SCUTUL PĂDURII în Alba: Peste 460 de mc de material lemnos CONFISCAȚI în ultimele două zile. Au fost aplicate amezi de 28.000 lei

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Polițiștii din Alba, specializați în combaterea delictelor silvice, împreună cu silvicultorii au continuat controalele la societățile comerciale care exploatează și comercializează material lemnos. În ultimele două zile au fost confiscați 463 de metri cubi de material lemnos și au fost aplicate amenzi în valoare de 28.000 de lei.

În perioada 22 – 23 aprilie 2020, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Alba, au efectuat controale la 3 societăți comerciale din județ, specializate în exploatarea și comercializarea materialului lemnos.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Astfel, în urma unui control efectuat la o societate cu sediul în Bucerdea Grânoasă s-a constatat că reprezentanții asteia au expediat 32 de metri cubi de material lemnos, din diverse specii, în plus față de volumul înscris în documentele care privesc proveniența. Administratorul societății a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar complementar s-a dispus confiscarea valorică a celor 32 de metri cubi de material lemnos.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Ciuruleasa, s-a constatat că reprezentanții acesteia au expediat 41 de metri cubi de material lemnos, fără a fi respectate normele privind depozitarea în platforma primară. Și în acest caz, administratorul societății a fost sancționat contravențional, iar complementar s-a dispus confiscarea celor 41 de metri cubi de material lemnos.

Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială care exploatează material lemnos pe raza comunei Valea Lungă, s-a constatat că reprezentanții acesteia au expediat 391 de metri cubi de material lemnos, fără respectarea condițiilor legale. Reprezentatul societății a fost sancționat contravențional și s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 391 metri cubi de material lemnos.

Controalele vor continua.

Sursă foto: Arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

2 Comentarii

Paduraru 24 aprilie 2020 at 14:34

Nimeni nu controleaza camioanele supraincarcate cu busteni care strabat strazile din Sebes zi si noapte ! DE CE ?

Gelu Marincas 25 aprilie 2020 at 11:42

La Bucerdea Mondoc Ilie și compania lui cand lemn ca si cum toată pădurea Bucerzii ar fi proprietatea lui. De unde poate justifica el din salariul de pădurea și multă vreme nevasta lui nu lucra ditamai casoaia construită în vremea când el era doar padurar copiii la scoala si nevasta lui casnică. Acum e parc de masini de lux în curtea lui de zici ca toti sunt ministri ai pădurilor. Asta ar trebui verificat de unde a avut și are veniturile care să acopere tot ce are?

Comentariile sunt oprite