Rămâi conectat

Actualitate

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Eduard Hellvig, secretarul general al PNL, a sosit ieri la Alba Iulia pentru a verifica modul în care liberalii din judeţul nostru se organizează în vederea viitoarelor alegeri. Eduard Hellvig a fost consilierul preşedintelui Crin Antonescu şi din luna mai a acestui an este secretar general al PNL, înlocuindu-l pe Radu Stroe. Hellvig are în program întâlniri cu toţi preşedinţii de organizaţii liberale din judeţul Alba. (N.I.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Regulament modern pentru executarea pedepselor. Ministrul Justiţiei: „Nimeni nu va mai putea introduce droguri în penitenciare prin corespondență”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Regulament modern pentru executarea pedepselor. Ministrul Justiţiei: „Nimeni nu va mai putea introduce droguri în penitenciare prin corespondență”

După ce Guvernul a adoptat un regulament modern pentru executarea pedepselor, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că nimeni nu va mai putea introduce droguri în penitenciare prin corespondenţă.

Alina Gorghiu a declarat că ”deţinuţii nu vor mai primi plicul cu scrisoarea impregnată cu substanţe psihoactive. Vor primi, în schimb, o copie!”

”În şedinţa de guvern de astăzi, am adoptat un regulament modern pentru executarea pedepselor. În penitenciarele din Romania sunt 24.000 de deţinuţi! Nimeni nu va mai putea introduce droguri în penitenciare prin corespondenţă. Deţinuţii nu vor mai primi plicul cu scrisoarea impregnată cu substanţe psihoactive. Vor primi, în schimb, o copie!”, spune Alina Gorghiu într-o postare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ministrul Justiţiei precizează că ”se introduce drug-testul, pentru că până acum, prin lege, poliţiştii de penitenciare puteau folosi doar etilotestul”.

”În spitalele penitenciare nu vor mai sta în acelaşi salon minorii cu majorii. Cazurile în care un minor de 16 ani este internat alături de un bărbat de 45 de ani vor dispărea”, a spus Gorghiu.

Ea a precizat că ”cererile deţinuţilor vor putea fi depuse şi online”.

”Şi nu doar atât! Vor putea primi vizite online, să primească transfer bancar şi să comande pe net diverse, prin sistemul penitenciar. Pentru deţinuţii cu copii, se vor amenaja spaţii speciale, unde îşi vor putea vedea copiii în condiţii optime. Felicitări directorului general al Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Dan Halchin, şi tuturor celor care s-au implicat în acest proiect de modernizare a mediului penitenciar, iniţiat de Ministerul Justiţiei”, a mai scris Alina Gorghiu.

Sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

România, cel mai mare producător de gaze, la nivel european, după exploatarea din Marea Neagră. Anunțul ministrului Energiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

România, cel mai mare producător de gaze, la nivel european, după exploatarea din Marea Neagră. Anunțul ministrului Energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a declarat faptul că „România va deveni cel mai mare producător de gaze din Europa, odată cu exploatarea din Marea Neagră.

Elit - Gustul Desăvârșit

România va deveni cel mai mare producător de gaze din Europa, odată cu exploatarea gazelor din Marea Neagră, iar toate aceste investiţii trebuie protejate şi ar trebui să existe un climat previzibil pentru investitori, a declarat, joi, într-un mesaj video la Forumul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

„Odată cu exploatarea gazelor din Marea Neagră, România va deveni cel mai mare producător de gaze din Europa. Toate aceste investiţii trebuie protejate, trebuie să fie sigure şi, de asemenea, ar trebui să existe un climat previzibil pentru investitori. În acest moment, lucrăm la proiectul final al legii eoliene offshore, care va fi prezentat pentru aprobarea Guvernului în următoarele două săptămâni şi sperăm că, până în decembrie, Parlamentul să adopte această legislaţie foarte importantă care ne va oferi ocazia să începem exploatarea potenţialului colosal pe care România îl are în domeniul eolianului offshore. Banca Mondială ne-a spus că avem aproximativ 75 de gigawaţi în potenţial eolian offshore. Cel puţin o parte din această cantitate ar trebui să încercăm să o exploatăm şi să ne folosim de ea până în 2030. Inutil să spunem că pentru ca toate acestea să se întâmple, pentru ca toate aceste investiţii să îşi urmeze cursul, trebuie să ne asigurăm că Marea Neagră de pe partea română este în siguranţă. Ministerul Energiei va continua să se implice activ în aceste probleme ce ţin de protejarea investiţiilor actuale şi viitoare, dând din nou investitorilor această predictibilitate, această încredere că pot investi în Marea Neagră într-un mod care să le garanteze şi returnarea investiţiei lor”, a subliniat Burduja.

Demnitarul român a apreciat faptul că regiunea Mării Negre este importantă nu doar din cauza invaziei ruse în Ucraina, ci şi datorită potenţialului său energetic.

„Regiunea Mării Negre este regiune critică pentru România, de mulţi ani. De fapt, acesta a fost mesajul nostru în politica externă către partenerii strategici de peste Ocean: în UE, acordaţi atenţie Mării Negre!. Şi, într-adevăr, astăzi, mai mult decât oricând, putem spune că aşa este. Regiunea Mării Negre este importantă nu doar din cauza invaziei ruse în Ucraina, ci este importantă şi datorită potenţialului său energetic. Am planificat investiţii foarte strategice în Marea Neagră. În primul rând, compania de petrol şi gaze din Marea Neagră a Grupului Carlyle exploatează deja gaze în Marea Neagră în apropierea ţărmului şi pune în reţeaua noastră în fiecare an peste un miliard de metri cubi de gaze naturale, o sursă importantă ce reprezintă cam 10% din ceea ce consumă România în fiecare an. De asemenea, recent sub mandatul meu de câteva luni, Romgaz a anunţat decizia finală de investiţie pentru Neptun Deep. A fost una dintre cele mai importante ştiri din acea perioadă. Vor fi patru miliarde de euro investiţi în Marea Neagră şi în Neptun Deep şi aproximativ 10 miliarde de metri cubi pe an de gaz de când începem în ianuarie 2027”, a afirmat ministrul Energiei.

Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă organizează, joi şi vineri, la Palatul Parlamentului, cea de-a doua ediţie a „Euro-Atlantic Resilience Forum”, la care sunt aşteptaţi să participe oficiali români, precum şi experţi străini din structuri de excelenţă şi expertiză ale Uniunii Europene (UE) şi NATO.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Creșterea salariilor în domeniul construcțiilor, agriculturii și industriei alimentare: Până când va amâna Guvernul modificările salariale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Creșterea salariilor în domeniul construcțiilor, agriculturii și industriei alimentare: Până când va amâna Guvernul modificările salariale

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat în cursul zilei de joi, referitor la creșterea salariilor în domeniul construcțiilor, agriculturii și industriei alimentare, faptul că pentru a evita anumite scenarii, este oportună așteptarea intrării în vigoare a pachetului cu măsuri fiscale pe care Guvernul și-a asumat răspunderea, pentru a da ulterior majorarea anunțată, prin Ordonanță de Urgență.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a fost întrebat după şedinţă ce se întâmplă cu salariile angajaţilor din construcţii, agricultură.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mihai Constantin a precizat că, aşa cum a anunţat şi premierul la începutul şedinţei Executivului, ”pentru a evita anumite scenarii care au rezultat din calculele făcute împreună cu Ministerul de Finanţe, e oportun să aştepte intrarea în vigoare a pachetului legislativ cu măsurile fiscale, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, pentru a da ulterior majorarea anunţată prin Ordonanţă de Urgenţă.

„Premierul a dat sarcină tuturor ministerelor implicate în acest proces să vină cât mai repede cu o soluţie care să asigure o creştere netă a salariilor în aceste domenii, inclusiv după intrarea în vigoare a proiectului de lege de asumare”, a explicat Constantin.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menţionat că ”este posibil ca şi săptămâna viitoare să se remarce prin şedinţe de guvern extraordinare”, pentru adoptarea ordonanţei revizuite.

”Angajamentul premierului de a nu se scădea salariile în cele trei domenii este activ şi în vigoare”, a spus Constantin.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, că Guvernul majorează cu 10% salariul minim general, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut pe lună.

Premierul a mai spus din calculele prezentate în această dimineaţă de Ministrul Finanţelor, în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toţi angajaţii, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaţilor din construcţii, agricultură şi industria alimentară ar fi putut scădea şi că nu este de acord cu acest lucru, astfel că a decis să scoată de pe ordinea de zi Ordonanţa care vizează aceste categorii.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare