestat un interes deosebit pentru clienţii buni platnici de la alte bănci prin tot felul de oferte de refinanţare şi consolidare datorii, oferte care persistă în continuare. Începând cu 01 aprilie 2011 oferta de creditare şi-a făcut apariţia şi pentru creditele noi accesate de clienţi în special la creditele de nevoi pesonale negarantate.
Astfel, costul total al unui credit de nevoi personale în lei şi anume DAE a ajuns şi la 13,25%, în funcţie de profilul clientului şi scoringul atins de acesta. Atunci când faceţi comparaţie între bănci, e bine de ştiut că nu dobânda este singura care face diferenţa între ratele băncilor, ci în costul total al creditului mai sunt şi comisioane lunare şi comisioane de analiză dosar care pot creşte costurile creditului.Sunt mulţi clienţi care se lasă influenţaţi de reclamele la televizor sau pliante care nu precizează decât o parte din adevăr. Băncile cele mai flexibile sunt băncile de talie mică care-şi propun creşterea cotei de piaţă între primele 10. Clienţii accesează creditele în euro dacă sunt pe prioadă mai lungă de timp ( dovada şi dobânzile mai mici faţă de cele în lei), iar pe termen scurt (fără ipotecă) sunt accesate dobânzile în lei. Chiar şi băncile promovează creditele în lei pe termen scurt deoarece şi dobânzile sunt cu 1-2 procente mai mici faţă de cele în euro. Plata ratelor în aceeaşi moneda în care sunt încasate şi veniturile îi păzeşte pe cei care se îndatorează de potenţialele efecte ale deprecierii leului, dar estimările băncilor indică un leu mai puternic în anii următori.
În prezent, băncile plătesc o dobânda de 4,41% pe an pentru a atrage lichidităti în lei pe 30 de zile, de pe piaţa interbancară (indicatorul ROBOR la o lună). Având în vedere că la jumătatea anului 2010 dobânzile depăşeau 6,8% pe an, cei care s-au împrumutat în acea perioadă ar trebui să beneficieze, cel puţin teoretic, de dobânzi mai mici.
De exemplu, pentru un împrumut de 20.000 de lei pe o perioadă de 5 ani, rata lunară este de 450 de lei, rată fixă. Cei care au dobânzi variabile ar putea plăti în viitor o rată mai mică decât cei cu dobândă fixă, datorită preconizării pe viitor în piaţă despre scăderea Robor.
Vă stăm la dispoziţie printr-un consultant dedicat pentru informaţii suplimentare şi o analiză gratuită a situaţiei dvs. financiare.Pentru că suntem mereu informaţi direct de către cele 15 bănci partenere, numai printr-o vizită la sediul GBC afli care sunt promoţiile actuale din piaţa bancară şi cum poţi să plăteşti o singură rată mai mică fie pentru nevoile tale individuale, fie pentru mica ta afacere.
Andreea Gherman


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

Publicat

în

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

În ședința din data de 30 mai 2022, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire rețea de iluminat public în Municipiul Alba Iulia în zona străzii Ana Ipătescu”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 220.228,32 lei, fără TVA.

Propunerea are ca obiect realizarea iluminatului public la standarde europene de infrastructura publica urbana in zona străzii Ana Ipatescu, pe străzile: Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu din Municipiul Alba Iulia, județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Instalațiile nou proiectate se vor amplasa în intravilanul Municipiului Alba Iulia, pe teren neproductiv aparținând domeniului public al Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Traseele instalațiilor electrice proiectate, precum și amplasamentele construcțiilor existente se vor prezenta la faza de PT pe planurile de situație.

Pentru a asigura un iluminat corespunzător pe străzile Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu, din Municipiul Alba Iulia, se vor monta unilateral 94 stâlpi metalici zincati de 8m inaltime (St.l-5-St.94) in fundație turnata cu dimensiuni 0.80 x 0.80 x l.Om (lxlxh). Acești stâlpi se vor monta la distanta de cca. 34 m intre ei si la 0.3m de marginea carosabilului.

Pe stâlpii St.l+ St.94, se vor monta aparate de iluminat cu surse LED 8600-11900 lm, cate un aparat pe fiecare stâlp. Aparatele de iluminat se vor monta prin intermediul sistemului de fixare (consola 1.0×0.5×5°), in vârf de stâlp. Aparatele de iluminat vor fi echipate cu modul de telegestiune.

Alimentarea aparatelor de iluminat se va face din rețeaua subterana proiectata prin intermediul unui cablu de tip CYY-F 3×1.5 mm2 racordat la clemele de legătură aflate in cutia de alimentare a stâlpului. Cutia de alimentare a stâlpului este prevăzută cu o siguranța de 6A pentru protecția corpului de iluminat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Publicat

în

Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Marți, 24 mai, la sediul Primăriei Cugir, edilul Adrian Teban a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Gradiniței “Voinicel” din cadrul Școlii Gimnaziale Singidava.

Investiția, în valoare de aproximativ 1.875.000 lei, va fi executată de S.C.Primex Invest S.R.L, societate care va avea la dispozitie 12 luni pentru a finaliza lucrările prevăzute.

Finanțarea provine din fonduri europene accesate de către administrația locală în baza proiectului „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială SINGIDAVA”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este a doua oară când proiectul parcurge întregul proces de achiziție, după ce precedentul contract de execuție, semnat în urmă cu aproximativ 9 luni, a fost reziliat ca urmare a decesului administratorului societății S.C. Vatcons Team S.R.L.

Grădinița „Voinicel” va beneficia de modernizări interioare/exterioare și de lucrări de eficientizare energetică:

 • Refacerea învelitorii și termoizolației existente;
  Inlocuirea hidroizolației învechite de la subsol;
  Înlocuirea tuturor instalațiilor utilitare;
  Modernizarea grupurilor sanitare;
  Înlocuirea pardoselilor din sălile de grupă;
  Rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii;
  Instalație de protecție împotriva șocurilor electrice, instalație de paratraznet;
  Instalații antiefracție, de voce – date si de supraveghere video;
  Instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu
  sistem de ventilare a sălilor de grupă;
  Sisteme de iluminat echipate cu surse LED de înaltă performanță energetică;
  Panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră.

“Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava Cugir” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Publicat

în

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, au fost marți, 24 mai, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia. Aceștia au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României și au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front.

„Am primit astăzi vizita elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, dorinici să ne cunoască. Ne-a bucurat prezența lor în mijlocul nostru, interacțiunea cu elevii școlilor gimnaziale lipsindu-ne în ultima perioadă.

Micuții au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României, despre cum pot să devină și ei la rândul lor elevi într-un colegiu militar, despre programul, instrucția, performanțele școlare sau activităţile extracurriculare desfăşurate în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micuții oaspeții au putut asista și la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front, prezentat de elevii din clasa a XI-a A, conduşi de locotenent Alexandru Simion. La finalul exercițiului, elevii au fost răsplătiţi cu aplauze”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare