Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

SECETA în județul Alba. Prefectul Albu: „Punerea în funcţiune a canalelor de irigaţii este principala noastră prioritate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SECETA în județul Alba. Prefectul Albu: „Punerea în funcţiune a canalelor de irigaţii este principala noastră prioritate”

Prefectul Nicolae Albu a convocat azi, 22 iulie a.c în ședință de lucru reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu pentru gestionarea efectelor produse de schimbările climatice în agricultură, în care au fost analizate efectele produse de seceta pedologică.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Alba, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Direcției pentru Agricultură Alba, Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare Alba, Oficiului pentru Studii Pedologice și Agricultură Alba, Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Alba,  Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor Alba.

Tema principală a întâlnirii a constituit-o efectele secetei pedologice și măsurile întreprinse pentru combaterea efectelor acesteia, la care s-a adăugat informări privând alimentarea cu apă a canalelor de irigații și amenajarea altora noi, situația terenurilor și a culturilor afectate de secetă, situația canalelor de irigații și posibilitatea de a le face funcționale.

Directorul Direcției pentru Agricultură Alba, doamna Doina Vasiu, a precizat că în județul Alba nu avem culturi afectate în totalitate, dar procentele pot crește în condițiile menținerii secetei. Aceasta a mai informat faptul că marii fermieri din județul nostru respectă tehnologiile moderne, respectiv utilizează soiuri de cereale rezistente la secetă.

Cu acest prilej a fost prezentată procedura de constatare și raportare a pagubelor produse de secetă.

Doamna Ioana Săliștean- inginer șef- S.G.A. Alba, a prezentat situația la zi a societăților care au sisteme de irigații. Prefectul Nicolae Albu a dorit să fie informat în legătură cu resursele de apă disponibile la nivelul județului, reprezentanta S.G.A. Alba dând asigurări că în prezent avem rezerve suficiente de apă.

Directorul ANIF Alba, domnul Aurel Costică Ispas, a precizat faptul că la nivelul județului Alba se poate folosi apa râurilor pentru irigații, dar trebuie să existe pompe viabile și să fie refăcute unele canale de irigații.

Prefectul Nicolae Albu a solicitat o inventariere rapidă a canalelor de irigații existente în județul nostru și luarea de măsuri urgente pentru ca toate să fie funcționale: ” între priorităţile noastre se află punerea în funcţiune a canalelor de irigaţii, desecarea, combaterea eroziunii solului și revitalizarea şi extinderea reţelei de canale.”

Instituția Prefectului – Județul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea