Rămâi conectat

Curier Județean

Ședința de informare privind medierea este obligatorie, dar gratuită

Bogdan Presecan

Publicat

în

BineAtiVenitLaMediereRecent, o femeie din județul Alba mi-a povestit că a fost împreună cu soțul ei la un mediator pentru că dorește de mai mult timp să divorțeze. Nu sunt importante motivele femeii, localitatea sau numele mediatorului. Ce mi se pare important însă este faptul că după discuția avută cu mediatorul, femeia a trebuit să i-a împrumut bani ca să îi plătească onorariul, fără ca cineva să îi fi spus că ședința de mediere obligatorie este gratuită. Și doar atunci când clienții, în cazul de față soț și soție, consideră că pot soluționa diferendele pe calea medierii, vor încheia un contract de mediere și vor plăti onorariul acestuia. Deși a plătit mediatorului partea sa de onorariu, femeia a susținut că va continua procesul în justiție, întrucât nu a ajuns la o înțelegere convenabilă cu soțul său.

Potrivit avocatnet.ro. ședinta de informare privind medierea a devenit obligatorie incepând cu 15 februarie 2013, data de la care s-a instituit obligatia legala pentru parti ca, anterior declansarii unei actiuni in instanta, sa se prezinte la mediator in vederea informarii. Scopul informarii este ca mediatorul sa aduca la cunostinta partilor avantajele, efectele, regulile si limitele medierii adaptat la situatia lor concreta.

Sedinta de informare este gratuita, dupa cum se precizeaza si in Legea medierii: „Pentru activitatea de informare si consiliere a partilor cu privire la procedura medierii si avantajele acesteia, indeplinita potrivit legii anterior incheierii contractului de mediere, mediatorul nu poate pretinde onorariu”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Proba se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea