Rămâi conectat

Ştirea zilei

Șeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, numit prefect al județului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, a fost numit, joi, în funcția de prefect al județului Alba.  

Guvernul Grindeanu a emis, în ședința de joi, o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Alba de către Mihaela Albu și a emis o hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Alba de către Dănuț Hălălai Emil.

Dănuț Hălălai a fost ancorat mult timp în mediul de afaceri, iar din 2012 până în prezent a exercitat funcția de comisar șef la Garda de Mediu Alba.

Numirea lui Dănuț Hălălai în funcția de prefect nu este o surpriză, numele său fiind vehiculat în mai multe rânduri, în mass-media locală și în spațiul public, fiind prima opțiune a social-democraților, având în vedere legea actuală, care prevede că prefectul trebuie să fie numit din rândul funcționarilor publici.

Dănuț Hălălai are o reputație bună, iar o parte din social-democrați au luat în calcul să candideze la alegerile parlamentare de pe prima poziție, pentru Senat, care a fost ocupată, în final, de rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.

Dănuț Hălălai este de profesie inginer, iar în anul 2011 a absolvit masteratul la Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, cu media 9,90, fiind șef de promoţie.

El este membru al Comitetului Executiv Județean al PSD Alba, iar fratele său, Mirel Hălălai, este primar al orașului Teiuș.

Prin această numire, Hălălai devin frații cu cea mai mare putere în PSD Alba, cu toate că Dănuț este obligat să renunțe la calitatea de membru de partid, funcția de prefect fiind, deocamdată, apolitică.

Subprefect a fost numită Monica Popescu, fost membru ALDE și funcționar în cadrul Primăriei Alba Iulia, în urmă cu două săptămâni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea