Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Seminar ADR Centru: Potențialii beneficiari și beneficiarii POR din Alba au fost informați despre viitoarele oportunităţi de finanţare nerambursabilă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

seminar adrADR Centru a organizat la Alba Iulia a doua întâlnire din seria celor şase seminarii judeţene organizate la nivelul Regiunii Centru, pentru informarea potenţialilor beneficiari şi a beneficiarilor de fonduri referitor la noile reglementări aplicabile în implementarea proiectelor, precum şi pentru prezentarea viitoarelor oportunităţi de finanţare nerambursabilă.

Scopul acestor seminarii este de a îmbunătăţi procesul de accesare, implementare şi absorbţie a fondurilor disponibile prin Programul Operaţional Regional la nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru.

Întâlnirea de la Alba Iulia a fost structurată pe 2 părţi. în prima parte a programului, prezentările s-au axeazt pe aspectele legate de implementarea proiectelor în cadrul POR 2007-2013, pe definitivarea contractării proiectelor depuse în cadrul programului la nivel regional, dar şi pe noutăţile referitoare la relansarea şi derularea noilor apeluri pentru DMI 2.1 şi DMI 3.4. A doua parte a întâlnirii a vizat procesul de planificare şi programare pentru perioada 2014-2020, precum şi dezvoltarea portofoliului de proiecte regional.

Anul 2014 este un an important în accesarea, implementarea şi absorbţia fondurilor POR 2007-2013, având în vedere necesitatea accelerării absorbţiei fondurilor disponibile şi accesarea cât mai curând şi corect a noilor fonduri nerambursabile. În această perioadă noi, toţi cei ce suntem implicaţi în gestionarea fondurilor nerambursabile, lucrăm activ la finalizarea documentelor de planificare şi programare pentru perioada 2014-2020. De aceea, în cadrul acestor întâlniri vom încerca să corelăm viitoarele finanţări europene pentru perioada 2014-2020, cu proiectele şi fondurile derulate în perioada 2007-2013. Prin învăţarea lecţiilor din perioada curentă de programare, vom încerca să facem pentru potenţialii beneficiari de fonduri o trecere mai uşoară de la o perioadă de programare la alta, precum şi o pregătire mai bună a acestora şi a proiectelor lor„, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

În calitate de preşedinte al CDR Centru, am considerat că sunt foarte utile astfel de seminarii, cu atât mai mult cu cât recent am discutat şi cu omologii mei din celelalte judeţe ale Regiunii şi, pe lângă analiza stadiului la care am ajuns cu implementarea proiectelor aferente perioadei 2007-2013 şi implicit cu absorbţia efectivă de fonduri, acum definitivăm modul cum abordăm perioada 2014-2020. La nivel macro, vorbim în special de proiectele de infrastructură mare, ca să folosim cât mai eficient fondurile europene. Domnul director general Simion Creţu ne-a asigurat că este disponibil un portofoliu de peste 1300 proiecte pentru următoarea perioadă şi că, până acum gradul de absorbţie este printre cele mai mari din ţară, în jur de 49%, ceea ce ne dă speranţe că vom atrage fonduri semnificative şi în viitoarea perioadă de finanţare„, a declarat Ion Dumitrel, preşedinte în exerciţiu al CDR Centru şi preşedintele CJ Alba.

Ca urmare a solicitărilor făcute la nivelul Regiunii Centru, s-a elaborat o bază de date cu proiecte care să facă parte din portofoliul regional pentru perioada 2014-2020. Având în vedere organizarea acestor seminarii locale, la nivelul fiecărui judeţ vor fi organizate şi întâlniri cu promotorii de proiecte, pentru a vedea cum pot fi dezvoltate pentru a fi incluse în portofoliul regional de proiecte, precum şi stabilirea unor proiecte prioritare la nivelul fiecărui judeţ.

Seminariile de informare se desfășoară în perioada 26 martie 2014 – 11 aprilie 2014, câte unul la nivelul fiecărui judeţ al Regiunii Centru. Primele întâlniri au avut loc deja la Sibiu şi Alba Iulia, săptămâna viitoare urmând a se desfăşura la Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc. Pentru mai multe informaţii referitoare la seminariile organizate, data şi locaţia lor, puteţi urmări pagina web dedicată programului REGIO la nivel regional, www.regio-adrcentru.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea