// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Șefa IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, mesaj pentru părinți și cadre didactice: Verificați copiii să nu practice jocul asemănător ”balenei albastre”

Șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, Marcela Dărămuș, transmite, vineri, pe Facebook, părinților și cadrelor didactice să verifice copiii să nu practice jocul asemănător ”balenei albastre”.

La Iași, autoritățile au demarat o anchetă după ce cinci copii de clasa a VI-a de la Școala Veronica Micle au ajuns la spital în stare gravă pentru că au jucat un joc extrem de periculos, similar „balenei albastre” din Rusia.

”ATENTIE PARINTI SI CADRE DIDACTICE, VERIFICATI COPIII SA NU JOACE ACEST JOC PERICULOS DE PE INTERNET. Este vorba despre un joc online morbid și șocant, apărut pe o rețea de socializare, care în acest moment se bucură de o mare popularitate în Rusia. Se numește „Blue Whale” (balena albastră) și se joacă timp de 50 de zile, timp în care participanții trebuie să îndeplinească 50 de sarcini sau „provocări”, uneori grave, cum ar fi să-și facă tăieturi pe brațe, sau mai anodine, cum ar fi să se trezească la o anumită oră din noapte sau să asculte o melodie tristă… În cea de-a 5o-a zi, participantul la joc trebuie să-și pună capăt zilelor”, a scris Marcela Dărămuș, vineri, pe Facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Răspunsuri la Șefa IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, mesaj pentru părinți și cadre didactice: Verificați copiii să nu practice jocul asemănător ”balenei albastre”

 1. I. M. 17.03.2017 la 18:57

  D-na inspectoare, adjectivul ,,anodin„, care inseamna ,,fără importanță sau valoare; fără urmări„ (DEX) nu are grade de comparatie, Nu poate fi ,,mai fara valoare/urmari„, ori are valoare/urmari, ori nu are.
  Un anunt ca cel pe care l-ati facut dv. nu ar trebui sa apara pe facebook. Cate cadre didactice si cati parinti va urmaresc in permanenta postarile? Ati fi putut sa trimiteti o adresa in scoli.

  • Ana 18.03.2017 la 9:26

   Are si astfel de postari pe Facebook? Eu am vazut doar politica…

  • Pescarul 19.03.2017 la 20:45

   Dar de rechinii rosii de la conducerea tarii cum ne ferim ?

 2. KAPITI 18.03.2017 la 14:25

  D-na ins. gen.sunteti platita si raspundeti de activitatea scolilor,conducind ,indrumind si verificind[cadrele didactice]respectiv directorii de scoli de acivitatea tuturor subalternilor ,obligind cadrele didactice sa respecte intrarea si iesirea din clase la minut,IAR IN PAUZE DOMNII +DOAMNELE PROF SA-SI PETREACA TIMPUL SUPRAVEGHIND ELEVI PE CORIDOARE+CURTEA SCOLII[nu sa se ascunda in diferite cabinete la o cafe+tigare],iar in pauza mare sa se desfasoare gimnastica cu prof. de ed. fizica si sport.PARINTII SUNT LA SERVICI SAU DEPARTE DE SCOALA.ESTE PROF. DE SERVICI PE SCOALA.AVETI DIRIGINTI.DE CE NU SE URMARESTE PREZENTA PROF LA ORE SAU FELUL CUM SE FACE ULTIMA ORA DE CURS IN SCOALA??DE CE DIRECTORII NU-SI FAC NORMA DE INSPECTII LUNARA [ptr.care sunt degrevati la norma didactica]?DE CE NU DESFASURATI ACTIVITATI SI CERCURI METODICE IN SCOLI??

  • Titi 19.03.2017 la 5:35

   E plin de frustrați! Să înțeleg că sunteți un fost (sau actual cadru didactic) care e nemulțumită de desfășurarea activității profesorilor în școală? Luați atitudine prin însuși comportamentul dvs, nu mai comentați pe la colț! Cât o privește pe doamna inspector, ea săraca a vrut să tragă un semnal de alarmă pt o situație care chiar există și e periculoasa. Educația de face in primul rand acasă și apoi la școală! Dar pot că sunteți frustrați aruncați cu gunoi în oricine! Să vă fie rușine!

   • AHA 19.03.2017 la 16:40

    Frustratul esti tu, care simti nevoia sa o ,,lingi„ pe Marcelina! De unde ai tras concluzia ca e cadru didactic cel care a postat sub numele KAPITI? Poate ca e un parinte nemultumit de activitatea din scoala unde are copii. Frustrarea te-a facut sa ii iei rapid apararea inspectoarei sau esti un cadru didactic care nu-si face datoria?

  • Titi 19.03.2017 la 5:37

   E plin de frustrați! Să înțeleg că sunteți un fost (sau actual cadru didactic) care e nemulțumită de desfășurarea activității profesorilor în școală? Luați atitudine prin însuși comportamentul dvs, nu mai comentați pe la colț! Cât o privește pe doamna inspector, ea săraca a vrut să tragă un semnal de alarmă pt o situație care chiar există și e periculoasa. Educația de face in primul rand acasă și apoi la școală! Dar pt că sunteți frustrați aruncați cu gunoi în oricine! Să vă fie rușine!

 3. dolfi 19.03.2017 la 17:52

  Pentru a limita multe din derapajele odraslelor „din cauza Internetului” exista de vreo 20 de ani ceea ce se numeste Control Parental. CONTROL PARENTAL.

  cautati textul de mai jos pe net si gasiti mai multe info:

  „Ce poți face cu un astfel de sistem? Poți filtra site-urile în funcție de categorie, astfel încât să blochezi accesul la cele cu informații despre substanțe interzise sau cu imagini nepotrivite, de exemplu, pentru copiii foarte mici. Ai, de asemenea, posibilitatea să restricționezi aplicațiile pe care le poate deschide copilul, iar mai târziu pe cele pe care le poate instala.

  Una dintre cele mai utile funcții pentru părinții ai căror copii sunt la grădiniță sau la școală este localizarea. Dacă stabilești un perimetru sigur, atunci vei primi alerte în momentul când cel mic îl părăsește.”

  SI NU UITATI: VOI CA PARINTI TREBUIE SA VA IMPLICATI IN EDUCATIA COPIILOR! Nici o institutie! Scoala e facuta sa bage in capul copiilor informatii, sa le modeleze gandirea, nu sa le supravegheze comportamentul.