Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Alba ar putea fi relocată la Oarda, în clădirea în care acum funcționează Școala Generală

Managerul Spitalului de Urgență Alba, ec. Nicoleta Coșarcă, împreună cu autoritățile locale și județene, caută o soluție pentru mutarea secției de Psihiatrie din actuala locație, clădirea fostului Spital Militar din interiorul Cetății Alba Carolina, care va fi transformată într-un muzeu.

nicoleta cosarcaExistă două variante, care totuși, nu vor rezolva foarte rapid problema, deoarece proiectul Museikon a demarat deja. Cel mai probabil va fi găsită o locație provizorie iar secția își va restrânge activitatea până va fi gata noua clădire construită, sau reabilitată după toate standardele medicale impuse și care va asigura tot confortul necesar, atât pentru medici, cât și pentru pacienți.

ELIT

Avem două variante. Niciuna dintre ele nu este definitivă. Era varianta cu Incubatorul de Afaceri situat vis-a-vis de Ambient, care se pare că din punctul de vedere al DSP-ului și al studiului de impact este neconformă plasarea într-o zonă industrială sau cu potențial industrial în viitor. În plus nu asigură nici suprafața de curte necesară, conform normelor în vigoare. Mai avem o variantă, care sunt convinsă că nu va suscita foarte multă bucurie, dar eu le recomand celor care o contestă să meargă să vadă locația – la intrare în Oarda, unde este acum Școala Generală, care are doar 53 de elevi la ora actuală, împărțiți pe clasele zero – VIII, care vor fi mutați la Școala Generală nr.3. Rugămintea mea este să nu aruncați cu pietre până nu vedeți locația care este generoasă, cu 2.500 mp de curte, unde poate fi făcută o clădire splendidă, nu durează mai mult de 5 minute să ajungi din centrul orașului până acolo. Acestea sunt argumentele mele, vom decide împreună cu primarul și cu președintele Consiliului Județean Alba care va fi cea mai bună locație pentru pacienți și pentru medici. În ceea ce privește mutarea imediată, ne vom restrânge activitatea, vom găsi o soluție. Va fi o locație provizorie, dar nu un provizorat. Nu vor suferi pacienții sub nicio formă, și nici colegii noștri medici, asistenți, infirmieri. Dar, cert este că la momentul la care va fi gata investiția, va fi o clădire de excepție, în conformitate cu standardele europene”, a spus Nicoleta Coșarcă, la Radio Unirea FM.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

mda 8 mai 2015 at 17:44

Bine bine, dar atunci ce se face in cladirea de langa incubatorul de afaceri? E in santier de ceva vreme…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...