SCUTUL PĂDURII în Alba: Peste 190 de mc de material lemnos CONFISCAȚI. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale față de societatea comercială

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Polițiștii din Alba, au verificat modul de eliberare și completare a documentelor de proveniență și însoțire a materialelor lemnoase de către emitenți, astfel au fost confiscați 197 de metri cubi de material lemnos, iar societate comercială din Zlatna, care transporta materialul lemnos, a fost sancționată contravențional.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au continuat seria acțiunilor pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. În urma unui control în teren polițiștii au confiscat 197 de metri cubi de material lemnos .

ELIT

La data de 18 iunie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au efectuat un control în fondul forestier proprietate publică, având ca scop verificarea modului de eliberare și completare a documentelor de proveniență și însoțire a materialelor lemnoase de către emitenți.

Astfel, polițiștii au constatat faptul că o societate comercială din Zlatna ar fi emis mai multe avize de însoțire a mărfii, pentru cantitatea de 197 metri cubi de material lemnos, din alte locuri decât cele corespunzătoare provenienței reale.

Față de societatea comercială a fost luată măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar complementar s-a dispus confiscarea valorică a celor 197 de metri cubi de material lemnos.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419