Rămâi conectat

Ştirea zilei

Secretul averii impresionante a șefului de cancelarie din Prefectura Alba, pensionarul PSD Cornel Murg: funcții publice simultane, pensie de stat și afaceri de familie prospere

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secretul averii impresionante a șefului de cancelarie din Prefectura Alba, pensionarul PSD Cornel Murg: funcții publice simultane, pensie de stat și afaceri de familie prospere.

Cornel Murg, social-democrat get-beget, fost subprefect de Alba, în prezent șef de cabinet al prefectului Dănuț Hălălai, a reușit să strângă o avere care poate face invidioși mulți colegi de partid și nu numai. Un personaj destul de discret în viața publică, Murg, în vârstă de 65 de ani, originar din Cugir, a împletit de-a lungul vieții sale profesionale funcțiile publice cu afacerile. Considerat un om de bază al președintelui PSD Ioan Dîrzu, Cornel Murg a fost mereu omul de încredere la care partidul a apelat când a fost cazul să-și pună subprefect în detrimentul altora.

Pentru câteva luni, din februarie până în iulie 2016, Murg a ocupat, prin detașare, și funcția de prefect, după plecarea din funcție a lui Gheorghe Feneșer. În prezent ocupă funcția de șef de cancelarie al prefectului Dănuț Hălălai, poziție câștigată, potrivit unor surse, în urma unei ”bătălii” aprige date pentru funcția de prefect între gruparea PSD Cugir reprezentată de Murg și gruparea fraților Hălălai. Dănuț Hălălai ar fi câștigat în cele din urmă funcția de prefect cu condiția să-l numească pe Murg șef de cabinet, o poziție cheie în instituție, din care pot fi supervizate toate mișcările prefectului.

Deși nu are foarte multe ieșiri în spațiul public, Cornel Murg este genul de om care tace și face.Asta rezultă și din ultima sa declarație de avere depusă în calitate de șef de cancelarie, în 3 mai 2017. Potrivit documentului, familia Murg are nu mai puțin de 15 proprietăți (terenuri agricole, forestiere sau intravilane, imobile, spații comerciale) moștenite sau cumpărate, conturi în bancă, mașini și afaceri prospere. Nu mai puțin de 5 spații comerciale au fost achiziționate prin cele două societăți comerciale ale familiei, S.C. Eurocomputer SRL și S.C. Sano Pharm SRL. În 2014 soția sa Corina Popa a moștenit 5 proprietăți la Rădești și Pețelca, în principal terenuri agricole.

În 2016 Cornel Murg a moștenit două terenuri, unul agricol și unul forestier în localitatea Mada din județul Hunedoara. Cornel Murg a menționat și 3 autoturisme achiziționate prin intermediul celor două firme, ultimul un Opel fabricat în 2016. Are în conturile deschise la două bănci 271.283 de lei și nicio datorie.*Venituri cumulate de peste 221.000 într-un singur an.

Potrivit declarației de avere Cornel Murg a realizat într-un singur an venituri din 6 surse, inclusiv din pensie: 36.766 de lei din salariul de subprefect la care se adaugă 5.568 de lei norma de hrană, 4.248 de lei ca membru în Consiliul de Administrație al Apa CTTA, 13.356 – venituri din pensii, 9.425 de lei – salariu de la Șurianu SCM și 462 de lei – membru în Comisia de atribuire denumiri din cadrul ATOP. La banii câștigați de Cornel Murg se adaugă veniturile realizate de soția sa Corina Murg din afacerile familiei: 14.020 de lei salariu de la S.C. Euro Computer SRL, 20.824 de lei salariu de la S.C. Sano Pharm SRL, 71.250 de lei – dividende de la S.C. Sano Pharm SRL, 45.125 de lei – dividende de la S.C. Euro Computer.

Cornel Murg a fost, până în 2012, preşedintele PSD Cugir, una dintre organizaţiile considerate puternice în PSD Alba. Din CV-ul publicat pe site-ul Prefecturii Alba rezultă că este un foarte bun vorbitor de limba rusă, atât la ”înţelegere”, cât şi la ”vorbire” şi ”scriere”. În CV mai sunt enumerate câteva cursuri de specializare la care a participat, precum şi funcţiile pe care le-a avut până în prezent: angajat la Uzina Mecanică Cugir, preşedinte la Societatea Cooperatistă Meşteşugărească ”Şurianu”, viceprimar în Cugir în perioada 2000 – 2004 şi subprefect al judeţului în 2009, din martie şi până în octombrie, precum şi din mai 2012 până în februarie 2016.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea