Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Secția ATI a SJU Alba Iulia va fi reabilitată și extinsă, din excedentul bugetar al Consiliului Județean. Subprefectul Corneliu Mureșan: „DJ705 va fi și el reabilitat cu peste 6 milioane de euro”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secția ATI a SJU Alba Iulia va fi reabilitată și extinsă, din excedentul bugetar al Consiliului Județean. Subprefectul Corneliu Mureșan: „DJ705 va fi și el reabilitat cu peste 6 milioane de euro”

Excedentul bugetar de care Consiliul Județean Alba dispune în acest an a deschis poarta către noi investiții înspre îmbunătățirea calității vieții oamenilor din județul nostru, exemplificate prin două amendamente inițiate de consilierii județeni ai PSD, care se regăsesc pe ordinea de zi a ședinței de luni.

Prezent la o conferință de presă care a avut loc la sediul PSD Alba, subprefectul județului nostru, Corneliu Mureșan, a vorbit despre cele două amendamente inițiate de consilierii social-democrați, pe care le consideră drept piloni de interes pentru îmbunătățirea standardului nostru de viață.

„Anul acesta, consilierii județeni ai Partidului Social Democrat au început un amendament ce vizează lucrări de reabilitare și extindere la secția ATI a SJU Alba Iulia.

Vorbim de aproximativ 135 000 de euro, ce se vor aloca din excedentul bugetar a Consiliului Județean, care este în jur de 27 de milioane de euro. Această secție, am văzut și noi, este foarte importantă în aceste vremuri.

Un alt amendament care a găsit sprijinul tuturor consilierilor județeni din comisiile de astăzi este reabilitarea drumului județean DJ705, limita județului Hunedoara, Almașul de Mijloc, Almașul Mare, Zlatna.

Este un drum de 6,1 kilometri, iar pe ordinea de zi a ședinței de luni se va găsi aprobarea a 6,5 milioane de euro pentru acest drum.

Lucrările de infrastructură au fost mereu vizate de consilierii noștri județeni, iar acesta este un drum important, care trebuie să își găsească soluția pentru a fi bine pus la punct.”, a transmis subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan.

DJ 705 este un drum turistic spectaculos, din zona Munților Apuseni, care este pregătit pentru modernizare. Tronsonul face legătura între orașele Zlatna din Alba și Geoagiu din Hunedoara, peste Munții Metaliferi.

Sectorul de drum vizat pentru reabilitare este de 6,195 km (între km 40+663 și 46+828), fiind situat la periferia sudică a Munților Apuseni.

Se împarte, din punct de vedere al structurii rutiere, în două tronsoane: primul cu îmbrăcăminte asfaltică (de 840 m, între km 40+633 și 41+473), al doilea cu structură rutieră rigidă din beton de ciment (de 5,355 km, între km 41+473 și 46+828), se arată în documentație. Starea tehnică a ambelor tronsoane de drum este „rea”.

Pe primul tronson au fost constatate defecțiuni de structură a asfaltului (faianțări, fisuri și crăpături longitudinale), defecțiuni de suprafață (suprafață șlefuită sau cu ciupituri), defecțiuni ale îmbrăcămintei rutiere (gropi, praguri, rupturi de margine).

Tronsonul al doilea, cel din beton, are probleme de structură (pompaj, dale tasate, faianțare, distrugere totală a dalelor), defecțiuni de suprafață (suprafață șlefuită, alunecoasă, peladă), defecțiuni ale rosturilor, defecțiuni ale îmbrăcămintei rutiere (fisuri și crăpături, gropi).

De asemenea, sistemul de captare și evacuare a apelor pluviale din zona drumului este alcătuit fie din șanțuri de pământ, fie din rigole și șanțuri de beton, care sunt colmatate sau parțial înfundate și deteriorate. În unele zone șanțurile lipsesc cu desăvârșire.

În multe situații, nu este asigurată colectarea și descărcarea apelor pluviale, astfel încât apa stagnează în bălți și se infiltrează în corpul drumului. Aceste deficiențe constate necesită deci lucrări ample de reabilitare, pentru sporirea calității drumului și a siguranței șoferilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea