Rămâi conectat

Politică Administrație

Ședință a Comisiei Naționale de Educație a TNL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vineri, 08 ianuarie a.c., la Sinaia, a avut loc o nouă ședință a Comisiei Naționale de Educație a TNL (CNE – TNL), în prezența a circa 30 de participanți din toată țara, evenimentul fiind onorat cu prezența de diverși lideri PNL (precum domnul Vlad Nistor, deputat PNL) și membri ai Comisiei Naționale de Educație și Cercetare a Partidului Național Liberal, printre doamnele Daniela Zaharia și Adriana Stoica.

PNL Simion Adrian

Din partea TNL Alba a participat prof. Adrian Simion, acesta din urmă oferind și câteva detalii privind desfășurarea evenimenului: «În calitate de președinte al CNE-TNL am fost plăcut impresionat de faptul că, pe lângă colegi din cadrul CNE-TNL, la ședință au participat și membri ai Comisiei de Educație a PNL Prahova.

De asemenea, prezența unor membri din cadrul Comisiei Naționale de Educație și Cercetare a Partidului Național Liberal, ne-a onorat. În ceea ce privește subiectele abordate în cadrul ședinței, ca și la ședințele precedente, s-au discutat atât aspecte negative din sistemul de învățământ românesc, cât și propuneri de posibile soluții ale Partidul Național Liberal. Astfel, s-a discutat despre chestiuni importante care vizează sistemul de educație: propunerile de planuri cadru pentru învățământul gimnazial aflate în dezbatere publică, sistemele de perfecționare pentru cadrele didactice, modalitățile de finanțare ale învățământului, aplicarea în România a unor metode specifice sistemului finlandez de învățământ (considerat unul dintre cele mai bune din lume, poate chiar cel mai bun), regândirea viziunii privind sistemul de educație prin dezvoltarea ofertei școlare etc.

Totodată, au fost luate în discuție și programele pe care CNE-TNL le va desfășura în 2016 („Educația sub lupă”, „Banca de manuale” și „Bursele TNL”), care își propun câteva obiective importante, precum: oferirea unui cadru de dezvoltare a programelor social-educaționale, implicarea practică în creșterea nivelului educațional al tinerilor, oferirea unui cadru de dezbateri pe probleme de educație, dezvoltarea relației școală – familie – societate civilă, sprinijinirea elevilor cu posibilități reduse în procurarea de manuale și materiale didactice, dezvoltarea relațiilor de colaborare cadrele didactice ș.a.m.d.

La finalul ședinței s-a redactat un memoriu cuprinzând propuneri ale CNE-TNL privind sistemul de educație, memoriu care va fi înaintat Comisiei Naționale de Educație și Cercetare a Partidului Național Liberal. Ca și la celelalte ședințe pe care le-am avut până acum în țară, și la Prahova am cunoscut colegi de partid deosebiți, oameni cu adevarat dedicați educației și cu dorința de a schimba în bine sistemul educațional din România. Vom continua programul acestor ședințe și în lunile următoare, vom face și alte deplasări în țară, întrucât ne-am propus să mergem în cât mai multe zone spre a fi cât mai aproape de organizațiile locale și a cunoaște mai aprofundat problemele din teritoriu din sistemul educațional.»

 

Comunicat de presă PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea