Rămâi conectat

Ştirea zilei

Se va circula pe autostrada A10 Sebeș – Turda: Constructorul lotului 2 susține că în vară, șoseaua de mare viteză va fi dată în trafic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După șase ani de la debutul lucrărilor pentru autostrada A10 Sebeș – Turda, grecii de la Aktor au promis, din nou, finalizarea lotului 2 Sântimbru – Aiud, cei 24,25 de kilometri, aflat într-un stadiu fizic de 85%.

Conform promisiunilor făcute de reprezentanții firmei în fața secretarului de stat Horațiu Cosma, lucrările la lotul 2 ar urma să fie finalizate în vara anului 2021, cu 5 ani mai târziu decât termenul contractual. Nu este prima promisiune de acest gen făcută de firma din Grecia reprezentanților statului român.

Amintim că ministrul Răzvan Cuc anunța finalizarea acestui lot până la finele anului 2019, iar Lucian Bode până la finele anului 2020. În schimb, de această dată promisiunile par să aibă ceva mai mult fundament. Stadiul fizic este destul de avansat, iar mobilizarea pe șantier este acceptabilă în acest moment, ținând cont și de condițiile meteo.

Autostrada Sebeș – Turda va avea o lungime de 70 km, proiectul fiind împărțit în patru loturi. Dintre acestea, se circulă în prezent pe loturile 1, 3 și 4, reprezentând 40,1 km. Odată cu finalizarea lotul 2 vor fi dați în trafic 3,45 km din lotul 3, deja finalizați, și 2,2 km din lotul 1, la care se lucrează în această perioadă.

Lotul 2 Sântimbru – Aiud (A10)

Constructor: Asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading’98 SRL

Valoare ofertată: 549,3 milioane lei fără TVA

Lungime: 24,25 km

Data semnării contractului: 14 noiembrie 2014

Durata: 4 luni proiectare + 18 luni execuție

Garanție: 4 ani

Data emiterii ordinului de începere a lucrărilor: 2 decembrie 2014

Termen de finalizare contractual: octombrie 2016

Stadiul lucrărilor: 85%


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea