Rămâi conectat

Actualitate

Se GOLESC rafturile de ulei în unele magazine: Sortimentele cele mai ieftine s-au vândut ca pâinea caldă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se GOLESC rafturile de ulei în unele magazine: Sortimentele cele mai ieftine s-au vândut ca pâinea caldă

Dacă pandemia îi prindea pe mulți cu baxurile de hârtie igienică în brațe și cu zeci de pachete de drojdie în coșuri, acum asistăm la un alt fenomen de panică. De această dată se golesc rafturile de ulei. În mai mult magazine vizitate astăzi de reporterii Știrilor Kanal D din Capitală, sortimentele cele mai ieftine s-au vândut ca pâinea caldă. Să nu ne mirăm că prețurile vor crește, ne avertizează specialiștii.

În primul magazin care ne iese în cale, rafturile unde sunt expuse sticlele de ulei se golesc văzând cu ochii, pesemne că destui români au început vânătoarea de provizii după ce au auzit că o posibilă criză l-ar putea scumpi.
Unele supermarket-uri au raționalizat uleiul la maximum 5 baxuri de persoană
Mergem în alt supermarket. Fenomenul a ajuns și aici. Parcă s-a evaporat tot uleiul care mai ieftin. Mai găsim doar cu 11 lei litrul sau la bidon de 5 litri…

„Lumea e atâta de speriată cu nebunia asta și ia în cantități imense.”

Forțați de acest val de disperare, reprezentanții supermarketului au luat decizia raționalizării: o persoană nu poate cumpăra mai mult de 5 baxuri de ulei.Ne încercăm norocul și în al treilea magazin. Ce a fost ieftin… a trecut și aici!
Panica uleiului este prezentă în mai multe țări
De vină este și omul, spun specialiștii. Prețurile cresc atunci când se năpustește lumea să cumpere în cantități industriale, ca de apocalipsă.

„Concret, prețurile în creștere ne arată că toate aceste bunuri nu mai pot fi produse cu aceleași costuri”, a spus Claudiu Vrînceanu, economist.

Panica uleiului nu i-a cuprins doar pe români. Imagini filmate în Spania sau Germania arată rafturi la fel de goale.

Vânătoarea de ulei, subiect de glume pe internet

Vânătoarea de ulei a ajuns inevitabil și subiect de glume pe internet, la fel cum s-a întâmplat în cazul cozilor la carburant.

La nivel european s-a dat un avertisment că războiul ar putea afecta producția de ulei, din lipsa materiei prime. Până la 40 la sută din cantitatea de floarea soarelui e importată din Ucraina.

În ultimul an, prețul a crescut cu 25%, arată statisticile oficiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea