Rămâi conectat

Actualitate

Şef din Poliţia Locală Alba Iulia, condamnat la 6 luni de închisoare după ce şi-a agresat fosta soţie. Ce se întâmplă cu funcția sa

Publicat

în

Şef din Poliţia Locală Alba Iulia, condamnat la 6 luni de închisoare după ce şi-a agresat fosta soţie. Ce se întâmplă cu funcția sa

Şeful biroului ”Circulaţia pe drumurile publice” din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia a fost condamnat la 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pe o perioadă de 2 ani.

Victima poliţistului local este fosta soţie a acestuia, cu care a avut un lung şir de neînţelegeri, unele dintre acestea devenind publice. În primă instanţă, acesta a fost condamnat la o amendă penală de 2.000 de lei cu amânarea aplicării, tot pe un termen de supraveghere de doi ani.

În urma apelului, dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, iar magistraţii au schimbat pe 13 octombrie 2021 sentinţa de la Judecătoria Alba Iulia. Este vorba despre o faptă din 2018, când, potrivit procurilor acesta şi-a lovit fosta soţie în urma unor discuţii în contradictoriu.

Electrica Furnizare Discount

”În data de 18 martie 2018, în timp ce se aflau la domiciliul conjugal din municipiul Alba Iulia, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, inculpatul R.V.M. a lovit-o pe soţia sa R.A.E. de două ori cu podul palmei în zona capului, a strâns-o de gât şi de braţe şi a lovit-o cu genunchiul în coapsa piciorului drept, cauzând persoanei vătămate R.A.E. leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

”Desfiinţează sentinţa penală apelată sub aspectul laturii penale şi, judecând cauza în aceste limite: (…) stabileşte faţă de inculpat pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. În baza art. 83 alin. 1 din Codul penal, amână aplicarea pedepsei stabilite faţă de inculpatul pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia.

Pe durata termenului de supraveghere, acesta trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: se va prezenta, ori de câte ori va fi solicitat, la Serviciul de Probaţiune Alba; va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; va anunţa, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea şi va comunica schimbarea locului de muncă; e. va comunica informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Judecat şi pentru hărţuire

În 14 februarie 2019, şeful din Poliţia Locală a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia după ce soţia acestuia a depus o plângere penală pentru hărţuire. Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a decis cercetarea acestuia în libertate. Potrivit unui comunicat de presă transmis la momentul respectiv de IPJ Alba, poliţiştii au stabilit că, în perioada august 2018-februarie 2019, bărbatul a trimis în repetate rânduri soţiei sale, de care era separat, mai multe mesaje telefonice, care conţineau expresii jignitoare, totodată informând-o că este urmărită de către poliţişti.

”În perioada 21.08.2018 – 02.03.2019, inculpatul R., utilizând mai multe posturi telefonice, i-a trimis soţiei sale M., de care era separat în fapt, mai multe mesaje telefonice prin SMS, precum şi prin intermediul aplicaţiei WhatsApp, parte din ele însoţite de poze, conţinând expresii jignitoare, cuvinte vulgare, încunoştiinţând-o că ştie unde se află, totodată informând-o că este urmărită, dar şi mesaje redactate în numele fiului lor minor prin care acesta îşi exprima ura şi dispreţul faţă de mama sa, mesaje a căror frecvenţă şi conţinut i-au creat victimei o stare de temere.

Totodată, prin mesajele transmise la datele de 26.02.2019, 28.02.2019, respectiv la data de 02.03.2019, inculpatul R., a încălcat ordinul de protecţie emis la data de 20.02.2019 împotriva sa şi în favoarea persoanei vătămate, prin care acestuia i s-a interzis, printre altele, în final, să contacteze persoana vătămată în orice mod, timp de 6 luni, începând cu 20.02.2019. La data de 14.02.2019, organele de cercetare penală au dispus reţinerea inculpatului R. pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 14.02.2019, ora 13:30 şi până în data de 15.02.2019, ora 13:30”, a comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Poliţistul local a ieşit public ulterior şi a acuzat o acţiune de ”represiune” la adresa sa după ce ar fi reclamat la DNA acte de corupţie ce ar fi avut loc la Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al Ministerului Afacerilor Interne de la Orăştie, unde lucra fosta sa soţie.

Publicitate

Actualitate

Salariul minim în România ar putea ajunge de 3.500 de lei. Negocieri pentru legiferare unor venituri minime adecvate în Uniunea Europeană

Publicat

în

Salariul minim în România ar putea ajunge de 3.500 de lei: Negocieri pentru legiferare unor venituri minime adecvate în Uniunea Europeană

Europarlamentarul român Corina Crețu, membru supleant în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale a Parlamentului European, a vorbit în cursul serii de marți, despre ce salariu minim pe economie am putea avea în România, dar și modul în care s-ar putea ajunge la suma de 3.500 de lei. Negocierile în ceea ce privește legiferare unor salarii minime adecvate în Uniune vor avea loc curând.

Uniunea Europeană a decis să se implice în ceea ce privește salariul minim pe economie în statele membre. Aceștia au luat în considerare varianta ca salariul fiecărui stat să fie calculat în funcție de salariul mediu brut. Dacă se aplică indicatorul de 60% din salariul mediu brut din România, salariul minim ar putea ajunge de 3.500 de lei.

„Studiile arată că sunt 450 milioane de cetăţeni ai Uniuni Europene, din care 25 milioane sunt la limita sărăciei, iar cei mai mulţi sunt în Europa Centrală şi de Est. Sunt oameni care muncesc mai mult de 8 ore pe zi, 40 de ore pe săptămână, deci ar trebui ca din acest salariu să-şi poată asigura traiul de zi cu zi. Tocmai de aceea a fost demarată această dezbatere.

Electrica Furnizare Discount

Până la votul din Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul European (din 11 noiembrie, n.r.) au avut loc 45 de runde de negocieri şi s-a ajuns la un indicator acceptat de toate statele membre: salariul minim să fie de cel puţin 60% din salariul mediu brut al fiecărei ţări membre.

În ceea ce priveşte sumele, la ora actuală salariul mediu brut în România este undeva la 5.300 de lei, iar 60% ar însemna circa 3.500 lei, ceea ce ar ajuta foarte mulţi oameni să-şi asigure un trai decent. Se vorbeşte, de fapt, despre un salariu corect, echitabil, care să ajute oamenii să-şi asigure măcar cele necesare (…) Deci, această directivă a salariului minim, deşi va fi o povară pentru statele sărace şi guvernele lor, va accelera reducerea disparităţilor sociale”, a declarat, pentru AGERPRES, Corina Creţu.

Urmează negocierile în ceea ce privește legiferare unor salarii minime adecvate în Uniune

Luni, miniștrii cu atribuții în domeniul ocupării forței de muncă și al afacerilor sociale din cadrul UE s-a întâlnit la Bruxelles pentru a discuta propunerea Consiliului European cu privire la salariul minim pe economie. Aceștia au ajuns la un acord asupra mandatului de negociere în ceea ce privește legiferarea salariilor minime adecvate în Uniune. Odată ce acest acord a fost dat, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană pot începe negocierile pentru a obține un text final.

Pe 11 noiembrie, Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European (EMPL) a votat raportul asupra propunerii de Directivă privind salariile minime adecvate, proiectul fiind aprobat în cadrul sesiunii PE din 22-25 noiembrie, de la Strasbourg.

Sursa: evz.ro

Citește mai mult

Actualitate

Certificatul verde ar putea fi votat pe baza unei legi noi, alta decât cea care există acum în Parlament. Ministrul Sănătății a cerut mai multe modificări

Publicat

în

Certificatul verde ar putea fi votat pe baza unei legi noi, alta decât cea care există acum în Parlament. Ministrul Sănătății a cerut mai multe modificări

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că certificatul verde ar putea fi votat pe baza unei legi noi, alta decât cea care există acum în Parlament și care a picat în primă cameră. Ciucă spune că ministrul Sănătății a cerut mai multe modificări.

„Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine. Au fost discuții aseară, în momentul de față este un proiect de lege la Camera Deputaților.

S-a luat decizia să se inițieze un alt proiect, la dorința ministrului Sănătății.

Electrica Furnizare Discount

Din discuțiile cu domnul Rafila este vorba de introducerea uner elemente de timp care țin de incidență și astfel să fie clară aplicarea lui. Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată și să aleagă cea mai bună variantă”, a declarat Ciucă.

Citește mai mult

Actualitate

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o soluție de ultimă instanță

Publicat

în

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o soluție de ultimă instanță

Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului este ”o soluţie de ultimă instanţă”, a declarat marţi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de agenţiile internaţionale de presă.

”Obligativitatea vaccinării este o soluţie de ultimă instanţă şi se aplică doar atunci când au fost epuizate toate opţiunile fezabile de îmbunătăţire a ratelor de vaccinare”, a declarat Hans Kluge într-o conferinţă de presă online.

”Eficacitatea obligativităţii depinde foarte mult de context”, a spus Kluge, adăugând că trebuie să se ţină cont de încrederea publicului în autorităţi. „Ceea ce este acceptabil într-o societate şi într-o comunitate poate să nu fie eficient şi acceptabil în alta”, a atras atenţia reprezentantul european al OMS, citat de Reuters.

Electrica Furnizare Discount

Din ce în ce mai multe ţări din Europa, inclusiv Germania, dezbat dacă să facă obligatorii vaccinurile COVID-19, după ce Austria a anunţat în noiembrie că va impune această obligativitate de la 1 februarie anul viitor, ceea ce a provocat proteste de amploare.

Totodată, în faţa creşterii cazurilor de COVID-19 în Europa, oficialul OMS a făcut apel la o mai bună protejare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, în prezent cea mai afectată grupă de vârstă, potrivit OMS-Europa.

Pentru a evita închiderea din nou a claselor şi revenirea la cursurile online, filiala europeană a OMS recomandă o creştere a testărilor în şcoli şi luarea în considerare a vaccinării elevilor.

„Folosirea măştilor şi o bună ventilaţie (a claselor), precum şi testarea regulată ar trebui să fie regula în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în considerare la nivel naţional, pentru a proteja şcolile”, a afirmat Hans Kluge.

Potrivit OMS, cazurile sunt în creştere în prezent la toate categoriile de vârstă, „cele mai mari rate de infectare fiind observate în prezent în rândul copiilor de 5-14 ani”.

„Nu este neobişnuit în prezent să vedem incidenţe de două până la trei ori mai mari la copii decât la populaţia generală”, a mai spus Kluge.

OMS şi-a reiterat, de asemenea, îngrijorarea faţă de noua variantă Omicron de coronavirus, însă a cerut combaterea actualei variante dominante de COVID, Delta, pentru „o victorie mâine împotriva Omicron”.

„Omicron este în vizorul nostru şi este în creştere, şi avem dreptate să fim îngrijoraţi şi precauţi. Însă problema în prezent este Delta şi modul în care reuşim să luptăm împotriva Delta astăzi va fi o victorie împotriva Omicron mâine”, înainte ca numărul de cazuri să crească masiv, a mai spus oficialul OMS.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare