Seceta persistă! In cea mai mare parte a Transilvaniei apa solului se va incadra in limite satisfacatoare

La nivelul Transilvaniei, seceta care afectează culturile agricole va persista in intervalul 27 – 31 Iulie 2015 doar în partea de vest, potrivit meteorologilor.

În acest interval va predomina o vreme calduroasa, chiar caniculara, pe intreg teritoriul agricol al tarii. Vor fi afectate în special suprafețe agricole extinse din Crisana, Maramures, Moldova, Dobrogea, Banat, Oltenia, Muntenia si vestul Transilvaniei.

Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 20…33°C, abaterile termice pozitive fiind de 1…9°C, in aproape toata tara.

 

Caracteristici agrometeorologice culturile de porumb, pentru perioada 27 – 31 Iulie 2015:

In cultura de porumb, continutul de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, in Crisana, Maramures, Moldova si Dobrogea, pe suprafete agricole extinse din Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Transilvaniei.

In cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul si nord-vestul Munteniei, local in centrul, sudul si estul Olteniei, izolat in vestul Banatului, aprovizionarea cu apa a solului se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...