Ședință a Guvernului pentru aprobarea prelungirii stării de urgență. Marcel Ciolacu: PSD va accepta prelungirea stării de alertă pentru 15 zile

O ședință de Guvern va avea loc marți, pentru a putea adopta hotărârea de prelungire a stării de alertă, care urmează să fie aprobată de Parlament. Social-democrații nu sunt de acord cu instituirea unei perioade de tranziţie mai mare de 15 zile, așa cum vrea Executivul.

Şedinţa Executivului, programată la ora 12:30, este precedată de cea a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care ar urma să decidă asupra proiectului de hotărâre. Decizia vine în contextul în care mai multe zile la rând numărul cazurilor a trecut de 200, iar duminică a trecut de 300.

ELIT

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus şi că în acest moment în judeţul Braşov este o transmitere comunitară. Ministrul a precizat că în România este o transmitere comunitară joasă, comparativ cu alte state ale Europei.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, afirmă că este „imposibil” ca datele privind diagnosticările cu COVID-19 să fie manipulate. El arată că procentul de îmbolnăviri, de cinci la sută din numărul de teste, este unul mare, de natură a crea preocupare, răspunzând astfel acuzaţiilor PSD privind manipularea cifrelor pentru a se justifica prelungirea stării de alertă.

După adoptarea în Guvern, hotărârea trebuie să treacă prin Parlament, unde, aşa cum s-a întâmplat şi la precedenta hotărâre de instituire a stării de urgenţă, sunt aşteptate modificări impuse de PSD.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat luni, după şedinţa conducerii partidului, Că PSD va accepta prelungirea stării de alertă pentru 15 zile.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, nu 15 aşa cum a solicitat PSD, declarându-se încrezător că va exista în Parlament o majoritate care să înţeleagă ”că nu pot pune în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electorală”.

Sursa: g4media.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...